ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
2 години уназад се збори за исти теми исти случувања исти дешавки и администраториве само оставаат теми во нивна корист како вие да сте центарот на универзумот

Што ќе се збори кога годишно имаш 5 утакмици со две навивачки групи што се вика :D

Прееска баш пишав во фан клубот на Вардар. Во прва лига Вардар ќе има забрана за гостување кај сите 5 албански клубови. За гостување ти остануваат Брегалница, Силекс, Тиквеш и Скопје.
Скопје порано редовно ставаа забрани за гостување и се навивало од надвор, што не би ме чудело и наредна година да се случи.
Значи имаш 6-8 возможни гостувања го цела сезона. Од нив само со Тиквеш и може Брегалница (и двете екипи не се знае во која насока ќе продолжат годинава ради сомнителните турски спонзори) со каква таква посериозна ривалска група од спротивна страна.
Најумрена лига во цела Европа.

Младите екипи на Комити Маџари и Кисела Вода имаат многу голем потенцијал.

И покрај разочарувачката ситуација во клубот, последнава година еден куп деца од овие две населби почнаа активно одат секоја утакмица на трибина и вадат добри бројки.

Јас дека сум од Маџари, имам чувство како да има права експлозија кај децава кога е во прашање навивање, мислам дека скоро секое дете што го гледам низ населба од генерациите родени од некаде 2010 до 2013 година доаѓа на запад.

Многу веројатно и токму овие деца се резултатот на групата за добрите изданија кога игравме на нивата во Маџари.

Се надевам дека ова нема да биде само почетен бум каде во еуфорија сите одат на утакмици покрај другарите.
Ако останат барем дел од овие деца активни, западната трибина ќе има светла иднина.
Гледам многу млади на запад во последно време и баш ми е мило,децата од Илинден и Драчево ги заборави последнава утакмица и они имаа објавено слики и добро е тоа.Иднината ни е во младината.

Во нормална ултрас сцена сите групи би застанале заедно за да се тргнат забраните за гостувања. Ама не можеш да се обединиш со Чаир, Арачиново, Тетово, Куманово... итн.

Во нормална ултрас сцена сите групи би застанале заедно за да се тргнат забраните за гостувања. Ама не можеш да се обединиш со Чаир, Арачиново, Тетово, Куманово... итн.
pa kako ke glumat posle deka se najdobri navivaci edno gostuvanje na komiti vo cair ke im ja zavrsi cela farsa deka se nesto opasni

pa kako ke glumat posle deka se najdobri navivaci edno gostuvanje na komiti vo cair ke im ja zavrsi cela farsa deka se nesto opasni
Ti li najde da zboris za ovaa be kolku pati imate vie projdeno od cair ajde kazi mi koga posleden pat istoto go prasav tuka vasite clenovi napisaa deka gusto e cair opasno e ona ova.Site ama site desavki se napraveni nadvor od cair nitu ednas vasite nemaat dojdeno vo cair da pravaat nekoja akcija ona ova.İsto vo 2020ta godina ni bese zabraneto vo lisice nie dva pati patuvavme ednas policajcite ne zabranija i ne vratija vo sred aerodrom a ednas so glaven udaren transparent navivavme 90 minuti a vie samo od televizorot mozevte da ne gledate i da pisuvate tuka deka navivame tamu so udarniot transparent(prigledaj drugata tema navivacki grupi vo mk).Zatoa zatvori ja taa mucka i teraj so druga diskusija.

Attachments

• IMG_5049.jpeg
    IMG_5049.jpeg
    160,1 KB · Прегледи: 70
  • IMG_5050.jpeg
    IMG_5050.jpeg
    192,6 KB · Прегледи: 67
  • IMG_5051.jpeg
    IMG_5051.jpeg
    462 KB · Прегледи: 70
  • IMG_5052.jpeg
    IMG_5052.jpeg
    331,3 KB · Прегледи: 70
Ti li najde da zboris za ovaa be kolku pati imate vie projdeno od cair ajde kazi mi koga posleden pat istoto go prasav tuka vasite clenovi napisaa deka gusto e cair opasno e ona ova.Site ama site desavki se napraveni nadvor od cair nitu ednas vasite nemaat dojdeno vo cair da pravaat nekoja akcija ona ova.İsto vo 2020ta godina ni bese zabraneto vo lisice nie dva pati patuvavme ednas policajcite ne zabranija i ne vratija vo sred aerodrom a ednas so glaven udaren transparent navivavme 90 minuti a vie samo od televizorot mozevte da ne gledate i da pisuvate tuka deka navivame tamu so udarniot transparent(prigledaj drugata tema navivacki grupi vo mk).Zatoa zatvori ja taa mucka i teraj so druga diskusija.
Ве чекавме во Струмица,ве чекавме во Ново Лисиче нигде ве нема а притоа вие бевте домаќини на двете утакмици.

Имаат Комити дојдено во Чаир и акции правено, знаат некој други ако не знаеш ти. Точно дека Чаир е збиена населба густо населена, мнозинство Албанци и секако дека е како гето, лесно за домашните лесно да се соберат дека сите живеат близу.
Во Ново Лисиче оваа дешавка во Ковид, се сеќавам, екипи на Комити беа вратени од Интервентна и ЕБР, легитимираа луѓе у паркчето у Лисиче, дури луѓе што се шетаа фамилијарно тогаш. Знам дека после уткамица, чекаа насекаде легитимираа наши а и вас ве пратеа до Чаршија, кога си одевте.

Сеа секој може да пишува што сака, тој горе што ти пишал не знам ни кој е, нормално Чаир би бил тежнок терен за гостување али 100% дека може да помине све добро и со две групи, поготово сега кога има уште една трибина.

Муабетот за кој каде владее во Скопје се знае дека главно Комити е групата, додека вие си го имате вашето гето.
и што, јасно е дека вие сте претежно во Чаир у уште две три маала во Северниот дел на градот, тоа е 15-20% од Скопје, таму сте мнозинство , како што објаснив плус збиено се живее куќа врз куќа стан во стан. Но за останатите населби од Скопје , јасно е дека Комити се група бр1 , тоа е 80% од градот и се знае дека Комити Владеат .

Викаш судирите се случиле надвор од Чаир , и тоа е нормално, пошто неможе да се случуваат у гето кај што сте вие. Се случувале на места како што се некоја граница, камени мост, жабар, МНТ, судска, места што околу мостовите.

Поздрав.

Ве чекавме во Струмица,ве чекавме во Ново Лисиче нигде ве нема а притоа вие бевте домаќини на двете утакмици.
Znaevte deka nema da gostuvame bojkotirame i se pojavivte.Ti odgovori mi na moite prasanje sto vi gi prasav
Имаат Комити дојдено во Чаир и акции правено, знаат некој други ако не знаеш ти. Точно дека Чаир е збиена населба густо населена, мнозинство Албанци и секако дека е како гето, лесно за домашните лесно да се соберат дека сите живеат близу.
posleden pat samo vo gostilnacata b**** so rekviziti vasite stari bea so eden albanec od cair a boga mi i go pamtat denot kako pominal imase i snimki i sve ne zboruvame bez dokazi inace za akcii vo cair od vasa strana nikogas ne sum slusal pa ne sum vidol eve ti rekov kaj gostilnicata b**** imase dojdeno da jadaat da pijat vasite so vasi rekviziti i go pamtat denot uste den denes inace fala ti za poobjektivna perspektiva od strana na drugite vo forumot

Во гостилницата во Чаир, има дојдено до пресметка, кај што двете страни учествуаат активно и двете страни маваат.

