TRABANT

• Креатор на темата Креатор на темата concrete
  • Време на започнување Време на започнување
Знам дека ja јадеа прасињата пластиката и брчи како аутоматик.

Бетон да не правиш машина за дрва сечење ? :)

Пред некој ден, на патот Радовиш - Струмица, видов еден возеше, некаква пристојна состојба беше, светло син, со радовишки табли. Во Струмица ги нема веке освен конверзиите за сечење дрва. Ако видам нешто здраво, и да се продава, јавувам на темава!

И во Битола заминаа... а ги имаше, прилично многу. Шо ти стана мерак за Трабант? Мислам дека можам да ти најдам примерок од неговиот брат Вартбург... ако си заинтересиран.

Masinata na trabantot e mnogu pogodna za motoren zmaj mnogu e lesna a ima dovolno sila da vri propeler so golema brzina.Kako vozilo ne e losa ama e golem zagaduvac na okolinata.Moze da se najde ovdeka vo Makedonija.Znam eden sopstvenik koj sto ima dva trabanta ama ne saka da gi prodava si gi cuva.Ako prosetas malku povece ce najdes gi ima seuste ili prasaj kaj kolekcionerite na stari vozila.

Masinata na trabantot e mnogu pogodna za motoren zmaj mnogu e lesna a ima dovolno sila da vri propeler so golema brzina.Kako vozilo ne e losa ama e golem zagaduvac na okolinata.Moze da se najde ovdeka vo Makedonija.Znam eden sopstvenik koj sto ima dva trabanta ama ne saka da gi prodava si gi cuva.Ako prosetas malku povece ce najdes gi ima seuste ili prasaj kaj kolekcionerite na stari vozila.

имам чичка нов мотор, уште е на фабричката транспортна рамка...барам проект кој нема да биде многу комплициран ..би сакал траби-то да го обновам на ниво излезен од фабрика во некоја непостоечка de-lux варијанта :) за мување по собири на олдајмери и слично.
два други трабантови мотора отидоа ..еден за моторен змај , еден за ул-авион.....третиот комплет магнетно палење останува на полица..инаку двотакните rotax-и му се внуци....во директна фамилијарна линија...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom