ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
појма немаш, имаш привате па може да се дообјаснимо, само види кда ти е дежурството у штаб, избори идев
Не очекував ваков одговор за жал , мислев ке подискутираме на темата,но и јасно ми е,не постоите , те боли вистината па ке мењаш тема, сега е до политиката
ЈАДО ЈАДНИ
Автоматски споено мислење:

Не очекував ваков одговор за жал , мислев ке подискутираме на темата,но и јасно ми е,не постоите , те боли вистината па ке мењаш тема, сега е до политиката
ЈАДО ЈАДНИ
Никогаш и не сте постоеле,која е вашата екипа од 5-6 луѓе што ги кажа погоре, зар имате толку? Стварно се шака јада, подобро преминете во кумани и изгаснете ги циганските гнаси отколку да се брукате со отпадокот на кумани :((((((

Последно уредено:
ЈАДО ЈАДНИ
Автоматски споено мислење:

Никогаш и не сте постоеле,која е вашата екипа од 5-6 луѓе што ги кажа погоре, зар имате толку? Стварно се шака јада, подобро преминете во кумани и изгаснете ги циганските гнаси отколку да се брукате со отпадокот на кумани :((((((
има куде да дискутирамо, 5/6 ти спомна, несмо за твој списак на сигурни гласачи у свак случај јебига , имаш шансу да дознаеш како е ако те интересира, дикусија од туј на привате па изволи или одјеби, избор е твој

Се повлекоја одма од ко излеговме од автобус, а то е од ко догори бакљата. А иначе нашиот напумапан воџа шо изгледа си го тинкате на него чим толку убо го знајте само да ве потсетам дека никој не го гибна, то плавото клошарче со тетоважа комити на нога шо се дереше пред јане не се осмели една тупајнца да удри, а и никој друг од екипата буљаши едни.
Ти очигледно слеп се правиш :)

Комити стојат пред бус, искачаат од кај вас само 3-4 дечки, едниот од нив е веднаш патосиран дур останатите стојат, како и тие внатре. Само ова е преголем пораз, да не збориме дека 30 сек после тоа вие уште сте внатре, ало за што праиме муабет:)

Што е поентава со бакљава? хахах мислиш базука е па чекале они. А бе во раце ви беше ДВАПАТИ таа бакља ама ај сега ќе праиме глуп муабет. Пази, изненаден напад им бил? друже одиш во ривалски град, вечерта претходно ви е набркан воџата со воспитни и Полиција и сега изненадени...

Дечкото пред Јане е небитен. Ако ви кажал дека не изел бокс, тоа е поголем срам за него а и вие верувате од што морате, не дека стварно мислите дека не бил чепнат.

Кога ќе ми текне за Струга кога бладавте ,,Ами тој долу од Драчево оти не рипна да ги брани срамота"..ви текнува дека вака го правдавте ,,нападот"? А сега пред очи на 40 Чкембари се дешава газење на ваш член, никој не искача и уште храбри на крај испаднаа хаха:) да е паметен дечкото на сите по еден шамар внатре, особено на воџата за да ви покаже дека мускулите не играат улога.
Ништо не кажа за дечкото кога ви вели 100 пати ,,Ајде" без бакља без ништо и пак не се симнувате.

Не правете меѓуетнички тензии таму каде што ги нема, не креирајте меѓуетнички тензии таму каде што нема да можите да ги контролирате. Во Битола, ,,паѓале" маици на сите оние кои ги иритирале битолчани и ќе ,,паѓаат" и понатаму! Комити и балисти, шверцери и војводи, дебарчани, косовари и грци, сите кои биле воочени си заминале без маици. ,,Инцидентот" нема меѓуетнички предзнак! ,,Швеѓанецот" што шеташе со принт од орел преку цела маица е длабока провокација спрема сите нас на кои ни се свежи сеќавањата од пред 20-тина години. Да не се прајме будали, под тоа знаме се колени нашите БИТОЛСКИ ХЕРОИ. Битолчани се горди луѓе. Секој кој не бара, знај кај сме, салата и стадионот се наш дом. БИТОЛА Е НАШ ДОМ!!!
IMG_1318.jpeg

Не правете меѓуетнички тензии таму каде што ги нема, не креирајте меѓуетнички тензии таму каде што нема да можите да ги контролирате. Во Битола, ,,паѓале" маици на сите оние кои ги иритирале битолчани и ќе ,,паѓаат" и понатаму! Комити и балисти, шверцери и војводи, дебарчани, косовари и грци, сите кои биле воочени си заминале без маици. ,,Инцидентот" нема меѓуетнички предзнак! ,,Швеѓанецот" што шеташе со принт од орел преку цела маица е длабока провокација спрема сите нас на кои ни се свежи сеќавањата од пред 20-тина години. Да не се прајме будали, под тоа знаме се колени нашите БИТОЛСКИ ХЕРОИ. Битолчани се горди луѓе. Секој кој не бара, знај кај сме, салата и стадионот се наш дом. БИТОЛА Е НАШ ДОМ!!!
Прегледај го приврзокот 454471

Sfakjam kontekstot, porakata ispratena okolu slucajot so "orelot", ultras logika i lokal patriotizam, podrska za toa.

Ali da gi stavite u ista recenica Komiti i Vojvodi so ostanatite e sram.

Nikoj ne bega od celicenje i sparing, zdravo sportsko rivalstvo, ali se nad toa, se znae kaj ide, nemozes da izednacuvas po nieden osnov.

Ili sakate da kazete deka ako nekoj se seta so maica od "dvoglav orel" i maica "Komiti"/"Vojvodi", niz Bitola, ist intenzitet na mrznja i akcija sledi?

Последно уредено:
Sfakjam kontekstot, porakata ispratena okolu slucajot so "orelot", ultras logika i lokal patriotizam, podrska za toa.

Ali da gi stavite u ista recenica Komiti i Vojvodi so ostanatite e sram.

Nikoj ne bega od celicenje i sparing, zdravo sportsko rivalstvo, ali se nad toa, se znae kaj ide, nemozes da izednacuvas po nieden osnov.

Ili sakate da kazete deka ako nekoj se seta so maica od "dvoglav orel" i maica "Komiti"/"Vojvodi", niz Bitola, ist intenzitet na mrznja i akcija sledi?
Ne se izrazile najubavo spored mene, tekstov im e pisan bez razmizluvanje tuku radi reda kolku da ne gi ocrnuvaat mediumite i obicna masa kao so Kumani. Bar se nadevam deka e taka.

Ne se izrazile najubavo spored mene, tekstov im e pisan bez razmizluvanje tuku radi reda kolku da ne gi ocrnuvaat mediumite i obicna masa kao so Kumani. Bar se nadevam deka e taka.

Da, da, sfakjam deka sakaat da go ogradat slucajot od etnicka i politicka tocka.

Nema veze, obavestenje, mala zamerka.

Ostanatoto, teren

Тепачката што траеше 3 минути меѓу Фаланга и лозари за овие циркузи што ги ставате се 100 празни места па овие видеа, таму барем имаше директна пресметка, на овие баклата додека им гори муда после да ги нема. Кога еднаш ќе направете ферка како што доликува а да не се брукате на навивачките страни на фб...

Мене ме радува што во Комити си остана тоа да никој не коментира по фејсбуци и инстаграми, а и повеќето не ни имаат профили. Има неколку што океј дискутираат и 2-3 пациенти кои не се дел од групата, што знаат да коментираат на фб секакви глупости, мислиш се некои воџи на Комити. Во реалноста еден од тие што највеќе лупа глупости во коментари личи на Боки 13 и шета пудлица низ град, од дома не го знаат дека постои.

Не ги знам веќе помладиве членови на другите групи, ама каков канцерај има во коментариве од битолско/кавадаречка страна и од постари фаци, срам да те фати.
Нема објава за Вардар или Комити каде што нема едно 50 души да се наредат со глупи коментари. Не знам што треба да ме натера да се замарам на секоја објава да коментирам едно исто и да ширам лаги и невистини.

Еве за вчерашнава случка, коментари на фаци на балканскиве страни на фб.
Прегледај го приврзокот 454469
Ова се битолчани. Значи автобусот празен бил? :D

Одиме во Кавадарци.
Прегледај го приврзокот 454470
Пишал дека сме бегале за баражот, а Комити им прават собир во Росоман саати пред утакмица и доаѓаат со коли на стадион саати пред утакмица. Напаѓаат само една комитска екипа од стари Комити и рандом други луѓе дојдени за натпреварот.
Претходно два напада јадат во свој град, од кои едниот влетување во сопствена сала.
Лани двајца воџи јадат шамари откако напаѓаат еден постар член на комити и вработен во клубот и после тоа ТУЖАТ ДЕКА СЕ НАПАДНАТИ.
Им парадираа 2000 шпонови во два баража за два дена, 0 напади имаа.
Се изнаславија наместен куп, а серат дека Вардар го местеле. Им најдоа турски газди, клубов им оди кон бездна, они наше гајле берат.

Секој да си го гледаше својот двор и да не чекаа да дојде Вардар за да се соберат повеќе од 50 души и да направат корео, тифо сценава ќе беше далеку подобра.
Овие шо коментираат ми се слични како вашиот Турчин.....Патат за лајкови и внимание,а уствари се големи мајмуни.

Коментар на место.
Го чекам @Goran Bt да даде мислење за нападот.
Шо да кажам се кажаа ми иди да си каснам од кр*от шо не бев таму, браво за децата и фала курцу шо конечно и кај другите се најде некој да напрај нешто најмногу бе бендиса шо нема оружје со раце да не се повторувам како сите години уназад да се има кодекс да јадиш ќотек не е страмота туку да се бега после камења како шо обичај го правите, плус нема казни и приведени ниту салам повреден шо значи топ и спонтано не организирано секогаш има шанса повеќе да биди нешто од колку да се се собераа ќе ги видеа кучињата, првите ги излажи окото а вторите навивачки реагирале и сите излегле исто така си ја оправдал стариот тетоважата како и детето прво шо слегло ,само не ме бендисва то на фб коментарите и пренатрупаноста на форумот и силењето на комарот од тие шо не биле таму, исто видеата шо се сечени лепени и монтирани као по обичај нема потреба ич од видеа кој бил знае но во секој случај ова е добро за двете групи да се ,,окрвават" и крени нивото па да падни и знаме да нема жртви се друго во рамките на субкултурата и навивањето оправдувам доста е со камења, упаљачи, ножој, редари и полиција да се врати тифо движењето каде што припаѓа на трибина и околу спортските терени исто важи за тоа со мајцата шо се крена прашина за лајкови и гледаност да се пази да не влегуваме во нивниот бубањ на политика па и со четворицата во јане коректно лоцирани кажано навивачки шо значи има надеж и пред се благодарност на форумот шо освен шо се чита форумот се едуцираат сите па си викам се ќе биди како шо треба и тргни поќе деца во сите групи за тоа само гостување и клавање чивијата со поќе вакви дешавки иако си стојам на моето дека прајте секогаш педерски и подмукли работи ова е добар изолиран случај не треба да се залажуваме дека ќе бидете како шо треба но факт е дека во државата има вистински навивачи кај сите НГ
Да живее кодексот со сите и кај сите НГ

Последно уредено:
Овие шо коментираат ми се слични како вашиот Турчин.....Патат за лајкови и внимание,а уствари се големи мајмуни.
Човекот коски има оставено на трибина, да има секоја група по 10 души како него добро ќе биде и за групата и за сцената.
Тоа што пишува гледаш се рчка со луѓе од Битола што си е другар,после инцидентот 2014 мислам и по помошта од Чкембари имаат пријателство со некој членови што имаат излезено на помош.

Се очекуваше ова долго време да се случи. Тие шо бевме во ѓорче знајме шо беше и како беше само едно ќе речам нека се случва ова почесто и не само меѓу комити и чкембари нека се размрдат и другите навивачки групи малце па да се билда рејтингот на македонската тифо сцена, а не само препукување со песни и пароли на утакмици. Напад кој е за респект, ама и правилна рекација од наша страна. Само ме интересира оти по толку повици и снимки од момците шо беа цела утакмица до нас на кој видовте колку и кои луѓе сме не дојдовте да му поможите на екипата шо нападна. Колку сакате негирајте чкембари оваа сезона ја започнаја со јак интензитет.

Човекот коски има оставено на трибина, да има секоја група по 10 души како него добро ќе биде и за групата и за сцената.
Тоа што пишува гледаш се рчка со луѓе од Битола што си е другар,после инцидентот 2014 мислам и по помошта од Чкембари имаат пријателство со некој членови што имаат излезено на помош.
Nz so mu vrakjas mu davas vnimanie bez potreb. Saka da se napraj pameten ama kontra efekt si pravi

abe ti kako imash pravo da zborash ko ne ni beshe tamu.ko prvo i prvo dete maloletno go spuka adrenalino nepromisleno izleze..i neizleze od prednata vrata od zadnata izleze uste eden fakt deka lazhish i deka neznajs sozboras..sramota e i glupo da pushtime slika od deteto,1 grebnatinka nema samo mu beshe skinata bluzata..i dosta nepraj filmo mi se povrakja dur te chitam kako nekoj poet da si..pomraachinaaa ... paatosirannn...REEZIL
Уште по срамота, 30 на 5 и само ДЕТЕ имало муда да излезе од автобусот хахаха..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom