ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Што може едно его кај човек да направи, не може ништо друго!

Мислењето на поголемиот дел од групата е побитно од сè.

Секоја одлука си носи свои резултати, Миленко, многу искусно, го доби тоа што го сакаше.
Daleko ti draga kuca

Ретко грешам во прогнози. Уште лани кажав дека влезот на Свињенко и сите игри со судии ќе ги избркаат сите од стадион и ќе ја врати групата многу години назад. Ланска година не успеа борбата против управа и тоа за нас беше најлоша опција. Поддршка од никого, статус кво ситуација, клуб запленет од разни селски структури со кој никој не се идентификува, играчи кои не се радуваа со нас додека не се постигна некакво стихијно примирје во кое секој ќе го игнорира другиот за доброто на клубот.
Жалосно за сите млади што душата ја оставаа(т) да ја водат трибината. Како што кажав, групата уште ќе привлекува членови на "стара слава", ама уште тогаш реков дека пак ќе имаме душка во младите генерации во иднина. Тоа што го прервидов уште одма се слулува. ЦПБ растат во бројка, ФА ќе си вратат членови, то ги враќаат партиски Пирати за да ти ги земат младите од Автокоманда итн.
Не сум многу активен годинава од семејни причини, не сакам да паметувам многу, ама за мене групата требаше сезонава воопшто да не навива на фудбал и да удри јако на ракомет и кошарка, како што БББ правеа во минатото.
Ептен плански и во минатото се покажало, кога е дпмне на власт се уриваат Комити (затоа што не им одговара јака група која може да оди контра "патриотската" власт), форсираат маалски групи со воџи кои се партиски контролирани членови, а сега ни го натопорија свињата и ултра одличните термини за фудбал. Пола утакмици ги играме во понеделник/четврток/петок во работно време.
И така не беше лоша првата полусезона, ама веќе се гледа ефектот од тоа што луѓето не сакаат да поддржуваат матни игри. Комити се ставени на тешка одлука, дали да бојкотираш и да пропаднеш или да навиваш во вакви услови и уште повеќе да пропаднеш. Како и да ја вртиш, избор немаш...
Јас ќе бидам краток.
Кој знај знај:toe:
А јас знам:rolleyes:

Богами и на прославата против Динамо Букурешт бевте во одлична бројка, цирка 150 луѓе.
att.E0A-ZXzZEnT63GSyNf6zb7SpX1xbgkcHc9gMEX8VvDU.jpeg

1,2,3,4, SITE STE TUKA!!!
Vo sabota na gradski. Aj mozi nemase avtobusi od mestata kaj so zivejte. Sepak na 1h ste od staniot. Taka da opravdano e.

CPB so mu se smeevte do nekni izvadija podobra brojka.

Прегледај го приврзокот 472196

1,2,3,4, SITE STE TUKA!!!
Vo sabota na gradski. Aj mozi nemase avtobusi od mestata kaj so zivejte. Sepak na 1h ste od staniot. Taka da opravdano e.

CPB so mu se smeevte do nekni izvadija podobra brojka.
Не треба да си Ајнштајн за да сфатиш дека веќе неколку кола голем дел од најбројните подгрупи не одат на стадион. Оваа бројка не е реална, туку е резултат на еден вид бојкотирање. Мислам дека ти е јасно која е причината.

Секоја чест за борбата за (според мене) од напред изгубена војна. Некој ваши изгледа помлади членови кога се сугерираше шо ќе се деси мислеа дека можат против управа, партија, систем...

Август 2025
А реално што требаше да се направи? Да се ќутеше и да се тераше без да се мешаме во промените кои ги направија во ФК Вардар?
Еве баш тоа се направи годинава и јасно е во која насока ќе оди.
Пак ќе кажам, никако не си. Ако бојкотираш и не си активен, во град ко Скопје, одма ќе имаш дупка во генерации. Ако навиваш контра, противникот ти е семоќен, пак не успеавме да промениме ништо. Ако секој го тера своето ко што се направи годинава, се губи меракот кај луѓето. Не сакаат луѓето победи и титули со судиска помош во бедни утакмици во бедни термини. Нема мерак, нема ништо, рак за очи. За на долг рок да не правиме муабет, свињарот уште толку ќе го задолжи клубот, прашање е дали некогаш ќе се отарасиме од него, а по жално е што и да се отарасиме, пак ќе дојде некој дебил ко него.

Тебе и после толку време не ти станува јасно дека клубот полека згаснува. Кој нормален ќе се радува на наместена куп титула? Сфатија луѓето што се случува во клубот, никој не сака да гледа приватен циркуз на еден козар.
На трибина може да му дојдат само рамноземјашките следачи и ако некои ги донесат како попчиња од партија.
Клубот е умрен, без разлика на тоа какви успеси ќе има. Никој не сака да гледа самоволие и изживување од една партиска амеба, па ако сака и 6 милијарди евра буџет нека донесе.
Не ми продавај филмови со не најдовте решение, што не ги затворивте вие долговите. Спонзорот кажувал, кој црн спонзор, кои пичке материне. Нека го однесеа клубот во стечај ако немаше друго решение, за 3 години ќе се вратевме чисти во прва лига, ако толку беа проблем долговите. Тоа го направија еден куп екипи од Балканот. А ако не, можеа да учат како се враќа долг од бате Сале, не да се срамат со козле бозле, да не замарази цела Македонија како клуб.

Уште не ми е јасно како не ти се јасни некои работи. Паметен човек си, ама изгледа животот во странство те направил да не гледаш со исти очи на работите.
Луѓето што го сакаат клубот, што живеат 24/7 за Вардар (не зборам само за Комити туку за десетици други будали како дел од членови на форумов пишуваат над 15 години константно за клубот), во тешка депресија паднаа, господ не ги враќа на стадион. Не ми се ни зборува за Вардар веќе, срце ме боли, затоа што ми е јасно дека веќе е доцна да се смени нешто.
Овие лајнари ниту се мои играчи, ниту заслужиле моја поддршка. Треба да сум лоботомитан за да се идентификувам со клуб воден од еден козар што со грбот од Орце Камчев и дпшне се изживува врз сите навивачи на Вардар, што направија промени во ФФМ за да земаме титули како Ѕинговски Силекс во иднина. Јас во животов не сум бојкотирал и кога групата бојкотирала сум одел и сум давал поддршка од јужна и ден денес се нервирам за овие ретарди, ама веќе не ми се ни коментира за ситуацијата во Вардар. Не ми се оди на стадион, не ми се гледа што се случува, некогаш и до степен да посакам омилениот клуб да се распадне во моментов со ваква ситуација во него.
Ниту едни спонзори што сакаат вакви успеси и вакво водење на клубот нема да ја вратат публиката на стадион. Барем не оние што стварно го сакаат клубот. А ти кажав и претходно, тоа што се случува во Вардар ДИРЕКТНО ЌЕ ВЛИЈАЕ ВРЗ МЛАДИТЕ ГЕНЕРАЦИИ ВО СКОПЈЕ. Да не речам, толку е од македонско Скопје.

Ама ајде важно ќе се исчистеле долговите, ќе земеме куп титула.

Еве што сме пишувале на темава пред година и кусур. И многу порано дискутиравме, ама на ова налетав сега.

Последно уредено:
Zato ne treba sitenje sprema brojkite na drugite grupi koga se vo pomal broj, ne e za sitenje rabotata, sekoj vistinski navivac saka grupite da se vo podem shirum drzavata megutoa komiti koga bevte vo pikot nekako od visoko gledavte na drugite grupi i so sarkazam i potcenuvanje komentiravte brojki na drugite grupi (osobeno na Ckembari).
Fakt e deka sekoja grupa dozivuva podemi i padovi, vnatresni podelbi neusoglasici i seto to vlijaj negativno na clenstvoto.

Не треба да си Ајнштајн за да сфатиш дека веќе неколку кола голем дел од најбројните подгрупи не одат на стадион. Оваа бројка не е реална, туку е резултат на еден вид бојкотирање. Мислам дека ти е јасно која е причината.
Филозофе
И кај другите можи имало причина за некој лоши бројки и некој настани ама вие бевте големо маде тогаш,вие бевте во ранг со Србите и хрватите, сите останати од мк не ви беа ни до колена.... И сега ШУ ПРАИМЕ ????
Овие не одат на ракомет, овие не идат на фудбал, овие не идат никаде... Курчење курчење шо би рекле битолчани го кренавте куро над мадиња, епа сега ке ве дупат сите многу јасно, а вие правдајтесе колку сакате, и еден совет, мачкајте го дупчето со помада да не ве сврби;)

Филозофе
И кај другите можи имало причина за некој лоши бројки и некој настани ама вие бевте големо маде тогаш,вие бевте во ранг со Србите и хрватите, сите останати од мк не ви беа ни до колена.... И сега ШУ ПРАИМЕ ????
Овие не одат на ракомет, овие не идат на фудбал, овие не идат никаде... Курчење курчење шо би рекле битолчани го кренавте куро над мадиња, епа сега ке ве дупат сите многу јасно, а вие правдајтесе колку сакате, и еден совет, мачкајте го дупчето со помада да не ве сврби;)
Другарче тогаш бевме две класи над вас затоа и така се однесувавме но сега сме на ист така да може да си комуницираме

Филозофе
На грешна адреса се обраќаш. Уште кога дојде дпмне на власт, пишував на темава дека толку е од подемот на Комити. Едноставно "патриотите" сакаат да контролираат се' што може да им направи меѓуетнички проблеми. На глава да дубат луѓето, ништо не може да сменат. Ќе има уште бранови иселувања и ќе си растат нивнкте деца со алаху екбери од Турција, Непал и Бангладеш во иднина.
Ќе остане запаметено дека бевме единствена навивачка група што активно навиваше контра управа цела сезона, излезе јавно по медиуми и кажа за политичките притисоци и не прослави наместен куп, за разлика од многу други (вклучувајќи ве и вас, кога се посравте од радост во Струмица за одвоениот Блашко куп) кои најголемите блесоци ги имале баш кога клубовите им биле партиски форсирани. Барај си други што се курчеле, секогаш за сите групи реално сум пишувал.

Види си ја и вашата бројка, ништо поарни не сте, па да можеш да коментираш.
Минатата недела бевте 15 души во Кавадарци на братското фудбалско дерби, а на ракометниот дуел со Тиквеш двете групи заедно бевте 35 души.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom