ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Од игла напрајвте Локомотива и прва работа за нашите по се изгледа ќе треба и оваа тема да ја бојкотираме оти имало спора комуникација од случувањата до денешните реферати, објаснувања шо е страмота за сите нас, но небитно ова е нормално за нас било и ќе остани оти ние сме будали и не викаат Чкембари без разлика шо сите се запалија за ништо и шо не беа на местото на случување како по обичај дива лига сме [emoji16] ама за тоа сме со мадиња колку Пелистер само тро ум ни фали, но тогаш нема да бидиме тоа што сме туку ќе бидиме нежни како другите да цртаме кореографија или графити !

Втора работа за не мислев да пишам извештај(дека на четири пати бевме легитимирани ,претресувани и задржувани до Велес исто провокација од џандарите пред црквата итн...) оти чекав некој друг(од децата да пишат оти во нив е иднината и целата 100% подршка за водењето на групата) да пиши но ко немаше избештај значи не требало само на фб е доволно не е кајгана мерило но пак ќе речам изгледа ќе мора само еден до двајца од децата да пишат став на групата а друго е шо ќе се пиши на своја рака и свое мислење шо секој треба да го има и сподели но едно е став на група друго е став на член !

Трета работа за Комити како шо знајте треба и мора кодекс шо е зборано и тука исто и на други места да се прекини со тоа стрижена, бричена речено е за оружје да не се носи и ко ќе прашање за Македонија да биди по правила прописи а ние пак ќе си бидиме ривали па и душмани ќе се тепаме но тоа на утакмица пред утакмица со обележја со навивачи а не обична публика итн...
Значи да појаснам не беше намерата да се оди на гробот да се сликаме и скришум заминиме туку да се знај јавно ,јасно и гласно ние дојдовме тука сме а ваше е шо и како ќе направите ете шо викате ќе има друг пат па како мислете така прајте вие вашете, ние нашето но да се пиши тука дека некој се уплашил е страмота(оти бевте со нас вкафана и другите околу кафана) плус оти имате телефони(фб) сите од нас и слободно можи да се договори се што сакате па така да ако сме се уплашиле како шо велите можи во ПП да се договориме кога сакате и кај сакате и по колку сакате понудата е 24/ 365 дена веќе неколку години не знам шо не е јасно а тоа со е лепенките е "нормална" работа и ништо страшно(не беше никаде објавено од наша страна како успех или некоја победа) ниту се ичкрта графит, ниту се правело провокација со знаме и обележја туку нормално "гостување" односно само оддавање почит на Гоце Делчев и ништо повеќе и вие да се палите за да се прај толку пишење за џабе ,но да не иди дека се правдам нешто понудата ви е дадена за другото зависи од вас или чекајте ете на 4ти Мај шо ти знам 2ри Август ко ќе биди другото чествување таму или низ Скопје ,Крушево како сакате така ,ние сме тука и секаде кај шо треба прво за Пелистер и Битола но секогаш и за Македонија и наместо да се поздрави потегот шо прв пат во историјата на групата и децата(чест ми е шо сум во групата со вакви нови деца, водство идеи и дела) решија да се оди дај почит на великанот организирано како група шо треба да стани традиција ак8 јас се прашувам не само таму туку и на Вејце,Карпалак, Гајре и секаде кај што паднаа нашите во 2001 и 1903 а вие сите се фативте за ситници лепенки ,пораки и докажување сила на форумот а малку останавме шо одиме секаде и секогаш на гостувања сите се знајме кој колку вредиме, па да ви кажи стариот поќе да одите на трибина(пред се гостувања)а по малку да пишите на фб и на форумот !

P.S.Мислам дека треба да ја затвориме темата(од наша страна) и продолжиме за утрешната дерби утакмица и следните гостувања преставување на групите а за другото ПП

P.P.S.Најважно ова е мој личен став а не на групата па за другото се слушаме и гледаме само по малку сеута ,его повеќе докажување пред и за време утакмици

Во прилог слики од чествувањето на најголемиот Македонски великан Ѓорѓи Гоце Делчев во Битола и Скопје
e748e9a243ef5bfc2fa5b035ee86cdb4.jpg
e13095535b23e73c0eb6ad9eb9f87733.jpg

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Дебатава ја завршуваме по десетти пат. Нема никаква смисла повеќе, ама тоа е..

1. Јас ја пофалив акцијата ваша уште во првиот коментар, пред било што да искоментирам, чисто дека велиш ,,не сум ја пофалил", како што и претходно повикував на поголема едукација и разум во однос на овие прашања.

2. Никаде не сум спомнал ,,страв" или дека сте го пишале тоа, тоа е коментар на твои членови, кои толкуваа со свој ум, не беше никаде од моја страна напишано. Напротив, беше пофалено комуницирањето.

3. Фамата настана кога не поверуваа на напишаното, дури ме правеа будала, за на крајот сами да се уверат за пораката, која секако нема тука да ја ставам, ниту па е нешто посебно. Нормална комуникација, каква што треба да има. Целата ,,дискусија" требаше да трае 5 мин. но ,,нормално" не траеше.

4. Секако дека нема да има напад, нема никаква логика на толку голем ден да се случи толку идиотски потег, кој долгорочно би и дал одврзани раце на Полицијата, би бил зицер за сите портали/душегрижници и најважно би го убил и така слабиот контакт.

Дебатава ја завршуваме по десетти пат. Нема никаква смисла повеќе, ама тоа е..

1. Јас ја пофалив акцијата ваша уште во првиот коментар, пред било што да искоментирам, чисто дека велиш ,,не сум ја пофалил", како што и претходно повикував на поголема едукација и разум во однос на овие прашања.

2. Никаде не сум спомнал ,,страв" или дека сте го пишале тоа, тоа е коментар на твои членови, кои толкуваа со свој ум, не беше никаде од моја страна напишано. Напротив, беше пофалено комуницирањето.

3. Фамата настана кога не поверуваа на напишаното, дури ме правеа будала, за на крајот сами да се уверат за пораката, која секако нема тука да ја ставам, ниту па е нешто посебно. Нормална комуникација, каква што треба да има. Целата ,,дискусија" требаше да трае 5 мин. но ,,нормално" не траеше.

4. Секако дека нема да има напад, нема никаква логика на толку голем ден да се случи толку идиотски потег, кој долгорочно би и дал одврзани раце на Полицијата, би бил зицер за сите портали/душегрижници и најважно би го убил и така слабиот контакт.

Малку си контрадикторен ја фалиш, велиш така треба не сте за напад на тој ден а неколки часа претходно велиш сме се плашеле и че сте размислеле за следен пат епа реши се шо е твој став а на групата ќе го видиме на следно гостување поздрав

Чкембари после децении мислам дека за првпат беа на гробот на Гоце Делчев. За жал, иако се јавија претходно да го најават доаѓањето, со цел да нема напад од наша страна, сепак
Наредната година повеќе памет и за вас и за нас!

Утре имаме дерби доста е со лепенки

Не ми се верува дека по стоти пат исти реченици ќе пишуваме. Објаснето на секој посебно, така да ако некој сака да се прави слеп при очи, нека повели.

Чкембари после децении мислам дека за првпат беа на гробот на Гоце Делчев. За жал, иако се јавија претходно да го најават доаѓањето, со цел да нема напад од наша страна, сепак го искористија денот за идиотско лепење на налепници низ Дебар Маало. Нормално, 90% од нив веќе се прелепени, но самиот чин остава простор за...како и да е, очигледно немаме стигнато до никаде. Наредната година повеќе памет и за вас и за нас!
Дали си сериозен за лепенки на обичен трансформатор или шо и да е , шо некој ги залепил , без разлика на ден и место , кај шо не е ништо ичкртано , уништено и слично креваш тензија ???

Па уште и објавуваш дека некој пуштил порака , до некој нешто да најави , па и пушташ на приватни пораки до некој овде?

Мислам читам сега и неможам да се изначудам шо читам .

Абе остајте нека се воспостави некоја пракса и конечно да се научи да се тера по кодекси , а тоа шо не е дефинирано договорете се.
На сите македонски празници , чествувања сите сме Македонци без разлика каде , кога , кои , малце останавме во ова Вукојебина за нешто друго .

Јас лично мислам дека ние се уште не сме еволуирале, да можиме да ограничиме национален интерес од клубски/локален , како и шо е курч , шо е ништо посебно за внимание.

Еве мене баш ме интересира шо е разликата ако некој сега залепи лепенки на некој трансформатор во Скопје , Битола , каде и да е од спротивна група , со тоа да залепи на некој празник ...

Па маме му ебам ако е тоа проблем да се дојси закон..лепенки нема лепење , кој залепи и го фатиме на трансформатор , на дрво на планина и слично , а е на национален празник 10 години затвор .

Не ми се верува дека по стоти пат исти реченици ќе пишуваме. Објаснето на секој посебно, така да ако некој сака да се прави слеп при очи, нека повели.

zosto ne ti se veruva? prv pat e? ajde moze ke ti dojde pamet...

Абе остајте нека се воспостави некоја пракса и конечно да се научи да се тера по кодекси , а тоа шо не е дефинирано договорете се.

Имено, затоа и дадов конструктивен
коментар.

па и пушташ на приватни пораки до некој овде?

Не пуштам овде, ниту лично име, ниту иницијали. Пуштив во приватни пораки на ваши членови, кога веќе забегаа со навреди и лаги дека воопшто никој за ништо не искомуницирал. Ниту па сум спомнал ,,страв" или слично. Цела дебата се прошири нспотребно поради навреди, а јас самата комуникација ја пофалив.[

QUOTE="Џони От, post: 10007670, member: 59709"]
Јас лично мислам дека ние се уште не сме еволуирале, да можиме да ограничиме национален интерес од клубски/локален ,
[/QUOTE]

Се слагам, тоа беше и мојата поента.

Позддав.

Едно сериозно прашање, без намера за провокација. Имаат ли Чкембари некоја песна освен анти противничка екипа, онаа досаднана Пелистер ле алееее Чкембари се со тебе и она со некој играч пичко да ти ебам се ило да ти ебам жената (денес за тројца ја испеаја ако добро броев)? :D

РК Бутел - ГРК ОХРИД 29-30

ГОЛЕМААА ПОБЕДААА во Скопје, и многу важен триумф во битката на нашиот Охрид за излез во Европа!

Денес одпатувавме 30тина луѓе во главниот град, бидејки домаќинот обезбеди толку влезници за нашата група, затоа што салата има само една трибина, и има мал капацитет!

Но за нас немаТ пречка!

За разлика од некои групи што си наоѓет 100 изговори за необработените гостувања...

Група се челичит на гости, а ние имаме над 20 гостувања во година дена, бројчано не како Комити или Чкембари, нормално дека тие се бројчано доста помоќни од нас, ама ние во помал број скоро секаде се појавуваме, и то не е мала работа!

Како група од 2018 па до денес 2024 кога се десија нови ветришта во истата, докажавме сите овие изминати години, дека РИБАРИ се секаде со својот Охрид и на фудбал и на ракомет, за разлика од некои "наши ривали", кои не го напуштиле својот град предолг период!

Следен викенд ЕЗЕРСКО ДЕРБИ, потоа повторно одиме на гостување во Битола против РК Пелистер!

#КадеИдаИграшВоБилоКоеВреме!

Attachments

• FB_IMG_1707594016100.jpg
    FB_IMG_1707594016100.jpg
    88,3 KB · Прегледи: 31
Tamam brance i sundovski ne cinat(spored ekspertite na forumo) , mozime borko da go zemime
Таман членови на вашата прва екипа седат на ручеци со борко :D
Оваа седенка е големо понижување. Со оваа слика се огледува дека голем дел од партијашите се единствено ривали додека не се јави белата палата да ги смири и да ги седне на маса. За мене ова е помизерно од смирувањето на шверцери и балисти.
Не е само за вас мочање на вашата група од страна на реномирани членови, туку и за нас понижување од директорот, особено заради прегратката со обезбедувачот. Намерно не го цензурирав благојче, секој комита треба да го памти неговото лице. Другите ќе се препознаат по чкембињата или по цензурата :cenzura:

IMG-5935ea2f414469f5b36acd68d0d54c79-V.jpg

Таман членови на вашата прва екипа седат на ручеци со борко :D
Оваа седенка е големо понижување. Со оваа слика се огледува дека голем дел од партијашите се единствено ривали додека не се јави белата палата да ги смири и да ги седне на маса. За мене ова е помизерно од смирувањето на шверцери и балисти.
Не е само за вас мочање на вашата група од страна на реномирани членови, туку и за нас понижување од директорот, особено заради прегратката со обезбедувачот. Намерно не го цензурирав благојче, секој комита треба да го памти неговото лице. Другите ќе се препознаат по чкембињата или по цензурата :cenzura:

Прегледај го приврзокот 406487
Спин е ова!
На маса се седнати, бранители од 2001(од волците), обезбедувачи, заменик градоначалник, полицајци(кој го чуваа борко всала) и ЕДЕН чкембар. Борко седел на друга маса, дошол на ова маса да се поздрави со тие шо се знај и им рекол да напрат слика. На ова маса бил 5 мин. Никој не знаел ни дека ќе се објави сликата . Борко НЕ СЕДЕЛ НА ОВА МАСА! Да не звучам ко адвокат на некој, ама треба да се кажи шо е и како е.

Спин е ова!
На маса се седнати, бранители од 2001(од волците), обезбедувачи, заменик градоначалник, полицајци(кој го чуваа борко всала) и ЕДЕН чкембар. Борко седел на друга маса, дошол на ова маса да се поздрави со тие шо се знај и им рекол да напрат слика. На ова маса бил 5 мин. Никој не знаел ни дека ќе се објави сликата . Борко НЕ СЕДЕЛ НА ОВА МАСА! Да не звучам ко адвокат на некој, ама треба да се кажи шо е и како е.
Не ги знам околностите, ја знам сликата. Така нека биде. И наши членови случајно или не налетале на вакви партијашки ликови и можат да бидат оцрнети заради тоа. Партијаши ко борко или други секогаш приоритет им е да штракнат слика и да ќарат поени. Само не знам, мене да ми дојде така омразен ривал (еве да речеме Нефи Усеини), не би се сликал со него во секој случај :)

Абе глеј сеа, место нефи споредбата ќе ти беше складна на пример Цревото или Зарков ако ги клаеше. Ама така немаше да е толку скандалозна ако ја напраеше точно пропорционална. ;)

Абе глеј сеа, место нефи споредбата ќе ти беше складна на пример Цревото или Зарков ако ги клаеше. Ама така немаше да е толку скандалозна ако ја напраеше точно пропорционална. ;)
Ние немаме ништо со Цревото и Зарков.
Секоја утакмица бар 10 минути пеете против Борко во последниве 3 сезони и во активен клинч сте со него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom