ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
не знам што толку се напнавте со кумани.Иако сум од Ск можам да кажам дека се големи патриоти од Кумани и дека не им е лесно у еден град да се замараат со делије гробари и илирет. Летото што пројде слушнав дека Кумани ги тепале делије и неколко пати илирет (секоја чест за кумановци за акцијата на ден на знамето на шипциве ), а со гробари немаат проблеми пошто се најмала бројка у Куманово. Партиски групата не е определена а поединци можат да прават што сакаат и сигурно со детето е некоја грешка претпоставувам. Се слушнав со еден од старите Кумани од 2015г вели дека групата оди во нагорна линија и дека добро работи но е успорувана од полиција и други влијанија. И не сме тука Македонци за да си пребацуваме едни на други него сите заедно можеме да ги истребиме србоманите у Ку ( читај делије) и шипциве у Скопје , Тетово и секаде кај што има потреба. А моја порака до Кумани е да се држат заедно , да нема поделби меѓу вас и само паметно за се што правите !
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ

не знам што толку се напнавте со кумани.Иако сум од Ск можам да кажам дека се големи патриоти од Кумани и дека не им е лесно у еден град да се замараат со делије гробари и илирет. Летото што пројде слушнав дека Кумани ги тепале делије и неколко пати илирет (секоја чест за кумановци за акцијата на ден на знамето на шипциве ), а со гробари немаат проблеми пошто се најмала бројка у Куманово. Партиски групата не е определена а поединци можат да прават што сакаат и сигурно со детето е некоја грешка претпоставувам. Се слушнав со еден од старите Кумани од 2015г вели дека групата оди во нагорна линија и дека добро работи но е успорувана од полиција и други влијанија. И не сме тука Македонци за да си пребацуваме едни на други него сите заедно можеме да ги истребиме србоманите у Ку ( читај делије) и шипциве у Скопје , Тетово и секаде кај што има потреба. А моја порака до Кумани е да се држат заедно , да нема поделби меѓу вас и само паметно за се што правите !
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ
Не сакам да црнам и кумановци да мислат дека имам омраза према нив, но не сакам да ги величуваш. Се тоа стои и за србомани,Албанци и дека Куманово е македонски град. Ај сега погледни ја реалната слика и реалните информации кои ти се достапни.
Партиски не се определени?
Се враќаат кумани се топ,после месец дена им се менува човекот на шипката зошто е од друга партија.
Собрани од постар член да палат бакљи кај Максо. Не е едно дете туку 10+.
Пак ке кажам НЕ СЕ СИТЕ партиски определени,но ги има доволно за да ја оцрнат групата. Баш на 10+ деца ке им падне на памет да палат бакљи и баш да одат со постариот? Дете од 15 години се дружи со 27+?
Не се партиски определени?
Погледни ги сликите од штабовите и потоа погледни ги нивните тикток профили (ултраси хаха). 95% што се присутни не знаат зошто се таму.
* не би сакал да ти доставувам фотографии со лица.
Даваат соопштение Северна,дека ке соработуваат со надлежните органи,дека доколку имаат информација кој ја започнал песната ке го предадат на полицијата? Било пишувано во станица па потоа избришано? На првото дишење во врат испаднаа пичкици. За тоа лично не би го напишал, знаат и сами дека се политички врзани и ке се извадат (тоа е плус).
И да не се, какво е тоа брукање? За тоа не вреди да се падне? Се обрукаа за 10години.
делии и гробари?
Делии ги бркаат да не прават графит покрај нивното маало.
Делии ги напаѓаат кола на коал од младите побитни членови пола бегаат пола го јадат.
Гробари им седат во нивен крај во мајци, сакале да го нападнат(сакале), воџата сам им отишол па направиле "договор" дека нема да го дираат.
Сите млади гробари биле во Кумани па се одделиле, не смеат да им писнат бидејќи се десет пати поквалитетни и појаки.
Нивен град? Во што? Во графити?
Постарите членови со полни очи ми зборуваат. Исто така тука има и Гробари и Делии па нека ме исправат. Инфо се од активни членови на КЗКУ,ГРКУ.

САкам да се вратат,да бидат какви што беа, ги почитувам постарите и сум семеен пријател со дел од нив. Но не сакам да ги величуваш кога моментално имаат 10 минуси и сами на себе си копаат гробница. Биди реален колку и да не го сакаш тоа и ти и другите. И јас не ги сакам гробарите а еве сега се активирале пак и имаат доста млади и активни членови.

