ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Споредуваш град со милион жители, и град со двапати помалце илјади каде пола и повеќе се раселени во странство, најголемо зло во навивачките групи е тоа што се повеќе и повеќе народот бега во странство а бројките на навивачи во нг паѓа... Реалната слика во мкд и мактифо...

Да град со милион жители. Вие сте еден град со еден тим и една навивачка група, напротив во Скопје има повеќе тима, повеќе навивачки групи и уште 100000 жители доселени од други градови од Македонија..

Чкембари се единствена друга група освен над што е редовно активна низ годиниве, само затоа што имаат голем број постари членови што се активни цело време. И секоја чест за нив. Ама не може вечно да ја носат на свој грб групата. И во најјаките групи од балканов, организацијата ја водат младите. Корео прават средношколци и студенти, идеи и се' останато. Паѓаат знамиња, регрутираат нови луѓе, водат социјални мрежи, обработуваат видеа итн. Се знае дека постарите се само за групата да биде пострашна на изглед и физички појака. Се надевам дека нема да доживеат некое фијаско како Мајмуни на пример.

Не ги знајш работите како шо мислиш, зато сум тука да ти кажам :)
Неколку подгрупи се составени 90% од млада екипа.
Така да не се секирај, фијаско нема да доживјме.
Јадрото од млада екипа се составува, тие ја водат веќе групата. Има напредок а то се гледа, едно гостување со помала бројка не значи ништо.
А екипата Chosen Few другари од трибина веќе над 15 години нема да се понаша како “ветерани” и ќе биди прв ред секогаш и секаде :ајнапиво:

Фото извештај

ГРК ОХРИД - грк тиквеш 40-20

Attachments

• IMG_0046.jpeg
    IMG_0046.jpeg
    368,8 KB · Прегледи: 71
  • IMG_0045.jpeg
    IMG_0045.jpeg
    256,2 KB · Прегледи: 69
  • IMG_0048.jpeg
    IMG_0048.jpeg
    244 KB · Прегледи: 72
  • IMG_0047.jpeg
    IMG_0047.jpeg
    251 KB · Прегледи: 74
  • IMG_0049.jpeg
    IMG_0049.jpeg
    309,3 KB · Прегледи: 75
  • IMG_0050.jpeg
    IMG_0050.jpeg
    344,2 KB · Прегледи: 64
Да град со милион жители. Вие сте еден град со еден тим и една навивачка група, напротив во Скопје има повеќе тима, повеќе навивачки групи и уште 100000 жители доселени од други градови од Македонија..
Koj poveke tima gi ima skopje i koj navivacki grupi gi ima drugi za fudbal aj kazi?

Bravo za Ckembarite sho se tegnea do Romanija i za parolata. Samo imam edno prasanje, bidejki vo nekolku navrati go imam primeteno istoto. Duri i so relativno slabi brojki od 30-50 lugje imate po minimum 2ca sto vodat navivanje. Gledano od strana ova izgleda cudno da ne recam malce smesno. Dali pricinata za ova e rivalitet/ego megju vodzite ili nesto drugo (mozebi e bitolskio "bon ton"
emoji6.png
)?

Во градот скопје има само еден клуб гордоста на градот

Споредуваш град со милион жители, и град со двапати помалце илјади каде пола и повеќе се раселени во странство, најголемо зло во навивачките групи е тоа што се повеќе и повеќе народот бега во странство а бројките на навивачи во нг паѓа... Реалната слика во мкд и мактифо...
Бош муабет искрено...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom