Транс и техно музика

• Креатор на темата Креатор на темата zEk0
  • Време на започнување Време на започнување

KoJ Dj SpOReD VaS e DzVER????

• SkaZi

Гласови: 22 35,5%
  • ExAiLE

Гласови: 1 1,6%
  • Infected Mushroom

Гласови: 9 14,5%
  • Gms

Гласови: 5 8,1%
  • VoiD

Гласови: 1 1,6%
  • DinO PsArAX

Гласови: 2 3,2%
  • PaRasEnCE

Гласови: 2 3,2%
  • C.P.U

Гласови: 3 4,8%
  • AsTRiX

Гласови: 4 6,5%
  • TaLaMaScA

Гласови: 13 21,0%

• Вкупно гласачи
    62
за вкусови не се расправа!!! некој слуша рап. друг техно, трет метал...панк драм енд бејс ор ватевр...ДА, слушам транс и ми се свиѓа....ако на некој не му се свиѓа, никој не го тера да слуша со сила...

ShEkicKs напиша:
за вкусови не се расправа!!! некој слуша рап. друг техно, трет метал...панк драм енд бејс ор ватевр...ДА, слушам транс и ми се свиѓа....ако на некој не му се свиѓа, никој не го тера да слуша со сила...
Абе иди врати се од каде што си дошла!!! DD user :pos::pos::pos:

Па отвори тема за мразачи на електронска музика. Оваа тема е за љубители! Мрш!

Се работи за вкус, така да постови од типот „транс сакз” или „транс рулз” не се потребни. Јас слушам транс бидејќи го сакам тоа, соу уат ? Ако не му се бендисфа тоа на некој ме заболе. Кога сме кај трансот веќе :) најповеќе сакам Dark/Terror Psychedelic, иако понекогаш фул-онче или олд-скул гоа си плескам :music3:. Омилени : Azax Syndrom, Kindzadza, Osom, N3xu5 (иако има уште многу :icon_conf ) исто нашиот Montezuma (Blisargon Demogorgon) и Talpa од комшилакот :music3:.

хехе

пак научив нешто ново, дека музиката на тиесто е транс :raz: ---> 3 sec later... :pos: :pos:

јас мислев дека трансот е една од „фамилиите„ на електронската музика, и дека постојат подгрупи како гоа-транс, еуро-транс, прогресив-транс, псајкоделик транс (има баѓи разлика со гоа :)), јуес транс, даунбит, дип транс, ејсид транс... брејкбит транс... шо знам јас...

иначе од сите врсти само комерц шитот (по мое :baeh: ) еуро и хепи и слични глупости не го сакам, се друго, ако е уба музика, нека мрда то мембраните :dudlac:

и не знам шо има поубо во забегани wanna-be сатанистички неартикулирани бучави (не само во треш, дед & блек металот, туку во многу музички правци...) шо некои сакам-да-бидам „бендови„ ги презентираат низ светов...
--------------------------------------------------------------------------

4 psy-trance љубители...

Psychedelic Experimentations <--- таму :party3:

отприлика 44 мб псај-тренс микс

Сега се враќам од Воид во МНТ. Леле леле леле! Каква журка, каква енергија, иако не ми се допадна многу сетот на музика кој го пушташе во поголемиот дел од времето, сепак поминав одлично. Типот е и голем шоумен....ќе ви раскажувам утре...

zEk0 напиша:
Сега се враќам од Воид во МНТ. Леле леле леле! Каква журка, каква енергија, иако не ми се допадна многу сетот на музика кој го пушташе во поголемиот дел од времето, сепак поминав одлично. Типот е и голем шоумен....ќе ви раскажувам утре...

Како што тргнало Digital Dance само Chemical Crew почнаа да ги повикуваат.Лигуши!!!

HCL напиша:
Како што тргнало Digital Dance само Chemical Crew почнаа да ги повикуваат.Лигуши!!!

Друже, ја и така уште од пред 4 години бирам на што да одам. Транс журките веќе не се тоа што беа порано....ееее незнам колкав си и од кога слушаш транс и посетуваш журки, ама да знаеш само што беше пред едно 5-6 години во МКЦ...:cuc:

Последниве 3-4 години се штитам себеси од лоши журки и невкус. Одам на 3-4 журки годишно, ама стварно ДОБРИ журки. Еден фестивал си одам преку лето и си праам домашни транс журки. Сега веќе ми е многу подобро кај мене дома со уште 15-20 луѓе отколку на журкиве што се организираат.

Ги даунлоадирав Raja Ram-The Godfather i Xerox&Illumination-XI.
И двете се по саат време сетови, ама вредат да се слушаат.

HCL ако толку не ти се свиѓаат журките организирај си сам журки... знам што ќе речеш пак --> DD user, and I'm proud of it!
Иначе вчера имаше транс журка во фабриката стаклара, и ептен добро ми дојде местово..нешто ново, колку да се излезе од шемата на журките во фабрик...
А за тие што пекаа за журки во МКЦ...спремајте се за абсолум на 17ти...

Па не би рекол

Ја би бил поише за House и тоа прогресив варијанта :D

По металот ми е Goa дефинитивно го сакам трансот затоа што пред 4 години ја слушав само Гоата

trance is the best

Tocno deka TRANCE IS THE BEST, ja si slusam trance i bas e super, a koj nesaka da slusa e seljak i nikoj ne go tera da slusa:pishtoldz Mn. si gi sakam astral,astrix,skazi,alien,talamasca,stvarno se zakon od progresive i psyhodelic,a za toa drugoto najmnogu go cenam paul van dyk:)

Serdarot напиша:
и не знам шо има поубо во забегани wanna-be сатанистички неартикулирани бучави (не само во треш, дед & блек металот, туку во многу музички правци...) шо некои сакам-да-бидам „бендови„ ги презентираат низ светов...

Не претерувај и ти!

Иначе не слушам транс ама не сум ни против него...би можела да го слушам во некој период од животов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom