Транспорт и шпедиција

Здраво дечки, ми треба совет околу транспорт на роба.
Работиме со ковано железо, изработуваме секакви производи (тераси, огради, настрешници, капии, решетки, маси, столчиња, свеќници и др.).

Сакаме да пробаме да продаваме преку интернет на некои од странскиве страници али проблем е извозов од Македонија до било каде во Европа (со цена). На пример еден свеќник ми тежи 2.4кг, преку DHL, FedEx или UPS не доаѓа во предвид пресметката, ептен се скапи.
Ако може да ми посочите некои транспорти компании кои би можел да ги искористам за транспорт на роба а да не ме фати транспортот поскап од робата :)

Гледав некоја шема за транспорт до Словенија па од таму за било каде (наводно поевтино е), ама како да се стигне до таму од МК.
Ми треба помош од некој поискусен на темава пошто не можам да се снајдам, прескапо доаѓа ептен.

Dali ima nekoj da kaze nekakva aplikacija za IPad ili IPhone za prikazuvanje na praznici, t.e. Zabrani za vozenje vo Evropskite drzavi..?

Да не знае некој колку наплаќаат ШЕНКЕР по килограм од Германија/Италија/Шпанија до тука?

Што ако ти е украдена приколицата во Шведска.Беше паркирана на некој паркинг плац или улица еден месец,на место каде што има паркирано и многу други камиони и приколици и ете нашата некако чудесно исчезна,пријавено е во полиција таму во Шведска но незнам колку они си ја бркаат работата.Да не знае некој нешто за столлен стафс ин сведен.?

Што ако ти е украдена приколицата во Шведска.Беше паркирана на некој паркинг плац или улица еден месец,на место каде што има паркирано и многу други камиони и приколици и ете нашата некако чудесно исчезна,пријавено е во полиција таму во Шведска но незнам колку они си ја бркаат работата.Да не знае некој нешто за столлен стафс ин сведен.?
Tvoja prikolka ili rentana?

Ќе ја најдеш некаде во Полска, Украина или Белорусија, најголем дел од украдените приколки одат таму.

Дали некој знае/сака да објасни дали постои можност без бугарско државјанство да се вработиш у бугарска транспортна фирма како странец и на тој начин некако легално да можеш да го возиш камионот у ЕУ.

Стигната ми е поклон пратка од Данска преку Федекс. Моментално ми е заджана на царина. Се работи за слушалки кој вредат околу 250 долари. Вчера бев на карго на аеродром Александар Велики, но го земав само тој документот од таму. На него се пишува дека цената на продуктот е 1 долар. Дали царината се раководи по таа цена или сами си имаат? Дали знае некој колку ќе ме кошта и на што подлежам за плаќање... данок, ддв?

Стигната ми е поклон пратка од Данска преку Федекс. Моментално ми е заджана на царина. Се работи за слушалки кој вредат околу 250 долари. Вчера бев на карго на аеродром Александар Велики, но го земав само тој документот од таму. На него се пишува дека цената на продуктот е 1 долар. Дали царината се раководи по таа цена или сами си имаат? Дали знае некој колку ќе ме кошта и на што подлежам за плаќање... данок, ддв?

Значи се преку тие брзи пошти е забегано. Доколку се царини ке ти наплатат најмалку 3000 денари шпедитерски такси плус царина и ДДВ, ама можеш да пробаш, бидејќи е со мала вредност пратката да поднесеш молба за ослободување од царина. ДХЛ за таква молба зимаа околу 2600 денара, а овие не знам.....

Дали некој знае/сака да објасни дали постои можност без бугарско државјанство да се вработиш у бугарска транспортна фирма како странец и на тој начин некако легално да можеш да го возиш камионот у ЕУ.
mnogu tesko toa

Ima nekoj spediter u forumov ?
Ve molam kontakt preku PP .
Mi treba pomos okolu carinenje na odredena stoka .mozna sorabotka

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom