курајбер
млад, потентен
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 17.465
- Поени од реакции
- 54.135
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Малку оф топик ќе отидам ја, џабе е млада и релативно убава оваа кога УБЕР досадна е со зборење. Нема нешто полошо од тоа да слушаш жена како дрнда за финансииособено на начинот ко шо го прави она.
Добро бе мајката лекари од Сао Паоло или од Рио де Женаиро ќе се заберат на дистанца од 1.000 км за да ја видат здравствената состојба на племињата...
Само тоа не се знае дали племињата побарале лекарска помош по мобилниот од некоја клиника во Бразил или лекарски тим доброволно отишол таму???
Е добро де што не прикажаа по медиумите како лекарски тим се наоѓа покрај племињата во Амазонија??????
![]()
First coronavirus deaths reported in indigenous communities in the Amazon
“COVID-19 has fertile terrain to spread rapidly among the populations that live in Amazonia,” says president of prominent Brazilian rights group.www.nationalgeographic.com
Рио и Сао Паоло не се единствени градови во БразилМанаус во Амазонија има популација колку Македонија.
Длабоко од прашумите илјадници километри, тешко ќе отидат до лекар да се проверат. Уште помалку ќе оди некој нив да ги проверува. Имаше една слична статија што само по себе е тешка превара.Прегледај го приврзокот 245035
Добро бе мајката лекари од Сао Паоло или од Рио де Женаиро ќе се заберат на дистанца од 1.000 км за да ја видат здравствената состојба на племињата...
Само тоа не се знае дали племињата побарале лекарска помош по мобилниот од некоја клиника во Бразил или лекарски тим доброволно отишол таму???
Длабоко од прашумите илјадници километри, тешко ќе отидат до лекар да се проверат. Уште помалку ќе оди некој нив да ги проверува. Имаше една слична статија што само по себе е тешка превара.
Башка оваа слика ја вртат со години од наводно некое племе кое до тогаш не било најдено, а овие биле и човекождери и ненормално непријатељски настроени кон хеликоптерот. Ја залепиле на статијата колку да има некоја слика.
Deutche Welle se kurir za gradzanite od opshesvoto.ги пратам дојче веле од поодамна. Чудно ми е како голем медиум како нив допушта некој вакви објави да пушта
човекождери реков. Прочитај што јадат меѓу другото.Хм, не им атрибуирајте етикета „канибали“ така лесно, ве молам. И каква би била Вашата реакција на прва средба со енормно голема метална птица која испушта такви јаки звуци? Да, релативно новооткриено племе се и како такви се слабо истражени и фасцинантни.
Flecheiros - Wikipedia
en.wikipedia.org
![]()
Video of Uncontacted Amazon Tribes in Brazil Sparks Debate
Recently released video showing isolated Amazon tribes in Brazil has sparked a debate over giving them attention they never sought.www.nationalgeographic.com
еве го стариот напис.![]()
Amazon tribe’s first coronavirus death sparks fear of ‘wiping them out’
The 15-year-old boy died Thursday night.nypost.com
Според податоци, Амазонија е голема околу 7 милиони хектари
човекождери реков. Прочитај што јадат меѓу другото.
Металната птица е од сосем друго племе, подолу наведено.
Дека се скоро откриени, не се. Тоа е споменато во линкот од википедија кој го постираше, поточно во историја
![]()
Yanomami - Wikipedia
en.wikipedia.org
Не е ни битно во приказната. Битно е овие медиуми да објаснат како откриле зараза баш од вирусов во оддалечено изолирано племе. Момчето допатувало во град? Докторите патролираат низ Амазонија? Го сеат со кемтрејлите или 5г?
А сликата е од племе од индиски остров, еден од најопасните острови за туризам
![]()
Sentinel Island Andaman - Sentinel Island Tribe People & Pictures
Sentinel Island home to small indigenous tribe is the forbidden in the Andaman Island. Read about Sentinel Island People, tribe and facts about the island.www.tripscart.com