Топлификација и нејзиниот штетен и патетичен бизнис план [општа дискусија]

Минатата недела бев во Снабдување Центар и ми рекоа дека досега никого не тужеле односно за никого не поднеле предлог да се донесе решение присилно за извршување.
Ако поднесат ваков предлог, нотарите веднаш, без било какви проверки донесуваат решение кое се обврзани да ти го достават.
На ова решение имаш право да дадеш приговор до нотарот, мислам во рок од три дена и тогаш ќе мораат да те тужат.
Затоа не пропуштај да дадеш приговор на решение од нотарот.
А со оваа опомена слободно можеш.....
Известувај не како понатаму ѓе се одвиваат работите
Важно не им плаќај
НИТУ ДЕНАР НА ИЗМАМНИЦИТЕ И КРАДЦИТЕ

Тоа е писмен приговор? Што треба да стои во него? Како се доставува?

Тоа е писмен приговор? Што треба да стои во него? Како се доставува?

Да - мора писмено да се приговори
Мислам дека во овој приговор не треба да се образожува зошто но треба да се напише дека ја оспоруваш фактурата
Најдобро е некој правник да ни помогне што да ставиме во приговорите

Да - мора писмено да се приговори
Мислам дека во овој приговор не треба да се образожува зошто но треба да се напише дека ја оспоруваш фактурата
Најдобро е некој правник да ни помогне што да ставиме во приговорите

Веројатно дека не е доставена никаква услуга ниту постои договор за испорака на истата.

Исклучените од парно од „Скопје Север“ добиле сметки и за мај
јавува Утрински....
http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=4D57E120C26F0C449CB6494917CB5B13
Ова е многу значајна работа - Скопје Север е сеуште на Топлификација
Инаку јас ги проучував Правилата и никаде не најдов дека исклучените ќе плаќаат само во зимските месеци
Балкан Енерџи не праќа фактури за исклучените, веројатно, само да не примами да почнеме да плаќаме демек еве се работи за мала пара и тоа само зиме а потоа ќе почнат да барат да им плаќаме цела година и ќе ја покачат цената
Затоа борете се со сите сили да не им платите

Јас не сум ШИТЕЛ јас си плаќам парно ! ;)

Секогаш мора да се слушне и другата страна :

Во Топлификацијата „Скопје Север“, пак, велат дека се работи за исклучување на диво приклучен потрошувач, поради што неговите соседи во зградата ќе добијат сметка плус. Всушност, оние кои се исклучени, со најновата фактура за мај ќе треба да ја платат разликата за помалата сума за ангажирана моќност што претходно ја плаќале. За разлика од нив, пак, оние кои се греат на парно, поради диво приклучениот стан ќе добијат минусирање во некоја од следните сметки, велат во „Скопје Север“. Од оваа компанија велат дека со ова порамнување ќе се добие само една дополнителна сметка, а следната фактура за исклучените ќе биде дури октомвриската. Значи не е крива Топлификација таа си се откажа од бизнисот . Исклучените ги искористи Сител и Грујо за да ги сврти против Топлификација . Ако се 65 % уклучени а 35 % исклучени сега уклучените ќе ги искористат против исклучените што и веќе го прават . Ќе биде вие плаќате повеќе и за комшиите .Значи сметките на исклучените ги зголемија за 34 % за сметка на уклучените кај кои ги намалија за само 12% , при намалување на цената на енергенсите за 25 % . Балкан Енерџи Груп од Русија е фирмата што во коалиција со Грујо ќе ги опашува пациентите на голо.Јас пишував и го лоцирав проблемот од порано и единствен начин е организирање како во Истанбул или Софија за да им ја ебеме милосната мајка .
Инаку единствен спас за ентузијастите како параноидниот шизофреник , глупавиот хроничар и морален дегенерик на странава кои се јаки само преку интернет е само продавање на станот и купување на пример во Радишани , Сингелиќ , Сарај итн. Или на пример во Тетово , Струга , Кичево ,Дебар ...Таму ем нема да плаќа за парно ем ќе бичи дрва на Бистра , Стогово , Шара башка и ќе се поправи демографската структура на Македонците место да чука празна слама по форуми .Знам дека е болно ама вистина е !
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 22:38 ---
И пак сега еве ќе напишам каде е сега Латас педерот , Ивона курвата , Јади Бурек свињата , Мирка лепотицата , Миленко и Сарметина да известат , да напишат нешто за сметките за парно што ги плаќаат граѓаните , да ги повикаат луѓето да се исклучуваат , да ги поведат во протести како во општина Центар ?

Moze li nekoj da me pouci jas sum korisnik na ovie BEG balkan energji, i me interesira do koga trae grejna sezona?, gledam mi stignala za april smetka, no ne planiram da plakjam smetki koga nema grejna sezona, posto normalno ne treba da plakjas za nesto sto ne koristis, sekoja informacija e dobredojdena.

Moze li nekoj da me pouci jas sum korisnik na ovie BEG balkan energji, i me interesira do koga trae grejna sezona?, gledam mi stignala za april smetka, no ne planiram da plakjam smetki koga nema grejna sezona, posto normalno ne treba da plakjas za nesto sto ne koristis, sekoja informacija e dobredojdena.

Грејната сезона трае од први август до 31 јули наредната година

Pa zarem se plakja i za meseci koga ne koristis nisto?
си го ебал ежот друже. ко што можам да приметам од твојов пост ти си изгледа љунфер (извини за речников) али зоброт е дека си НОВ. ако се грееш на парно, ....... парно си плаќаш 12 месеци. секој месец одредена сметка имаш, а со тоа е всушност вкупниот трошок за греењето во зима кога ги користиш ти нивните услуги.
во спротивно ќе треба да ти биде сметката дупло поголема.
а за тоа што ти стигнала сметка за април, ..... па грејна сезона е до 15 април.
уште и ако си потпишал договор со нив,...... оф леле мори мајче, црно ти се пишува од нив.
прочитај ги постовите овде, ДА, има многу, но само така ќе можеш да сфатиш со кого си имаш работа и колку си заебан (ко сите што сме овде заебани)

Во Правилата за снабдување со топлиска енергија стои вака:
Грејна сезона
Член 44
(1) Снабдувањето со топлинска енергија на тарифните потрошувачи по правило се врши во периодот од 15 октомври во тековната, до 15 април во наредната календарска година.
(2) По исклучок од став 1 на овој член, снабдувањето со топлинска енергија на тарифните потрошувачи може да почне и пред 15 октомври, но не и пред 1 октомври, доколку во три последователни денови во периодот од 28 септември до 15 октомври, надворешната температура во 21:00 часот е 12 0С или пониска, според податоците од Управата за Хидрометеоролошки работи на Република Македонија.
(3) По исклучок од став 1 на овој член, снабдувањето со топлинска енергија на тарифните потрошувачи може да се врши и по 15 април, но не подоцна од 30 април, доколку во три последователни денови во периодот од 13 април до 29 април, надворешната температура во
15
21:00 часот е 12 0С или пониска, според податоците од Управата за Хидрометеоролошки работи на Република Македонија.
Член 45

Ne so novive balkan energji nemam nisto potpisano, muabetot, mi e bidejki moite se grizea za smetki, i navistina ne znam kako odele tie raboti, i sega na pr ne sakam da plakjam poveke, kako idat postapkite, ne sakam nivni uslugi da koristam, sto da se pravi?

Ne so novive balkan energji nemam nisto potpisano, muabetot, mi e bidejki moite se grizea za smetki, i navistina ne znam kako odele tie raboti, i sega na pr ne sakam da plakjam poveke, kako idat postapkite, ne sakam nivni uslugi da koristam, sto da se pravi?
нека не те мрзи и прочитај бар 30-ина страници овде. многу работи ќе ти станат јасни. не дека ме/не мрзи да пишуваме, али и ти прочитај малку.
од тоа што до сега други се грижеле за сметките, ...... ќе ти кажам welcome to the grownup :)
не ми кажа, дали си ти активен корисник на нивните услуги? или си исклучен па добиваш принудни сметки?

Ke procitam , fala, aktiven korisnik no neli bea nekoja prethodna grupa ssega se BEG i stvarno me interesirase kako da prekinam bilo sto so niv.Fala sepak:)

ееее, ако си за прекинување ....... на право место си :)
смрт е специјалистот и он ќе ти даде најдобро мислење како би можел да ја прекинеш соработката со бег.
јас што знам е тоа дека е потребна 50%+1 согласност од станарите во твојот влез за да се исклучиш. ама и тогаш нема да заврши тоа, .... ќе ти доаѓаат сметки во текот на грејната сезона (15окт-15апр) паушални. околу 10-15 ден од квадрат. пример, .... за 40квадрати околу 400-450 ден би требало да биде.

Ke procitam , fala, aktiven korisnik no neli bea nekoja prethodna grupa ssega se BEG i stvarno me interesirase kako da prekinam bilo sto so niv.Fala sepak:)

1. Иди кај нив раскини го договорот
2. Ќе дојдат ќе ти го исклучат парното
3. Продај ги радијаторите
4. Не плаќај веќе за ништо (нема услуга, нема договор, нема обврски, нема што да се плаќа)
5. Уживај во слободата (греј се колку сакаш, кога сакаш, со што сакаш и на која температура сакаш)
(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom