ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Абе за човек што додека прави фасади во Јебенхаузен ја рента жената на татко му, ја дупи сестра му, а прави дете со прва братучетка од мајчина страна, не можеш да кажеш дека не е племе. Исто така, не можеш да кажеш дека не се племе луѓе кои договараат бракови додека децата им се по 2-3 години. Едно Косово што беше два века позади најзатуцаната орда во светот успеа да мрдне напред, само племево тука успева од година во година се повеќе и повеќе да се враќа помеѓу Крапинците.

2026 godina uste citam luge sto go pcujat golmanot zosto bil Etnicki Makedonec i branel za Albanski klub treba ovaa rabota seriozno da se svati na psihiatrija da ze zgolemi personalot inace rabotava ne ja biva.
2026та уште се величи кукавичка организација која после вадењето бели знамиња ја вадеа со автобуси од Арачиново, 2026та уште се ситите на смрт на деца и мразите сѐ македонско а притоа јадете леб од оваа земја, се слагам треба да проработи психијатријата кај вас, само проблемот е што уште има каурчиња како оној погоре што шири "соживот" додека му плукаат секојдневно по народот и земјата. А на тој голманот што слави со истите инцести кои го прават горенаведеното треба раце и нозе да му се искршат.

Pa 21 vek e, treba da trgneme napred, imaat pravo dosta decki.

Aj ke praime Izrael i Palestina, u kamena doba da se vrakjame, po pesteri.

Sum rekol sto pati, postovaj, ponasaj se so dostvoinstvo prema sekoj, na prvo zamavnuvanje od sprotivna strana, udaras kontra x 100 i cao, cim tolku vi smeta "kosmopolitizmot".

Poso od realna gledna tacka, niv gi vikame planinci, pleme, itn, a a se spomne sozivot, odma se izbacue pesterski pristap, kako toa nemoze, nesmee, itn.

Zatoa najrealno mi e, sakaj si i postuvaj si go svoeto , isto i tugjoto, a ako nekoj krene raka / sto kur i da e, bidi spremen za kontra x 100.

Pocist pristap, amin.

Postovanje za cvrsti, jaki i pravedni momci, so moralen kompas, bez razlika na nacija, religija i dalje...
Isto taka i deneshniot natprevar, koj generalno beshe miren, mi izgleda kako chekor kon ukinuvanje na zabranite za navivachi.

Никогаш нема да разберам македонец што игра за екипи како Слога, Шкендија Тетово, Башкими или Арачиново. Да игра во некој куртон клуб ко Арсими или Струга, може ќе разберам, ама кај овие што те пцујат секоја утакмица, ти скандираат УЧК, нема да разберам. А од сите тие, овие од Арачиново се најгнасното племе, заедно со тие од Синѓелиќ. Којзнае колку деца имаат избрцано по автобуси, тотално неповрзано со навивачки групи. До вц не оди без оружје. Не плаќа струја, не плаќа вода, цел пазар на дрога го држи итн.
Кој растел со трета лига север по војната знае за какви неандерталци станува збор. Племе е дури и пофалба за нив. Ги исчистија сите македонци од Арачиново, последниот дедо Крсте како куче го утепаа пред вратата, никој не одговараше. Каков соживот, какви бакрачи.

2026та уште се величи кукавичка организација која после вадењето бели знамиња ја вадеа со автобуси од Арачиново, 2026та уште се ситите на смрт на деца и мразите сѐ македонско а притоа јадете леб од оваа земја, се слагам треба да проработи психијатријата кај вас, само проблемот е што уште има каурчиња како оној погоре што шири "соживот" додека му плукаат секојдневно по народот и земјата. А на тој голманот што слави со истите инцести кои го прават горенаведеното треба раце и нозе да му се искршат.

Alo, pa vikam, u realen zivot, ako nekoj ti krene raka / napadne / sto kur, mavni kontra x 100, ne rekov da slekuvas gakji.

Ali celo vreme da siris mrznja i istite prici da se vrtat 20 i kusur godini, neznam kako ne zdosadi, od 2te strani.

Pa 21 vek e, treba da trgneme napred, imaat pravo dosta decki.

Aj ke praime Izrael i Palestina, u kamena doba da se vrakjame, po pesteri.

Sum rekol sto pati, postovaj, ponasaj se so dostvoinstvo prema sekoj, na prvo zamavnuvanje od sprotivna strana, udaras kontra x 100 i cao, cim tolku vi smeta "kosmopolitizmot".

Poso od realna gledna tacka, niv gi vikame planinci, pleme, itn, a a se spomne sozivot, odma se izbacue pesterski pristap, kako toa nemoze, nesmee, itn.

Zatoa najrealno mi e, sakaj si i postuvaj si go svoeto , isto i tugjoto, a ako nekoj krene raka / sto kur i da e, bidi spremen za kontra x 100.

Pocist pristap, amin.

Postovanje za cvrsti, jaki i pravedni momci, so moralen kompas, bez razlika na nacija, religija i dalje...
Koj vika deka ne moze sozivot, malku gi mesate rabotite iako ova sto go napisa e bas tocno i ubavo kaza porealen pristap amin. Sozivot ti e nesto koe go teras na sekojdnevno nivo spored mene kade konekciite so luge bez razlika koi se ti se okej, ne znam od tipot dali kolega, komsija od zgrada ili tatko na drugarce na sin ti so koe tremnira zaedno fudbal i so istiot imas dobar odnos i si dobar kon nego bez razlika dali e ljoc ili bilo sto. Za mene delata na golmanot od deneska ili slikanje na nasive igraci so mkd zname nema nikogas da bide vistinska slika na sozivot zatoa sto ne e realna pa kolku sakate vikajte zaostanati i ne znam sto, za zal realnosta e deka nie sme bas kako izrael i palestina, za zal ke kazam pak, daleku od toa deka treba da bide taka i deka ne bi sakal da se smeni ama nestata se takvi kakvi sto se momentalno.

@
Alo, pa vikam, u realen zivot, ako nekoj ti krene raka / napadne / sto kur, mavni kontra x 100, ne rekov da slekuvas gakji.

Ali celo vreme da siris mrznja i istite prici da se vrtat 20 i kusur godini, neznam kako ne zdosadi, od 2te strani.
Другар колку убиства и терористички дела имаат направено кон Македонците, и овие што секоја нова генерација низ училишта брцаат Македонци да не треба да имаме љубов со нив ?

Никогаш нема да разберам македонец што игра за екипи како Слога, Шкендија Тетово, Башкими или Арачиново. Да игра во некој куртон клуб ко Арсими или Струга, може ќе разберам, ама кај овие што те пцујат секоја утакмица, ти скандираат УЧК, нема да разберам. А од сите тие, овие од Арачиново се најгнасното племе, заедно со тие од Синѓелиќ. Којзнае колку деца имаат избрцано по автобуси, тотално неповрзано со навивачки групи. До вц не оди без оружје. Не плаќа струја, не плаќа вода, цел пазар на дрога го држи итн.
Кој растел со трета лига север по војната знае за какви неандерталци станува збор. Племе е дури и пофалба за нив. Ги исчистија сите македонци од Арачиново, последниот дедо Крсте како куче го утепаа пред вратата, никој не одговараше. Каков соживот, какви бакрачи.

Ako gledas realno dosta Albanci igrale za nas, se iznaslusale sve i svasta, a i osetile brat.

Za niv sto da se kaze? Im cutela ljubov u dusata? : )

U sekoj slucaj, sekoe mislenje tuka e hipokrizija, zatoa pak ke povtoram bidi jak, spremen, ne bidi naiven, ali mora od negde da se pocne, vaka cel zivot u istite zaglaveni loop-ovi ke ziveeme, od 2te strani.

Mesto na ljubov, sozdavanje, gradenje, rastenje, nie na ova ke si trosime energija.... (za da ne isprevrtuvate tezi, sekogas si stojam za kontrata x 100 u realnost/prakticnost, ako dojde do toa, ali ova vazi za site, bez razlika na nacionalnost, vera, itn...)

Tuka e iluzijata, koga nekoj veruva deka site od tvoja strana se moralni a od sprotivna obratno, taa iluzija na crno i belo, u koja i jas sum veruval, ke se topi, so tek na vreme....

Него, што ќе правиме со @Deksi кога од наредна сезона ќе му секнат прошетките до Турција и кога ќе почне да фрла дрва и камења по новата управа? Абе и ти треба да леташ од клубот како мрсул после дување нос, ти си еден од главните кривци заедно со педерската "Гебелс" политика што ја тераше. Дури и голманот на Арачиново е цвеќе во споредба со педерлукот што го пропагираше цела сезона.

Ф.К. ПЕЛИСТЕР 1:1 (5:6) ф.к. шкендија арачиново
31.05.2026 | Бараж

Од готово вересија со пичкарски менталитет.

Срам и арам на сите до еден. Ова не е то шо се договоривме и баравме.

Да сносите одговорност сите, почнувајќи од општинарите па до фудбалерите и секој еден шо зема наши пари.

Бараме ревизија и тек на парите во последните 15-20 години, да видиме на шо глупост трошевте општински буџет и кој и на каков начин ги носи играчите.

ДАЛИ БИТОЛА ГО ЗАСЛУЖИ ОВА?
1000005396.jpg

@

Другар колку убиства и терористички дела имаат направено кон Македонците, и овие што секоја нова генерација низ училишта брцаат Македонци да не треба да имаме љубов со нив ?

A be brat, u takvi situacii, odgovorot e jasen, uopste nema prostor za diskusija, tuka 100% se soglasuvame.

Zboram za opsto, u ostatokot od vremeto, da se trgne napred, i da se gleda u toj smer, od 2te strani.

A kaj sto nemas izbor, ne e ni stvar na diskusija.

@

A be brat, u takvi situacii, odgovorot e jasen, uopste nema prostor za diskusija, tuka 100% se soglasuvame.

Zboram za opsto, u ostatokot od vremeto, da se trgne napred, i da se gleda u toj smer, od 2te strani.

A kaj sto nemas izbor, ne e ni stvar na diskusija.
Да не мислиме и да не се правиме паметни ние сме секогаш со добро срце за секои затоа сите не користат,тие нема никогаш да имаат онаков пристап на соживот секогаш ќе бидат против нас

Koj vika deka ne moze sozivot, malku gi mesate rabotite iako ova sto go napisa e bas tocno i ubavo kaza porealen pristap amin. Sozivot ti e nesto koe go teras na sekojdnevno nivo spored mene kade konekciite so luge bez razlika koi se ti se okej, ne znam od tipot dali kolega, komsija od zgrada ili tatko na drugarce na sin ti so koe tremnira zaedno fudbal i so istiot imas dobar odnos i si dobar kon nego bez razlika dali e ljoc ili bilo sto. Za mene delata na golmanot od deneska ili slikanje na nasive igraci so mkd zname nema nikogas da bide vistinska slika na sozivot zatoa sto ne e realna pa kolku sakate vikajte zaostanati i ne znam sto, za zal realnosta e deka nie sme bas kako izrael i palestina, za zal ke kazam pak, daleku od toa deka treba da bide taka i deka ne bi sakal da se smeni ama nestata se takvi kakvi sto se momentalno.

Te sfakjam i tebe, ali mora od negde da se pocne, makar i "lazno".
Da ne ideme u drugi temi deka celiot svet e / se gradi na toj nacin, "fake it, till you make it".

Back
На врв Bottom