- Член од
- 6 февруари 2026
- Мислења
- 41
- Поени од реакции
- 42
zato prasuvam sto imase mesto Albansko ime tamuЗа некој од вашите кажал а
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
zato prasuvam sto imase mesto Albansko ime tamuЗа некој од вашите кажал а
Тебе те сметав за попаметен и очекував барем реално мислење, ама очигледно сум се излажал.Џабе си постар, кога не ја сфаќаш целта на муабетот.
Прво, нападите во Охрид и Кавадарци на два пати беа во противнички град директно. Кога напаѓаш така немаш поим ни колку противници ќе те начекаат ни бутур.
Најважно од се' тоа, ОД НИКАДЕ НЕ СЕ ИЗВАДИ ВИДЕО за да се понижуваат противниците кои беа начекувани. Имаше видео од Јасмин, објавено од кавадаречките портали од камерата во сала. Патем, во овој напад силите беа израмнети.
Во Штип кога паднаа знамињата, тројца наши членови нападнаа во ПРОТИВНИЧКИ град. Кои 20 на 1, кои бакрачи, никој не им е крив што се лабави во свои градови и ги оставиле знамињата кај деца да ги носат.
И погоди што, ни ОД ОВОЈ НАСТАН НЕМА ВИДЕО.
Видеото што го постиравте нема никаква поента. Се' океј што се случувало, видеото и начинот на кој е постирано е резил жив за една навивачка група. Такви видеа само доларите ставаат и никој друг.
Многу пати ќе кажам, многу сме фер што не напаѓаме ваши членови што живеат и студираат во Скопје или кога по 2-3 ваши членови доаѓаат на Македонија ракомет. Илјада видеа вакви може да се направат. Поентата е дека е глупаво да нападнеш некого во многу поголема бројка и да го снимаш како му се силиш. Демек постои некој на светот што ќе истепа 5 пати поброен противник. Истепај го, прави што мислиш, нема потреба од вакви глупи видеа.
Dali primetuvas deka si totalen vishok ovde? Kako R vo malboro si druze ziti se … imaj kultura malce bar ne pisuvaj citaj samoepa leska bez pari treniranje druze i babite so se ceslat ke gi zemat u trening kaj najjakiot
Pa sto tuku gi isprasuvavte 30 minuti a vise se ste znaele, vie seriozni ste? Znaevme se za niv ama i pokraj toa prasanja imate li nesto so navivanje? Koj se ovie od Komiti? Vo uprava li si? I kuzne uste sto ste go prasale , koja mu bila prva utakmica na Vardar dali ja pamti?Тебе те сметав за попаметен и очекував барем реално мислење, ама очигледно сум се излажал.
1.Нападот првично беше наменет кон групата шо беше со знамињата и шо стоеше на трибина. Тие дојдоа околу 30-та минута и тогаш се појави прилика да се тргне кон нив. После се покажа дека биле дојдени само за фотосесија со знамето, колку да се објави на Фејсбук и Инстаграм дека е „обработено“ гостување, па по половина час си заминаја назад за Скопје.
2.Дечките шо се гледаат на видеото не беа дел од таа група и веќе не одат со Комити, бидејќи се друга фракција. Не се Миленковисти како што е мнозинството сега
3.Истите тие дечки се појавија и претходно. Пробаа да напрат напад и на натпреварот во Јане во првиот дел од полусезоната. Беа присутни и на Куманово – Пелистер, каде при гужвата се вклучија и тие. Еден од нив дури му бараше „ферка“ 1 на 1 на нашиот приведен член малку смешно, ама ајде.
4.Значи, тие не се обични навивачи на Вардар шо биле „малтретирани“. Беа веднаш препознаени од претходните ситуации и претресени за да се види дали носат некакви реквизити. Беа прашани која е екипата со знамињата и им беше кажано дека, ако сакаат, можат да застанат за ферска тепачка. Тие одговорија дека се малку и тука заврши целата ситуација. Никакво малтретирање немаше.
5.Значи, тие беа начекани на натпревар на Вардар, не беа рандом на улица „малтретирани“, ниту пак беа приватно дојдени во Битола па ние сега ги “малтретираме”. Не сме клишари, имаме принципи. Пак ќе повторам беа на натпревар на Вардар, а и претходно имало ситуации со нив.
Шо требаше ние 12 души, тие тројца, глата да му ја отвориме? Не, нормално. Најпаметното беше да ги извлечеме информациите шо ни требаа. Малку „цинкарење“ и тамам.Dali primetuvas deka si totalen vishok ovde? Kako R vo malboro si druze ziti se … imaj kultura malce bar ne pisuvaj citaj samo
Автоматски споено мислење:
Pa sto tuku gi isprasuvavte 30 minuti a vise se ste znaele, vie seriozni ste? Znaevme se za niv ama i pokraj toa prasanja imate li nesto so navivanje? Koj se ovie od Komiti? Vo uprava li si? I kuzne uste sto ste go prasale , koja mu bila prva utakmica na Vardar dali ja pamti?
За какви принципи збориш кога објавувате видео и слика од човек па уште и тоа каде работи и имиња други. Ако за тебе тоа е принцип и ултра прича не знам што да кажам, класика сељацизам. Никој не се буни за тоа што сте ги начекале таму, коа се паметни да шетаат ко да е излет и треба да го јадат. Али сељачкото објавување на фаца и имиња па после принципи спомињање не е клошарење него УЛТРА КЛОШАРИЗАМ.5.Значи, тие беа начекани на натпревар на Вардар, не беа рандом на улица „малтретирани“, ниту пак беа приватно дојдени во Битола па ние сега ги “малтретираме”. Не сме клишари, имаме принципи. Пак ќе повторам беа на натпревар на Вардар, а и претходно имало ситуации со нив.
Не си ја разбрал поентата на постот.Тебе те сметав за попаметен и очекував барем реално мислење, ама очигледно сум се излажал.
1.Нападот првично беше наменет кон групата шо беше со знамињата и шо стоеше на трибина. Тие дојдоа околу 30-та минута и тогаш се појави прилика да се тргне кон нив. После се покажа дека биле дојдени само за фотосесија со знамето, колку да се објави на Фејсбук и Инстаграм дека е „обработено“ гостување, па по половина час си заминаја назад за Скопје.
2.Дечките шо се гледаат на видеото не беа дел од таа група и веќе не одат со Комити, бидејќи се друга фракција. Не се Миленковисти како што е мнозинството сега
3.Истите тие дечки се појавија и претходно. Пробаа да напрат напад и на натпреварот во Јане во првиот дел од полусезоната. Беа присутни и на Куманово – Пелистер, каде при гужвата се вклучија и тие. Еден од нив дури му бараше „ферка“ 1 на 1 на нашиот приведен член малку смешно, ама ајде.
4.Значи, тие не се обични навивачи на Вардар шо биле „малтретирани“. Беа веднаш препознаени од претходните ситуации и претресени за да се види дали носат некакви реквизити. Беа прашани која е екипата со знамињата и им беше кажано дека, ако сакаат, можат да застанат за ферска тепачка. Тие одговорија дека се малку и тука заврши целата ситуација. Никакво малтретирање немаше.
5.Значи, тие беа начекани на натпревар на Вардар, не беа рандом на улица „малтретирани“, ниту пак беа приватно дојдени во Битола па ние сега ги “малтретираме”. Не сме клишари, имаме принципи. Пак ќе повторам беа на натпревар на Вардар, а и претходно имало ситуации со нив.
За некоја недела имам судење поради запалена бакла, дали ќе сакаш да присуствуваш таму како мој адвокат?И ти (не ти лично, генерализирам) како градски лик, искусен ултрас, се реши да снимаш, да креираш нов инстаграм профил „анти скопје“, да го објавиш со фаца, да му се слуша глас (а воедно и на сите други т.е вас), каде работи (тотално неповрзано), да го тагнеш со слика од соц.мрежи...?
Убаво ти пишале погоре, ваков сељачизам со снимање и објавување по соц.мрежи на 2 миљона народ каде дел од ваша група/членови се константно во Скопје, ќе активира само револт за да некоја група или рандом ликови вратат дупло повеќе... на сосема трети рандом фаци... (но нели, изговор ќе биде и тогаш „ги видовме на трибина со чкембари“)... И...? Ми ја сфаќаш поентата?
Пошто не сте клошари како што викаш, да сте се рашлапале, по „мангупски“ ќе било него ли ова. А искрено да ти кажам, без да провоцирам, во видеово ти лежат минимум 5 тужби од кој минимум една ти е кривична (пошто е снимен во фаца директно). Повреда на право на приватност, неовластено снимање/објавување материјал (ти руши углед плус ти штети на работна позиција за која може уште 10 други тужби да ти закачат), загрозување безбедност, 100% има и принуда која може да се исфилува, клевети/навреди, повреда на лични податоци...Ама тоа е веќе друг муабет, да не паламудиме.
Поентата ми е дека вакви дебилни ствари со снимање и објавување на лик со фаца на Инстаграм е тотално непотребно. Освен курчење со лајкови и мерење муда на соц.мрежи од малолетници.

Смени си го никот у запалена бакла,може ќе помогне на суд.За некоја недела имам судење поради запалена бакла, дали ќе сакаш да присуствуваш таму како мој адвокат?