Тодор Александров

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин$
  • Време на започнување Време на започнување
Vnukata na Goce Delcev go narekuva grobar na Makedoncite :smir:
I toa tebe sve ti kazuva ? bravo
Jas mozam da kazam deka ti si peder . dali navistina e taka.
Jas obrazloziv tuka dovolno, prasanjeto e zosto za edni se gleda od eden agol a za drugi od drug t.e na edni se gleda kako predavnici a na drugi kako osloboditeli ?

Па ако внуката од Гоце Делчев така вика не се сомневам .Зошто тогаш не се слави Александров ???

Па ако внуката од Гоце Делчев така вика не се сомневам .Зошто тогаш не се слави Александров ???
Prvo ne e taa sto treba da sudi dali nekoj e prav ili kriv za nesto, so sto taa ja ima dobieno taa uloga? a drugo " Zosto ne se slavi" ? izgleda mnogu kasno si vklucen vo ovaa tema i slicni. Taka odgovarase na sistemot vo koj sto ziveevme. Covekot dejstvuvase od Pirinskiot del na Makedonija kade sto toj del go kontrolirase kako DRZAVA VO DRZAVA kontrolirajki od patista do danoci i pri negovite akcii bea ubieni premnogu srbi, a vo sistemot vo koj bevme ne smese da se kaze nisto protiv srbite i Yugoslavija. Pogore prasav zasto na nekoj se gleda kako predavnik a na nekoj kako osloboditel za neso slicno vo razlicni ramki, odgovor zasega ne vidov.

za potsetuvanje T.A veke podolg period e (ako ne celosno) delumno rehabilitiran.

Над твојот пост има човек кој го тврди спротивното:toe: Докажи си ја тезата :smir:

поназад има одговор за откажувањето од потписот, но кој да ја чита цела тема, поарно само да се каже нешто, пред да се види дека е дискутирано

инаку трнот многу добро ја разработи темава, многу работи за Александров позитивни ги напиша, но за некои повеќе вреди една негативна од 500 позитивни
затоа и излишни се коментари на такви постови

докажана е тезата од почеток до крај на темава, но кој од вас да седне и да ја прочита

Како се чувствувал Александров како Бугарин од Македонија или како Македонец ???

vojvodi0017sk.jpg

Мислам дека не е херој како што го претставувате еве една белешка што ја најдов.

http://todoralexandrov.hit.bg/dnevnik/2.html

5. Необходно е да се пратјат повече професори, журналисти и др. в странство и да заштиштават правата кауза на Б'лгарија, да отбиват клеветите на гр'цки и др. агитатори и да подготвјат обшт[ественото] мнение, особ[ено] неутралните страни и в Германија и Австрија в наша полза на разни в'проси и главно по нашите аспирации по отношение на Г'рција - Кавала.
6. 200-тјах милиона лв. безв'змездна помошт за Германија се га се обр'шта в заем с лихви. Мислим трјабва да се употребјат усилија от всички страни да остане помошт, за да не се товари с излишни тјажести б'лгарскијат народ".

Извор бугарски сајт. :pos:

А сите други белешки сите изјави, интервјуа, сите дела, борбата не е битно.
Битно е шо ќе кажат бугарите. :facepalm:

Абе ај не заебавај, ти реков да ја прочиташ темава од почеток неколкумина добро имаат анализирано некои работи.

Znaci sve sto e protiv pa makar i bugarski izvor e validno, sve drugo "pu pu nevazi", celava ovaa tema bez da se procita ne vazi, daj ne zaebavaj. Se vadite na nekoj istoricari koj i tie nemaaat cist stav. Ednas citav edna izjava od Katargiev i vika " Aleksandrov se borel za Nezavisna Makedonija ama posle ke ja pripoel so Bugarija" Ovoj kako vidovit da bil pa znael sto Aleksandrov ke napravi koga Makedonija ke bila slobodna, na neroden petko kapa mu skroja.

Кажи како се чувствувал?

Имун сум на навреди. :-)

Имам срека што не бил Влав не би посакал таква личност во историјата на мојот народ

А ВАНЧО МИХАЈЛОВ БЕ ЦИНЦО?? Јон Михаилу, Ќелеш од Москополе.

Јас сум горд што Александров е дел од мојата историја, и сограѓанин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom