Тоше Проески

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
На роденденот на починатиот пејач Тодор Тоше Проески на 25 јануари ќе излезе во продажба неговиот нов албум со необјавени авторски песни. Песните ќе ги изведат Тони Цетински, Нина Бадриќ, Аки Рахимовски и Борис Новковиќ.

Десет песни ќе бидат отпеани вечерта на концертот во Скопје на 24 јануари. На македонски јазик ќе пејат Калиопи и Елена Ристевска.

Некои од песните на покојниот пејач не беа довршени, па стиховите ги пишувале Миро Буњан, Никша Братош и Дарко Јурановиќ.

Има уште карти? :nesum:

Одам за Тоше, не за овие сељаци од организатори! ЕВН собира пари за осветлување на манастирот. До кога така. Ај и Жито Лукс нека организира и парите да одат за да ги снабдуваат поповите со леб таму.

На роденденот на починатиот пејач Тодор Тоше Проески на 25 јануари ќе излезе во продажба неговиот нов албум со необјавени авторски песни. Песните ќе ги изведат Тони Цетински, Нина Бадриќ, Аки Рахимовски и Борис Новковиќ.

Десет песни ќе бидат отпеани вечерта на концертот во Скопје на 24 јануари. На македонски јазик ќе пејат Калиопи и Елена Ристевска.

Некои од песните на покојниот пејач не беа довршени, па стиховите ги пишувале Миро Буњан, Никша Братош и Дарко Јурановиќ.

Кој би и дизволил на Елена Ристеска пеејки да ги уништи авторските песни на Тоше? Ако Елена Ристеска пее песна со музика напишана од Тоше(обично 6-октави распон на гласот), тогаш јас без проблем би ги пеел песните на Павароти. Не дај боже да и дадат на Елена да поебе се живо и диво во песната со нејзиниот дебилски вокал. За да се уверите дека сум во право кога зборам за гласовните способности на Елена, погледнете на Youtube клипови од нејзиниот прв и последен концерт од пред 1 месец како рика како магаре. Лесно е на play-back, и баба ми да пее ќе ја нашминкаат и ќе изгледа како Селин Дион, во живо се гледа кој како и дали знае да пее.

Има уште карти? :nesum:

Одам за Тоше, не за овие сељаци од организатори! ЕВН собира пари за осветлување на манастирот. До кога така. Ај и Жито Лукс нека организира и парите да одат за да ги снабдуваат поповите со леб таму.
Мислам не се ни излезени уште картите :)

Па добро е ова да се направи концерт во Негова чест бидејки тој сите ги сакаше и штета што си замина премлад од овој свет верувам дека ке постигнеше многу повеке треба да се гордееме што го имавме меѓу нас и да го славиме.

300 денари за да слушам некои уонаби пеачи како сквернават така убави песни?! И плус има голем број на спонзори меѓу кои и “владата“ и ЕБЕМЕ. :nenene: Годинава не идам.
Лани немаше спонзори, беше на прав датум, беше на право место и беше 200 денари. Вредеше и беше сосем фер цена. Годинава ем има спонзори ем картата е поскапа ем е на локација која ама баш ништо не симболизира. Некој за жал очајно сака да профитира од нашиот никогаш непрежален ангел.

Офајдени се и преофајдени, кој стигна, голем бизнис беше смртта на Тоше.

Карти кога како каде? :)
Пошо не сум од Скопје морам врски да фаќам, да известам некој ден порано за да кампирет пред продажните места.

Погрешно време, погрешно место. Организираат хуманитарни концерти а каде се парите? Никој до сега не излезе и не кажа “ Од парите од ланскиот концерт се купи тоа и тоа, се направи тоа и тоа„. Па добро бе толку ли немаше други пејачи па сите песни Хрвати да ѓи пеат. Што и да се направи џабе е, барем да се почитуваше неговата последна желба, секој 5ти октомври да се собиравме на Градски каде што секогаш Тоше ѓи собираше своите фанови. Кога Тоше одржа концерт во спортска сала? И сега до карти ќе може да дојдат само некои, а не сите верни фанови кои беа секогаш со Тоше кога го полнеше стадионот со неколку десетици илјади, најмногу ме иритира тоа што зетот на Тоше се замислува дека сега он е главен и он како ќе каже така ќе биде.

Картите утре ке излезат, не се нумерирани и се по 250. Има за седење и за стоење :)

mnogu e loso ova sto se slucuva vo salata boris trajkovski, mislam deka ke ima mnogu zainteresirani luge sto bi sakale da odat, od toa kolku sto sobira salata , trebase da si ostane na stadion i toa na istata data.

Ич не ми е ќеиф.Нема ни да идам да се туркам за карта, не дека не го почитувам делото и ликот али..
Требаше на стадион, како викаа следната година бината до крај на терен не на центар али ајде што да им правиш.
Убав провод на зверовите со врски што ќе влезат.:toe:

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Конечно картата си ја добив :pipi:

17439_1329698923769_1269847808_963353_3647728_n.jpg

Ако земам карта за на трибина ќе можам да влезам доле на терен?

Да си се пофалам..Денес си купив карта!!
Мислам дека вакво нешто не треба да се пропушти:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom