Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Господи помилуј...![]()
ме мрзи сеа да најдам има една песна од Билбилов иста е музиката со една англиска....
Вест: Во твоите песни постојано навредуваш некого, употребуваш пцости. На кого тие се однесуваат?
Тони: Јас не се пцујам со никој, туку мојот гнев си го изразувам преку текстот. Вербална шлаканица си го викам јас тоа. Не се однесува тоа само на рапери, тоа може да биде и обичен човек од улица, директор или кој било друг. Сите оние безделничари на кои им пречи тоа што јас го работам, а они не се трудат нешто да сработат, да се покажат и да се докажат, едноставно само коментираат и јадат лајна, е за нив се наменети тие текстови од песните. Тоа е поентата на рапот, да го кажеш тоа што го мислиш, а некој во тоа да се препознае. Без имиња, индиректно и дипломатски. За мене тоа е уметност, кога со помош на афоризми и метафори ќе навредиш некого и тој ќе те сфати.
Вест: Тогаш кажи ми дали оние на кои се обраќаш се препознаваат во твоите текстови?
Тони: Па се препознаваат, повеќето се замолчени веќе. Јас порано сум имал многу повеќе хејтери, но сега имам многу повеќе фанови. Тоа е факт.
Дека сите се љубоморни! Ај ако се боље од него нека направат они подобар албум!!!!!!!!!!!!!!! Му љубоморат дека за толку кратко време стана познат заедно со Слаткар ( <3 ) ЦРКНЕТЕ ХЕЈТЕРИ!!!!
Све хејтер до хејтер... Како бе не ви скурчи само да серете?
Секоја чест за Тони. 3то цд. Нешто што малце рапери во Македонија можат да се пофалат со тоа. Дури ни САФ што толку ги величате не стигнаа до 3 (ако рачунаме заедно со Чиста Околина)... Единствено Џака може да се пофали со нешто повеќе.
Го видов вчера пред зграда![]()
Тони Зен најавува соработка со Струка ? Виситна е ова?
Зошто не сфати дека он нас не ни пречи, и дека тоа што го работи не ни пречи. Бидејќи е единствен музичар на македонската 'сцена' го има на секаде дури и Фуере му е лут за тоа. Он е најјачи фраер во градот, кога никој нема во градот и е најкрвав кога му тече крв од носот. Самобендисан певац ништо друго, мислам има такви добри групи и такви добри артисти од Македонија што не се експонираат и си тераат свој филм. Групи имале европски турнеи а во македонските медиуми никој не слушнал за тоа, овој направил некој концерт тука во маало и мисли дека господ за муда го фатил. Тоа што прави текстови за хејтери изгледа премногу се замара со својата 'популарност' отколку со тоа што го прави, а најтрагично е што има луѓе што го подржуваат, не заради тоа што многу им се допаѓа Тони зен музиката, туку заради нивната мрзливост да слушнат нешто друго па дај што даш.
Инаку јас не слушам рап, ама кога ги слушнав Чиста околина и Мозаик си викам и кај нас има одлични дечки што прават ептен одлична музика, а не глупости. Инаку колку за информација видете кои бендови од Македонија се надвор признати т.е почитувани и ќе забележите дека ниеден од нив нема ништо заедничко со поп културата сите се некако по-underground, jazz или македонска изворна музика нешто што го нема во нивните земји. А овие дудиците Ј.Ј мекич и слични ги крадат песните од светските ѕвезди, и кај нас поминуваат арно ама кај нив не затоа што оние веќе тоа го имаат. Значи оние се водат од поговорката боље прв во село него последен во град.
Kratko vreme ? Dolgo vreme e on na scenava vekje 7-8 godini ... stvarno ne sfakjam zosto go hejtaat, ako ne vi se svigja ne go slusajte (ko mene na primer)![]()
--- надополнето ---
Pa broj na albumi li se merilo za dobrina na nekoj raper be ????? ccc
--- надополнето ---
me zaebavas ??????????????????????????????
--- надополнето ---
Mozno e, posle Survivor e poznat i vo Srbija, taka da ne bi me zacudilo![]()