Во гостилницата во Чаир, има дојдено до пресметка, кај што двете страни учествуаат активно и двете страни маваат.
Se gledase vo snimkata koj kako mava i pozadinata go znaeme dojdoa vasi iskusni stari so eden albanec da jadaat da pijat vo gostilnicata i pominaa kako pominaa so nasite mladi 19-20 godisni deca a sve se desavase spontano koga nekoi od nasi clenovi gi videle niv so rekviziti tamu pozdrav

Седнете вие еднаш во гостилница во Аеродром или Кисела Вода на пример, ама со реквизити. Еве не мора ни да седнете, само поминете еднаш со видлив реквизит и да не е во 2-3 сабајле :D

Утакмицата во Лисиче каде што стои ваше знаме се играше без публика во време корона. Омер беше управа и со неколку души само го имаа закачено знамето. Ни сте дошле да навивате, ни бутур. Цело ЕБР го обезбедуваше стадионот.

Седнете вие еднаш во гостилница во Аеродром или Кисела Вода на пример, ама со реквизити. Еве не мора ни да седнете, само поминете еднаш со видлив реквизит и да не е во 2-3 сабајле :D

Утакмицата во Лисиче каде што стои ваше знаме се играше без публика во време корона. Омер беше управа и со неколку души само го имаа закачено знамето. Ни сте дошле да навивате, ни бутур. Цело ЕБР го обезбедуваше стадионот.
Sme dosle i vo aerodrom i segde o more ekspert kade sto segde go pikas nosot veke i tvoite ne te sakaat tuka samo pred nekolku nedeli imase vo Baking bread so nas rekvizit vo rekord.İ sega sto sednele tvoite vo gostilnica a posle sto se desavase znaat oni pa neka pisuvaat i tuka od mladi deca kako kjotek jadaat.Ti bese najrazocaran koga se vadese udarniot transparent vo lisice,nonstop pisuvase tuka zosto nena reakcija ona ova od nasa strana vo drugata tema.Ajde cim ne cuval ebr zosto togas i koga uptauvavme vo lisice ednas koga ne vratija policajcite od aerodrom samo gledavte od terasite.

Sme dosle i vo aerodrom i segde o more ekspert kade sto segde go pikas nosot veke i tvoite ne te sakaat tuka samo pred nekolku nedeli imase vo Baking bread so nas rekvizit vo rekord.İ sega sto sednele tvoite vo gostilnica a posle sto se desavase znaat oni pa neka pisuvaat i tuka od mladi deca kako kjotek jadaat.Ti bese najrazocaran koga se vadese udarniot transparent vo lisice,nonstop pisuvase tuka zosto nena reakcija ona ova od nasa strana vo drugata tema.Ajde cim ne cuval ebr zosto togas i koga uptauvavme vo lisice ednas koga ne vratija policajcite od aerodrom samo gledavte od terasite.
Сте дошле жими куров :D
Се плашите дома реквизити да носите, не па во македонски населби. Не зборувам тука дали си прошол или си седел на кафе во некој мол, туку да поминеш со јасно видлив реквизит во време кога може да те начека некој. Тие сликања во глува доба ни од ваша, ни од наша страна не ги бројам. Или скриени под јакни и дуксери и ќе се сликнеме еднаш на 3 секунди и после закопчај се до врат.
Во мое време никаде не носевте, два пати начекавме да носи некој скриен реквизит под облека, едниот го земавме, другиот го извадија преку турците.
Во 20 и кусур години во кои сум навивач, само еднаш во животов имам видено еден со видлив реквизит (дуксер) како помина од плоштад кон камени и мали деца (до 10 години) со дресчиња по моловиве, кои не вредат ништо. Друг пат сум видел само кога сте играле европски утакмици на Градски, па во толпи ве носеле од кај жабарот. И така ви испопаднавме сто реквизити. Над 10 години секој ден одев накај Бит пазар и Гази Баба, еднаш немам видено некој да носи надвор видлив реквизит, како што во секое време во Скопје ќе налеташ на некого со реквизит Комити/Вардар (дали во маало, на кеј, во молови итн).
За другото, можеш други да лажеш.

Нормално дека бев разочаран. Пораз беше за нас и ФА што се дозволи воопшто да се стави такво знаме и што продефилира скришно некоја помала група низ Аеродром.
Ама дека сте навивале на утакмицата мало морген.

Back
На врв Bottom