Тим за WoW сервер

• Креатор на темата Креатор на темата Адиктус
  • Време на започнување Време на започнување

Адиктус

Дрф.
Член од
26 јануари 2008
Мислења
725
Поени од реакции
33
Планирам да направам WoW сервер, бидејки сам нема да можам, планирам да соберам тим.:
Доколку има некои поискусни тука, нека пишат во темава..

Серверот ке е на TrinityCore2 (3.1.3 patch), и нажалост нема да е 24/7 (ке биде офлајн додека спијам, дење ке е цело време онлине, веројатно)..
Серверот не е на многу јака конфигурација, би издржал до 100 души според мене...

AMD Athlon x2 3800+ 2.0GHz
2 x 1GB DDR II Ram
8 Mbps / 512 Kbps
Ubuntu Linux

Серверот ке биде high-rate (сеуште не сум одлучил колку да е точно)..
Од custom вендори можеби ке има само за материјали за професии, друго ништо..

Очекувам да имате работено со WoW сервери, да знаете да работите со датабази, правење на custom вендори, итеми итн.. Знаење на GM команди обавезно..

Не планирам некој многу голем проект, туку да има некој сервер да цепиме од мкд х)...

Планирам да направам WoW сервер, бидејки сам нема да можам, планирам да соберам тим.:
Доколку има некои поискусни тука, нека пишат во темава..

Серверот ке е на TrinityCore2 (3.1.3 patch), и нажалост нема да е 24/7 (ке биде офлајн додека спијам, дење ке е цело време онлине, веројатно)..
Серверот не е на многу јака конфигурација, би издржал до 100 души според мене...

AMD Athlon x2 3800+ 2.0GHz
2 x 1GB DDR II Ram
8 Mbps / 512 Kbps
Ubuntu Linux

Серверот ке биде high-rate (сеуште не сум одлучил колку да е точно)..
Од custom вендори можеби ке има само за материјали за професии, друго ништо..

Очекувам да имате работено со WoW сервери, да знаете да работите со датабази, правење на custom вендори, итеми итн.. Знаење на GM команди обавезно..

Не планирам некој многу голем проект, туку да има некој сервер да цепиме од мкд х)...

Кога ќе имаш подобра конфигурација, прави сервер. :back:

ako imas barem 5 online super si
Додека имав 2.4.3... Бевме по 10 онлине..
И плус серверот само го дадов на другари, не го ставив ни на форуми, ни на други места...

Кога ќе имаш подобра конфигурација, прави сервер. :back:
Сум правел и со полоша, без проблеми...

Додека имав 2.4.3... Бевме по 10 онлине..
И плус серверот само го дадов на другари, не го ставив ни на форуми, ни на други места...

Сум правел и со полоша, без проблеми...

Немам некое големо искуство, али ако веќе имаш неколку души, би помогнал со задоволство. :smir:

Јас имам некое површно искуство со мали скрипти и команди, така да ако имам време ќе ти помогнам нешто ..

Се е тоа супер..
Само што... Денеска имав родителски..
Така да иам ограничен пристап на PC, и...
Серверот, можеби во Декември, кога поправам оценки Х)

работев како Гејм Мастер на wowlegacy и на wowmagic, кога истиот газда (Nico) ја презеде контролата на wowmagic.работев долго време како ГМ, и имам огромно знаење(Мислам како ГМ) но ја баталив WoW негде пред нова година. ако има начин да ти помогнем , без да упалим WoW ќе ти помогнем.

работев како Гејм Мастер на wowlegacy и на wowmagic, кога истиот газда (Nico) ја презеде контролата на wowmagic.работев долго време како ГМ, и имам огромно знаење(Мислам како ГМ) но ја баталив WoW негде пред нова година. ако има начин да ти помогнем , без да упалим WoW ќе ти помогнем.

Аман бе.. Не гледаш дека не сум веќе подолго време заинтересиран за ова откако последниот пат пишав дека имав проблем со оценки.. х)
Се пука сеир на темава, (додека не се сети некој да заклучи), тебе сега ти текна х)

Back
На врв Bottom