не знам што толку се напнавте со кумани.Иако сум од Ск можам да кажам дека се големи патриоти од Кумани и дека не им е лесно у еден град да се замараат со делије гробари и илирет. Летото што пројде слушнав дека Кумани ги тепале делије и неколко пати илирет (секоја чест за кумановци за акцијата на ден на знамето на шипциве ), а со гробари немаат проблеми пошто се најмала бројка у Куманово. Партиски групата не е определена а поединци можат да прават што сакаат и сигурно со детето е некоја грешка претпоставувам. Се слушнав со еден од старите Кумани од 2015г вели дека групата оди во нагорна линија и дека добро работи но е успорувана од полиција и други влијанија. И не сме тука Македонци за да си пребацуваме едни на други него сите заедно можеме да ги истребиме србоманите у Ку ( читај делије) и шипциве у Скопје , Тетово и секаде кај што има потреба. А моја порака до Кумани е да се држат заедно , да нема поделби меѓу вас и само паметно за се што правите !
МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ
Не сакам да црнам и кумановци да мислат дека имам омраза према нив, но не сакам да ги величуваш. Се тоа стои и за србомани,Албанци и дека Куманово е македонски град. Ај сега погледни ја реалната слика и реалните информации кои ти се достапни.
Партиски не се определени?
Се враќаат кумани се топ,после месец дена им се менува човекот на шипката зошто е од друга партија.
Партиски не се определени?
Собрани од постар член да палат бакљи кај Максо. Не е едно дете туку 10+.
Пак ке кажам НЕ СЕ СИТЕ партиски определени,но ги има доволно за да ја оцрнат групата. Баш на 10+ деца ке им падне на памет да палат бакљи и баш да одат со постариот? Дете од 15 години се дружи со 27+?
Не се партиски определени?
Погледни ги сликите од штабовите и потоа погледни ги нивните тикток профили (ултраси хаха). 95% што се присутни не знаат зошто се таму.
* не би сакал да ти доставувам фотографии со лица.
Даваат соопштение Северна,дека ке соработуваат со надлежните органи,дека доколку имаат информација кој ја започнал песната ке го предадат на полицијата? Било пишувано во станица па потоа избришано? На првото дишење во врат испаднаа пичкици. За тоа лично не би го напишал, знаат и сами дека се политички врзани и ке се извадат (тоа е плус).
И да не се, какво е тоа брукање? За тоа не вреди да се падне? Се обрукаа за 10години.
делии и гробари?
Делии ги бркаат да не прават графит покрај нивното маало.
Делии ги напаѓаат кола на коал од младите побитни членови пола бегаат пола го јадат.
Гробари им седат во нивен крај во мајци, сакале да го нападнат(сакале), воџата сам им отишол па направиле "договор" дека нема да го дираат.
Сите млади гробари биле во Кумани па се одделиле, не смеат да им писнат бидејќи се десет пати поквалитетни и појаки.
Нивен град? Во што? Во графити?
Постарите членови со полни очи ми зборуваат. Исто така тука има и Гробари и Делии па нека ме исправат. Инфо се од активни членови на КЗКУ,ГРКУ.
САкам да се вратат,да бидат какви што беа, ги почитувам постарите и сум семеен пријател со дел од нив. Но не сакам да ги величуваш кога моментално имаат 10 минуси и сами на себе си копаат гробница. Биди реален колку и да не го сакаш тоа и ти и другите. И јас не ги сакам гробарите а еве сега се активирале пак и имаат доста млади и активни членови.