Последно уредено:
Не сакам да црнам и кумановци да мислат дека имам омраза према нив, но не сакам да ги величуваш. Се тоа стои и за србомани,Албанци и дека Куманово е македонски град. Ај сега погледни ја реалната слика и реалните информации кои ти се достапни.
Се враќаат кумани се топ,после месец дена им се менува човекот на шипката зошто е од друга партија.
Пак ке кажам НЕ СЕ СИТЕ партиски определени,но ги има доволно за да ја оцрнат групата. Баш на 10+ деца ке им падне на памет да палат бакљи и баш да одат со постариот? Дете од 15 години се дружи со 27+?
Погледни ги сликите од штабовите и потоа погледни ги нивните тикток профили (ултраси хаха). 95% што се присутни не знаат зошто се таму.
Даваат соопштение Северна,дека ке соработуваат со надлежните органи,дека доколку имаат информација кој ја започнал песната ке го предадат на полицијата? Било пишувано во станица па потоа избришано? На првото дишење во врат испаднаа пичкици. За тоа лично не би го напишал, знаат и сами дека се политички врзани и ке се извадат (тоа е плус).
И да не се, какво е тоа брукање? За тоа не вреди да се падне? Се обрукаа за 10години.
делии и гробари?
Делии ги напаѓаат кола на коал од младите побитни членови пола бегаат пола го јадат.
Гробари им седат во нивен крај во мајци, сакале да го нападнат(сакале), воџата сам им отишол па направиле "договор" дека нема да го дираат.
Сите млади гробари биле во Кумани па се одделиле, не смеат да им писнат бидејќи се десет пати поквалитетни и појаки.
Постарите членови со полни очи ми зборуваат. Исто така тука има и Гробари и Делии па нека ме исправат. Инфо се од активни членови на КЗКУ,ГРКУ.

САкам да се вратат,да бидат какви што беа, ги почитувам постарите и сум семеен пријател со дел од нив. Но не сакам да ги величуваш кога моментално имаат 10 минуси и сами на себе си копаат гробница. Биди реален колку и да не го сакаш тоа и ти и другите. И јас не ги сакам гробарите а еве сега се активирале пак и имаат доста млади и активни членови.
Буквално истиот муабет ми го кажаа неколку души кои се активни од Кумани и тоа луѓе на кои сеуште им се слуша збор . Проблемот бил што многу луѓе кои биле таму пред 2016 година сега не доаѓаат зошто сметаат дека оваа е за политичка цел и дека нема врска со љубовта кон градот и клубот.

Буквално истиот муабет ми го кажаа неколку души кои се активни од Кумани и тоа луѓе на кои сеуште им се слуша збор . Проблемот бил што многу луѓе кои биле таму пред 2016 година сега не доаѓаат зошто сметаат дека оваа е за политичка цел и дека нема врска со љубовта кон градот и клубот.
СЕуште има добри дечки во екипата и постари,али разликата е ОГРОМНА. А еве прочитајте ги нивните мислења од 4-5 профили, сите различно се оградуваат. Фотошоп било,у станица пишувано... немало партијаши,имало...
Автоматски споено мислење:

1758121611063.png
Za ova li bea bakljite ?

Последно уредено:
СЕуште има добри дечки во екипата и постари,али разликата е ОГРОМНА. А еве прочитајте ги нивните мислења од 4-5 профили, сите различно се оградуваат. Фотошоп било,у станица пишувано... немало партијаши,имало...

Прегледај го приврзокот 456265
Za ova li bea bakljite ?
Не

Добра парола имаа фемили за нив, не би ме чудело да кажале напразно така за нив, за на крај да излезе дека кумани имаат поддршка од партија/полиција и којзн

делии и гробари?

ne gi velicuvam no imam praveno muabet so postarite. Vogjata ne e smenet poradi partija tuku porano negovo pominato vreme i sakanje mladite da prodolozat so novi sili.Partiski NE SE opredeleni .Za deteto da , vo pravo si no ne ja znaeme vistinata i sigurno e izlazano od nekoj. Grobari vo kumanovo ne postojat kako grobari tuku samo kako drustvo i nemaat nisto ni tag ni grafiti ( osven edna trafostanica so lik na zeljko obradovic i partizan pisuva ) niti nosat majci i obelezja . Koga odis vo Kumanovo mozes samo kumani majci da vidis nisto drugo ni od delii ni od grobari (licno sum se uveril). Kumani bea mavani od delii zatoa otidoa so mladi deca koga grupata ne bese aktivno vratena i izlegle 20 25 delii so motki i palici no nisto ne napravile. Vekje naredniot den kumani pak bile na istoto mesto so celata ekipa i togas delii ne se pojavile. Grobari sami kazale deka ne sakaat da imaat problemi so Kumani zatoa sto tie se broj eden u Ku i nemale potreba da bidat zakaceni. Za soopstenieto si vo pravo 100% za toa RSM tuka nema dilema. Kola na kola napadnati bile Kumani no posle nekoe vreme bese pretepan vogjata na kucz( imase i na kajgana i na patriotsko ). A kumani mozat i imaat potencijal da bidnat uste podobri od pred 10god koga bea stvarno jaka grupa na tifo scenata samo pametno da igraat . Ne im e lesno i imaat poddrska od mene i od mnogu grupi u Makedonija !

ne gi velicuvam no imam praveno muabet so postarite. Vogjata ne e smenet poradi partija tuku porano negovo pominato vreme i sakanje mladite da prodolozat so novi sili.Partiski NE SE opredeleni .Za deteto da , vo pravo si no ne ja znaeme vistinata i sigurno e izlazano od nekoj. Grobari vo kumanovo ne postojat kako grobari tuku samo kako drustvo i nemaat nisto ni tag ni grafiti ( osven edna trafostanica so lik na zeljko obradovic i partizan pisuva ) niti nosat majci i obelezja . Koga odis vo Kumanovo mozes samo kumani majci da vidis nisto drugo ni od delii ni od grobari (licno sum se uveril). Kumani bea mavani od delii zatoa otidoa so mladi deca koga grupata ne bese aktivno vratena i izlegle 20 25 delii so motki i palici no nisto ne napravile. Vekje naredniot den kumani pak bile na istoto mesto so celata ekipa i togas delii ne se pojavile. Grobari sami kazale deka ne sakaat da imaat problemi so Kumani zatoa sto tie se broj eden u Ku i nemale potreba da bidat zakaceni. Za soopstenieto si vo pravo 100% za toa RSM tuka nema dilema. Kola na kola napadnati bile Kumani no posle nekoe vreme bese pretepan vogjata na kucz( imase i na kajgana i na patriotsko ). A kumani mozat i imaat potencijal da bidnat uste podobri od pred 10god koga bea stvarno jaka grupa na tifo scenata samo pametno da igraat . Ne im e lesno i imaat poddrska od mene i od mnogu grupi u Makedonija !

Се согласувам дека воѓата не е сменет поради партија но гробари ако не постојат кој ја има средено таа трафостаница? Тагови исто така има и во куманово исто така се носат илирет мајци а вие имате против гробари и делии. Кога биле мавани кумани од делии имало и стари членови а наредниот ден делии го ишарале графитот кој е започнат,кола на кола кумани го јаделе и веднаш пријавиле после тоа воѓата на делии не е тепан од член на кзку

Епа еве до кај се дојдени од кога е " сменет " стариот воџа..
Пак ќе го кажам истото и ќе се вратам години наназад малку кај НГ Кумани, нивното минато носи многу сеќавања, кореографии,кортеа, гостување низ цела МКД, воедно и надвор од МКД.. За разлика од тогаш и сега е драстично голема разлика, се надолу и надолу паѓаат. Али ајде да се надеваме дека тоа ќе се исправи кога тогаш.. Но ќе треба многу време

Ова нема никаква логика, сите што некогаш сме биле активни знаеме дека кај Кумани отсекогаш истиот човек е на шипка кај нив, а ова што кажуваш дека се повлекол за да настапат млади би било коректно и во ред доколку истиот уште оди на утакмици со вас, а јас како знам тој е целосно повлечен.

Исто околу баклите кај Максо, од сликата се гледа дека не е само едно дете како што пишуваш него неколку, скоро и подгрупа цела. Тоа кажува дека тие деца некој ги организирал да отидат таму, не мора да значи дека некој постар, може некој од нив да е иницијатор, секако лоша слика.

Околу делије и гробари, последен пат кога бев во Куманово ништо не беше сменето, и тие и тие држат по едно маало, на што видов неколку натписи делије низ град, а 80% беше во Кумани графити што не беа обновени, сега верувам дека е скроз поубаво. А околу улица по муабети што ги знам и јас, најчесто има закачки меѓу Кумани и делије, за гробари искрено не знам ништо конкретно.

Ова нема никаква логика, сите што некогаш сме биле активни знаеме дека кај Кумани отсекогаш истиот човек е на шипка кај нив, а ова што кажуваш дека се повлекол за да настапат млади би било коректно и во ред доколку истиот уште оди на утакмици со вас, а јас како знам тој е целосно повлечен.

Исто околу баклите кај Максо, од сликата се гледа дека не е само едно дете како што пишуваш него неколку, скоро и подгрупа цела. Тоа кажува дека тие деца некој ги организирал да отидат таму, не мора да значи дека некој постар, може некој од нив да е иницијатор, секако лоша слика.

Околу делије и гробари, последен пат кога бев во Куманово ништо не беше сменето, и тие и тие држат по едно маало, на што видов неколку натписи делије низ град, а 80% беше во Кумани графити што не беа обновени, сега верувам дека е скроз поубаво. А околу улица по муабети што ги знам и јас, најчесто има закачки меѓу Кумани и делије, за гробари искрено не знам ништо конкретно

Епа еве до кај се дојдени од кога е " сменет " стариот воџа..
Пак ќе го кажам истото и ќе се вратам години наназад малку кај НГ Кумани, нивното минато носи многу сеќавања, кореографии,кортеа, гостување низ цела МКД, воедно и надвор од МКД.. За разлика од тогаш и сега е драстично голема разлика, се надолу и надолу паѓаат. Али ајде да се надеваме дека тоа ќе се исправи кога тогаш.. Но ќе треба многу време
Pa ne bi kazal zatoa sto se vo druga sala pa koja e i moznosta tamu da se napravi koreografija, korteata im se solidni so dobra brojka i dobar izgled. Ne gledam razlika iskreno,osven sto se vo druga sala vo koja veruvam deka nemaat dovolno uslovi za koreografija

Kako moze tuku taka da se smeni covekot i da go snema od navivackite aktivnosti ?
I samiot znaes no ubeduvas neinformirani deka ne e od partija staven covekot i deka ne se partiski povrzani. Ne se partiski opredeleni site no toj sto e postaven e opredelen,ke slusa naredbi a od nego ke slusaat i drugite sto ne se opredeleni. Kako mozes da kazes za kumanovo deka ne nosat majci delii i grobari, sekoj vtor clen na kumani ima grobari ili delije majca,sekoj od niv naviva za dzvezda ili partizan. del od niv se bile vo nekoi od grupite. Mozebi sega posledniot period od 3-4meseci da e taka kako sto velis ma da iskreno ne veruvam vo toa.
No nisto ne napravile" , ne mozele da napravat ili ne sakale,golema e razlikata ne te razbrav ako mozes da mi pojasnis ?
Kola na kola no posle nekoe vreme bese pretepan vogjata na kucz" - od kogo ? i samiot znaes,toa ne e nikakov + na Kumani. Plus toa prijavile, zosto ne im se vrati zosto ne se napadnat tie, vo skoro vreme ne slusnav nitu ednas da se napadnat tie, se gnasive napagjaat, nemaat li kumani/grobari dovolna brojka da napadnat? ne mora da se pobrojni,ako tie napagjaat kola na kola mozat i ovie 2 grupi, tolku li se mokjni gnasive ili posledicite se golemi ?
Nemale potreba da bidat zakaceni" - Edno e da ne mozat grobarite da se zakacaat a drugo e da ne sakaat. Jas iskreno mislam deka kumani imaat dovolna brojka samo nemaat dovolen kvalitet da im se suprostavat na dvete grupi i da gi izgasnat. veruvam deka nekogas ke se sluci.
Imaat i moja poddrska i sekogas ke ja imaat,samo treba da se bide realen i koga ne se vo pravo da im se kaze. Momentalno ne napreduvaat.

Последно уредено:
1000015596.jpg

ЗВУЧИ КОМПЛИЦИРАНО? БАШ РАДИ ТОА

За градското дерби во недела против ФК Работнички, се подготвува нов спектакл, нова голема кореографија!

Инструкциите ќе ти звучат комплицирано, но не се грижи, само слушај и пази зошто овој пат секој детал е важен!

Внимавај од збор до збор!

• На трибина биди еден час пред почетокот
• Отворени влезови: само 26, 27, 28, 29
• Стоиш каде што ќе ти се каже!

Секој блок си е посебна приказна и секој има посебна шема при реализацијата на кореографијата, затоа ПАЗИ:

• Првите 94 луѓе ќе влезат во блок 29
• Наредните 190 ќе влезат во блок 27/28
• Наредните 125 ќе влезат во блок 26

АПЕЛИРАМЕ никој ништо да не чепка дур не добие знак за тоа, никој да не стои на горните шипки и никој да не застанува онаму каде што е покриено со најлон!

Ноќно градско дерби во недела. Дојди на запад, биди дел од новото издание. Звучи комплицирано, но се ќе ти се разјасни кога по натпреварот ќе ги видиш фотографиите од западната трибина!

Прегледај го приврзокот 456265
Za ova li bea bakljite ?
Друже тотално не си у тек.. овај сала нема ни трибине, не ги испунуе нити услови..
Како прво овј на слику обеќа дека спортска сала ќе се пушти у ноември 2024, али тој не деси и доби жут картон
1000001724.jpg
Пошто нели смо за максу...
Прошлу сезону клуб има казне од около 500к заради 3 утакмице прекинати.

Клуб што га водив људи на максу се оградуев од кумани.. нели пошто смо партиски определени...
1000001729.jpg

И слободно дојди у Куманово и ќе видиш кој доминира...
На дн на знаме ги упаднасмо у дувло у трговски..
На утакмицу мкд-ром. 2 приведени...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom