Транспорт и шпедиција

Најозбилно. Ако можеш да најдеш од Словенија за 900/950 евра остај ми трансакциона сметка, немораш да ги кажуваш да не испадне дека само за вас возат по тие цени, најди ги и секоја тура имаш од мене по 100 евра на сметка. Најозбилно.
Испод 1200 за кеш камионот не го палат за надоле, а не пак да товарат. За нагоре сега се наоѓа за 950 евра, оти вториов квартал умре економијата во Македонија. Како да ништо не функционира.
Тој што го зел камионот на пушинг ќе се нафати и за 900€ да вози само за да не стои, возел не возел ратата на банката ќе си ја платиш како на поп :D

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

Тој што го зел камионот на пушинг ќе се нафати и за 900€ да вози само за да не стои, возел не возел ратата на банката ќе си ја платиш како на поп :D

Sent from my HTC One using Tapatalk 2
Јок. Словенија има толку многу роба за Македонија, а толку малку возила што дури е невозможно да стои камион. Се носат бои и лакови и граѓа секој ден. Ако нема Словенија се префрлаат јужна Австрија или Италија. Празен да го пушти до Италија до Верона со 1800 евра до Скопје се покрива. Не ти возат пониско, има увоз, проблемот е извозот. Чим се качил до горе со бедни 900 евра, за назад ако не направи 1300 евра за една година ќе го продаде камионот од долгови.
За 900 може ако е ден пред Нова Година, ден пред Божиќ или ден пред празник на ЕУ. Или ако незнае математика, трето нема.

Моментално нема извоз од Македонија поточно е драстично опаднато е превозниците буквално молат и возат Љубњана за 900-950еур, толку и за назад да си вратат возилата.

Пред 3-4 дена, Винковци (Славонски Брод)- Тетово, 800евра. Љубљана - Винковци = 450км.

Тие што возат за 900 Љу-Ск, робата не им е единствен товар, матат нешто. На таа цена знаеш колку ќе остане за транспортерот ? Едно сокче и сендвич да си купи.

Винковци, Жупања, Славонски брод, Ѓаково сите до Тетово се 800 евра, трета година по ред. Београд и околина на Београд 600 евра, Нови Сад 700, Суботица 750. Загреб се вози за 870 до Куманово, 900 Скопје.
Спенс кој знае дали имаат и за сок и за сендвич, гарант тоа го позајмуваат :)

Дај некоја понуда за цистерни ако имаш, јас ке издејствувам за понискa да возат па за разликата ке се договориме :)
--- надополнето: 13 мај 2013 во 15:08 ---
Дај некоја понуда за цистерни ако имаш, јас ке издејствувам за понискa да возат па за разликата ке се договориме :)
--- надополнето: 13 мај 2013 во 15:11 ---
А може и за церада , цистерни се 3, церада 1, за било каде низ еу, нови камиони се

--- надополнето: 13 мај 2013 во 15:08 ---
--- надополнето: 13 мај 2013 во 15:11 ---
А може и за церада , цистерни се 3, церада 1, за било каде низ еу, нови камиони се
Кажи ми која транспортна фирма е?

Некој да ми даде правец како што за камион.Купив почнав се е ОК ама секогаш подобро не е на одмет.Ако има некој информации што сака да ги сподели нека каже па ќе има и за него нешто.

Некој да ми даде правец како што за камион.Купив почнав се е ОК ама секогаш подобро не е на одмет.Ако има некој информации што сака да ги сподели нека каже па ќе има и за него нешто.
Што те интересира? Од прилика барем.
И како почна со камион? :)

Што те интересира? Од прилика барем.
И како почна со камион? :)
Ме интересира колку би можел подобра цена да извлечам за да биде подобро за мене.Јасно ми е дека мора да има одржавање на камионот и други непредвидени трошоци.Како би било најдобро да пробам да се борам со моето неискуство за да станам поискусен.
Камион почнав вака...Отидов купив и го пуштив да вози за 0.85 евра од километар.Толку ми понудија и тргна возот.Ова е почеток па полека морам да учам.Секое школо се плаќа со пари освен ако немаш некој да те упати солидно.Затоа сега копам копам и копам.А што ќе откопам ќе видиме.
Ти како поискусна што би ми препорачала.......Може ли да се најде некоја солидна шпедиција каде што би можел да се пробуткам...???Која држава би ми ја посочила.Германија Австрија Италија или да копам на друго место.??

Каде возиш сега, ДСВ ??? Корка, моли се да не застане камионот низ Европа ради дефект. За другото, колку возат другите- толку и ти...

Ме интересира колку би можел подобра цена да извлечам за да биде подобро за мене.Јасно ми е дека мора да има одржавање на камионот и други непредвидени трошоци.Како би било најдобро да пробам да се борам со моето неискуство за да станам поискусен.
Камион почнав вака...Отидов купив и го пуштив да вози за 0.85 евра од километар.Толку ми понудија и тргна возот.Ова е почеток па полека морам да учам.Секое школо се плаќа со пари освен ако немаш некој да те упати солидно.Затоа сега копам копам и копам.А што ќе откопам ќе видиме.
Ти како поискусна што би ми препорачала.......Може ли да се најде некоја солидна шпедиција каде што би можел да се пробуткам...???Која држава би ми ја посочила.Германија Австрија Италија или да копам на друго место.??
Ти влекач зема и го пушти горе да врти на бг табли?
Спенс убаво вика, каде и да копаш секаде е исто горе. Моли бога само камионот да го следи среќа, ништо друго неможеш да направиш горе.

Ти влекач зема и го пушти горе да врти на бг табли?
Спенс убаво вика, каде и да копаш секаде е исто горе. Моли бога само камионот да го следи среќа, ништо друго неможеш да направиш горе.
Многумина што ги знам размислуваат вака: ќе земам кредит, ќе купам 2-3 камиона и ќе ги пуштам во Шведска да вртат, за останатите пари од кредитот ќе си купам некоја скапа кола и ќе го дрвам по цел ден по кафаните, ќе гонам курви и нема да им плаќам на шоферите, има многу будали со Бугарски пасош и ќе доаѓаат да се молат да работат.
Газдите ја практикуваат онаа на Цацко кога се дави пливачот во езерото и тој вика: Дај друго дете...

Понекогаш ги сваќам и газдите зошто не им плаќаат на шоферите, кога гледам какви шофери има се мислам дали да му дадам да бутка рачна количка а не камион од 100.000 евра. Истите тие шофери кога расправаат по кафеаните и паркинзите како да поминале сито и решето, ја виделе цела Европа, Африка, Азија а за да паркира на рампа му требаат минимално 30 минути.
Имам уште многу за пишување ама ај ќе оставам за друг пат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom