Pa kazano bese ponazad realno nie sme komiti vie samo go stramite imeto nekolku pati no kako so rekoja se kradite taka I toa ima razni muabeti deka trebalo da bidime vojvodi so znam ajduci no kako se odlucile na ckembari ne znam muabeto mi e zosto samo Ckembari a prvicno bile vo optek pokje iminja treba da se rasprqsa coek
a imase isto kazano za Ckembari prvicno bese mandofi,motokari,ckembari ,makedonci,M.M.C.M. TOA PISUVA NA PRVIOT TRANSPARENT NA CKEMBARI
Taka nekade imav procitano I del sporat dali bilo toa mandofi pojma nemam so mu znaci ili matufi demek ulaj

1987, Dubochica Leskovac - Pelister pred poagjanje
Posle toa imase znam ko vo son znaminja pelister,ckembari, makedonska falanga so ti znam green conquerors pa haos i eden kup od podgrupi po naselbi
Isto pred ova zname MMCM velat deka prvata bukva e B odnosno Bitolcani Почетак Чкембара је 1885. када је 21 аутобус организовано под именом БМЧМ (Битолчани, Мотокари, Чкембари, Македонци) кренуло на бараж меч између РК Пелистер и РК Партизан у град Бјеловар.
no najvazno e deka ima videa od na rakomet na pelister na rakometnoto igraliste nekoj znaminja I bajraci no so ima pisano bog znaj (osven Pelister) I so boja bile ili samo bar plavo beli ili zeleno beli aber nemam za toa zemeno e osnovanjeto so istoto zname na gostuvanjeto Pelister - Partizan Bjelovar baraz za prva liga rskomet vo kade bile otideni 20 avtobusi i eden minbus (organizirano so transovi za toa vreme tapani )so e nezamislivo za segasni uslovi i od togas se smeta osnovanjeto na Ckembari i za toa se slavi na 25ti Septemvri rodenwnot ,potoa mnogu se praveja znaminja so reklami od firmi primer najgolemoto pokrivno ckembari e so swing la cinema itn...
Eve del od arhivata so mozi da se najdi po net a mnogu sliki nema ili ne se postaveni treba da se baraat vo privatni arhivi ili vo bibioteka po stari vesnici I spisanija
P.S.go editirav (secev,lepev) teksto klavav sliki na nisto ne lici ama to e i normalno da pisev nemase pak da razberite vazni se slikite

vazno pominaa 40 godini #ковчерадабеше