- Член од
- 25 декември 2025
- Мислења
- 6
- Поени од реакции
- 32
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од секогаш Куманово како град така функционирал навивачки и имал екипи на делије и гробари,без разлика дали Кумани биле активни или не,на ова што си го пишал Кумани неможе да ти дадат нинаков одговор.Тешко дека за брзо и во иднина ќе се искорени ова кај нив, незнам дали се работи само за постари членови или помлади деца.Прегледај го приврзокот 474705
Кумани нешто повеќе околу ова?
Odi od generacija na generacija toa, kao nie so probuvame nasite deca da gi "zapalime" po nasite klubovi, taka e i kaj onie srbomani. Plus tuka stavi go toa deka nivnite klubovi imaat dobri navivacki grupi, derbito im e edno od pogolemite niz Evropa, posebno sega so dvete ekipi vo evroliga imaat strasna atmosfera i zatoa sekogas niknuvaat novi deca koi se zapalile po niv. Daleku od toa deka ne treba da se odi i vidi od nekoja tifo navivacka strana ama da ostane na toa, kao so bi odel da gi gledam levski i cska ili ne znam dinamo i hajduk, taka bi trebalo da se gleda i na ova derbi. Jas iskreno bev presreken koga derbito vo rakomet se vrati na pojako nivo, onie nekolku utakmici vo Jane so Pelister epten nalikuvaa na derbi od toj vid i pocna da se custvuva i takva atmosfera poleka i niz lugeto, edinstveniot nacin da se spreci ovaa pojava e bas preku uspeh vo nasite sportovi, vo sprotivno takviot trend na glumenje mali grobari i delije ke si tera uste mnogu vreme. A na krajot i toa e mentalitetot na nizi kompleks ocigledno, ke mu bide ispod nivo da ne go vidi nekoj da urla kaj nas vo sala ama ke paga vo trans na himnata na grobari.Чим 35 год. не се искорени нема ни наредни 35 да се искорени, и не само во КУ туку во цела Македонија. Познавам луѓе кои 10 пати идат на утакмица у сезона и купуваат дресови официјални од 80 евра од ЦЅ а за Вардар или било кој друг клуб не би дале ни 200 ден. и тоа се дечки па и дупло помлади од мене така да ко со папочна врска да сме врзани за тие ѕвезда и партизан, тоа е...
90% е ради оваA na krajot i toa e mentalitetot na nizi kompleks ocigledno, ke mu bide ispod nivo da ne go vidi nekoj da urla kaj nas vo sala ama ke paga vo trans na himnata na grobari.
Србоманијата е најголемиот КАНЦЕР во ова наше општество!Прегледај го приврзокот 474705
Не знам што ти е чудно . Како едн од поголеми градови кд историски гледано немамо никакв спорт и спортски успех у ниеден спорт нормално дека ќе си користив странски државе да се правив пропаганду преко спорт. Плус смо први туј на границу, најголем дел на срби живив туј и сви српски партие су туј у Куманово.Прегледај го приврзокот 474705
Супер што одговори се надевам дека ќе го решите проблемот и сите што одат со србоманиве ќе почнат да идат со вас на трибина, само чудно ми падна за гробари од Куманово а баш некој тука пушташе пред некој месец поврзаност со овие а вие негиравте. НАЈГОЛЕМА ПОДРШКА ЗА ВАС ШТО ПОБРЗО ДА ГО РЕШИТЕ ОВАЈ ПРОБЛЕМНе знам што ти е чудно . Како едн од поголеми градови кд историски гледано немамо никакв спорт и спортски успех у ниеден спорт нормално дека ќе си користив странски државе да се правив пропаганду преко спорт. Плус смо први туј на границу, најголем дел на срби живив туј и сви српски партие су туј у Куманово.
Плус пренасано генерациски од постари а у меѓу време куде нас спорт има 5 године па 5 нема и људи немав сс што да се поистоветуев и да осеќав некоју припадност.
Скопје, Битола, Прилеп су и у Југославију имале клубови и имало људи си се препознавав сс локалан клуб ми смо црна дупка никад никакв успех и константност у спорт и много е тешко да навлечеш људи да дојдев да гледав аматери и да осеќав припадност на локалну групу.
Факт е дека без успех никад около ништо не може да се направи поголема група на људи и да се одржи. Тија Звезда и Партизан да паднев финансиски исто и да не играв европски утакмице 2000 људи нема да ги идев да гледав.
Маса на људи сака успех ми 200човека што идемо и на трету лигу смо искључак.
На заѓни избори српска партија на стоиљковиќа освои 3 советника у град, срби има у најмалу руку 20 иљаде у град, како да решавамо ај објасни? Рат ли да правимо, свакодневно се боримо и млатимо овакви гомна, ама рачунајте дека не можемо да извадимо пиштољи и да ги пуцамо; веќина овакви работе ги правив у тек на ноќ; удрив слику и бегав, 2мин работа и праќав по интернет на стране на партизана и зведзу, факт е дека двете групе заедно немав повише од 50-60 активни члана, и доваѓав од приградски населбе на куманово куде су мнозинство срби, нормално има и македонци кои гз би да исцепиле на право за да се осетив како срби.Супер што одговори се надевам дека ќе го решите проблемот и сите што одат со србоманиве ќе почнат да идат со вас на трибина, само чудно ми падна за гробари од Куманово а баш некој тука пушташе пред некој месец поврзаност со овие а вие негиравте. НАЈГОЛЕМА ПОДРШКА ЗА ВАС ШТО ПОБРЗО ДА ГО РЕШИТЕ ОВАЈ ПРОБЛЕМ
www.instagram.com