Сте дошле жими куров

Се плашите дома реквизити да носите, не па во македонски населби. Не зборувам тука дали си прошол или си седел на кафе во некој мол, туку да поминеш со јасно видлив реквизит во време кога може да те начека некој. Тие сликања во глува доба ни од ваша, ни од наша страна не ги бројам. Или скриени под јакни и дуксери и ќе се сликнеме еднаш на 3 секунди и после закопчај се до врат.
Во мое време никаде не носевте, два пати начекавме да носи некој скриен реквизит под облека, едниот го земавме, другиот го извадија преку турците.
Во 20 и кусур години во кои сум навивач, само еднаш во животов имам видено еден со видлив реквизит (дуксер) како помина од плоштад кон камени и мали деца (до 10 години) со дресчиња по моловиве, кои не вредат ништо. Друг пат сум видел само кога сте играле европски утакмици на Градски, па во толпи ве носеле од кај жабарот. И така ви испопаднавме сто реквизити. Над 10 години секој ден одев накај Бит пазар и Гази Баба, еднаш немам видено некој да носи надвор видлив реквизит, како што во секое време во Скопје ќе налеташ на некого со реквизит Комити/Вардар (дали во маало, на кеј, во молови итн).
За другото, можеш други да лажеш.
Нормално дека бев разочаран. Пораз беше за нас и ФА што се дозволи воопшто да се стави такво знаме и што продефилира скришно некоја помала група низ Аеродром.
Ама дека сте навивале на утакмицата мало морген.