Трамвајот наречен ЖЕЛБА (на градоначалникот)

• Креатор на темата Креатор на темата lav
  • Време на започнување Време на започнување
A sho misleshe koga urlashe po ulici so VEMERO ...Penov komunjar a Tripun zakon!?

Од оној момент ...кога Тривунчо со пурата во рака (демек светски чоек ти бил) ни ја „качи„ водата за дупло..а сега ете ...при намалена (скоро на 1/2) цена на нафтата ..повторно сака да го поскапи градскиот превоз..тоа ја „прели„ чашата полна со јад..од неговите (слични со предходникот) навики за да го завлече „рачето„ во џебот на скопјани.
Е тоа ми ја запали „сијаличката„ за јавен револт..но и предупредување ..да се спречи овој мижи-бутај градоначелник..повторно да „раководи„ со градскиот буџет..
И веќе и нему му е јасно..дека е „готов„..како што ќе бидат СИТЕ комуњари во Македонија..
:tapp:

Од оној момент ...кога Тривунчо со пурата во рака (демек светски чоек ти бил) ни ја „качи„ водата за дупло..а сега ете ...при намалена (скоро на 1/2) цена на нафтата ..повторно сака да го поскапи градскиот превоз..тоа ја „прели„ чашата полна со јад..од неговите (слични со предходникот) навики за да го завлече „рачето„ во џебот на скопјани.

Epa arno vi naprail...pak da glasash za Trifun i pak da vikash Ua po komunjarite i po Penov.

Све е океј со трамвајот, нека има, но ќе треба да се најде и решение за разретчување на сообраќајот во Скопје.

Све е океј со трамвајот, нека има, но ќе треба да се најде и решение за разретчување на сообраќајот во Скопје.

Seloto gori babata se ceshla...Skopjani ke smrznat zimovo so smetkite pa ushte so parite nivni da im kupi tramvaj.:nesvest:

Колку јас што сум скандирал за Трифун толку и ти за Македонија.

Kolku sho Lav ne vikashe deka DUI se teroristi tolku i ti ne si skandiral za Trifun.Takvite kako lav i ti se izdavate...ne e nekoja filozofija chovek da ve prepoznae.Od Mars sho bi se reklo se poznavate.

идеата е одлична само не се средени основните работи низ градот.
улиците треба прво комплет да бидат асфалтирани и да немаат дупки, канализациите итн...... па после да се мисли за трамвај.

инаку со таа идеја сака само да си го поткрева трифОнот неговиот посран рејтинг.

Трајфун и хигиената во Скопје

Trifun20Kostovski203.jpg

KostovskiTrifun.jpg

Е тоа ми ја запали „сијаличката„ за јавен револт..но и предупредување ..да се спречи овој мижи-бутај градоначелник..повторно да „раководи„ со градскиот буџет..
И веќе и нему му е јасно..дека е „готов„..како што ќе бидат СИТЕ комуњари во Македонија..

Секаде е така,или скоро секаде,во Прилеп нема ни Т од трамвај или пак некаков градски сообраќај,улиците дури и оние новоасфалтираните се без канализација или водоводна мрежа,а и таа што е постоечката е нефункционална,иако ги лапнаа парите од грантот на Германците од 10 милиони евра за обновување на водоводот.Иронијата да биде поголема водата поскапе на највисоко ниво во Европа,зошто за споредба само во поголем дел од земјите на запад цената на обичната вода е симболична само се плаќа топлата вода за која навистина се троши енергија.Кога ќе заврне сите шахти се отворени и имаме гејзери на сите страни,а од друга страна резултатите од четиригодишното владеење скоро на сите градоначалници зад кој застана ДПМНЕ при изборот се навистина поразителни.

Пустата желба да се изгради трамвај..и на залезот од кариерата како прв човек на Скопје да се учествува барем со планови и свечено почнување со работите..го натераа градоначалникот да објави..ДЕКА СКОПЈЕ ДОБИВА (конечно) ТРАМВАЈ..
Е сега ..тоа што градот Скопје и улиците во него се полни со огромни кратери..и не е толку важно за градоначалникот..

http://www.vest.com.mk/default.asp?id=155975&idg=8&idb=2456&rubrika=Skopje
Steta sto na TK ne mu bidna mathot...
No ucel skolo pred 40 g...koga sme bile tunguzija i realn tolku e silata...
Voda poskapi Vmro...Mile formalno napraj dupka za Republika...za to ce si e minister doveka...

Steta sto na TK ne mu bidna mathot...
No ucel skolo pred 40 g...koga sme bile tunguzija i realn tolku e silata...

Voda poskapi Vmro...Mile formalno napraj dupka za Republika...za to ce si e minister doveka...

Овој народ изгледа ужива да биде изманипулиран при избори.:toe:

Kolku sho Lav ne vikashe deka DUI se teroristi tolku i ti ne si skandiral za Trifun.Takvite kako lav i ti se izdavate...ne e nekoja filozofija chovek da ve prepoznae.Od Mars sho bi se reklo se poznavate.
Интересно кажано од некој... чија планета е Венера :wink: (кога веќе почнавме со планети)

се обложувам дека имаш ист фустан како Рада :vozbud:

Трамвајот е многу глупо нешто, само тоа ќе го искоментирам. Не зборувам за политика или нешто друго, туку само за ТРАМВАЈОТ како превозно средство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom