ТЕХНИЧКА ГРЕШКА!

• Креатор на темата Креатор на темата lav
  • Време на започнување Време на започнување

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Или поинаку кажано ....како УЧК-о му се „заблагодари„ на Б(а)УЧК-о за неизлегување на референдумот на Македонците и ред други специјаљитети кои (најверојатно) ни се „готват„ во УЧК кујната и кои ќе ги кркаме сите.
Подетално опишано е на оваа адреса
http://www.dnevnik.com.mk/?pBroj=2924&stID=68241
пс
Знае ли некој дека ова е (сепак) МАКЕДОНИЈА , а не бедната и од секого одбегнувана и тоа со децении аљбанија....
Ех бре клети комуњари семето да ви се затре ....на што се сте спремни ....само да имате власт....амам без Македонски Народ

lav напиша:
Или поинаку кажано ....како УЧК-о му се „заблагодари„ на Б(а)УЧК-о за неизлегување на референдумот на Македонците и ред други специјаљитети кои (најверојатно) ни се „готват„ во УЧК кујната и кои ќе ги кркаме сите.
Подетално опишано е на оваа адреса
http://www.dnevnik.com.mk/?pBroj=2924&stID=68241
пс
Знае ли некој дека ова е (сепак) МАКЕДОНИЈА , а не бедната и од секого одбегнувана и тоа со децении аљбанија....
Ех бре клети комуњари семето да ви се затре ....на што се сте спремни ....само да имате власт....амам без Македонски Народ

Добро де, па ти па. Си кажа чоекот дека била техничка грешка, може им се расипала дигалката со која требало знамето да го наместат.
Немај гајле, Скендербег ке си го имаме среде Скопје, градот да ни го
(г)кр(н)аси!

Ne sme edinstveni toa ni e problemot. Eve primer so krstot na vodno.....nemalo koj da ja plati smetkata za struja i sega se prepukuvaat preku vesnicive....dodeka "brakava" znaat za sto se borat. Oni ne ebavaat kako sakaat a nie im se trtime so siroka nasmevka.....Eve sto rece Fazli Veliu "Денеска го славиме и денот на промовирањето на сензационалната УЧК, 28 ноември 1997 година. УЧК е најуспешната војска на векот. Ние сме тие што ќе ја продолжат големата заклетва за одбрана на албанското знаме. Тука не е крајот." Jas sum pak za vojna i da resime ednas zasekogas so niv na kogo pripaga Makedonija, ama koj ke otide vo taa vojna...pak vmrovcite...zatoa sto komunjarskive pi*ki pak ke se krijat po dedo i baba...abe se na kolec be!!!

Onie shto bea vo vojna ne bea samo VMR-ovci,imashe i obicni narodni ovci. Tokmu zatoa da ne se sluci drug pat da mu tekne nekomu da zamine vo nekakov konflikt gi drzat Johan i Ljube vo Hag.A tehnickiot problem shto se javil kaj UCK bil ednostaven:-Nikade vo drzavava nemalo tolkavo drzavno zname kolku ona shto go istaknaa Albancite.Ili shto bi rekol "ligushot-vlav" Jani Makraduli treba da im se dade pravo da go istaknuvaat svoeto zname pa potoa da gi vidime "rezultatite" od toa pravo koe ke rezultira so obvrski ispolneti so "tehnicki problemi".

Ај да кажеше „печатна” повеќе ќе имаше смисла... Ама „техничка”? :-)

Jas sum pak za vojna i da resime ednas zasekogas so niv na kogo pripaga Makedonija, ama koj ke otide vo taa vojna...pak vmrovcite...zatoa sto komunjarskive pi*ki pak ke se krijat po dedo i baba...abe se na kolec be!!!

Ne tropaj be, nitu koncept za vojna znaes sto e, a ne pak da vodis vojna. Kaj ke vodis vojna - ekonomijata e vo kolaps, nemas dotur na sredstva, oruzje i materijali od nigde, lesno mozat da te ucenat ostanatite tri volka, nemas propaganda, a i megjunarodnata sega ne e za taa opcija (a moze da deluva jako vo obratna nasoka).

Dejstvuvaat lugjeto lave. Eve EU ni otkriva denovive deka Fazli Veliu imal kontinuiran staz so borbeno iskustvo vo Bosna. Ne ocekuvam nesto Hag da se zainteresira, iako poznavajkji gi metodite na Fazli, odreden period od zivotot bi trebalo da go pomine tamu. Problemot e sto "nashive" SDSMovci se eden vid "olesnuvachi" vo celata prikazna. A so takvi koi gi vodat drzavnite mehanizmi, drzavata samo ke prodolzi da se razgraduva.

Misirkov напиша:
Ne tropaj be, nitu koncept za vojna znaes sto e, a ne pak da vodis vojna. Kaj ke vodis vojna - ekonomijata e vo kolaps, nemas dotur na sredstva, oruzje i materijali od nigde, lesno mozat da te ucenat ostanatite tri volka, nemas propaganda, a i megjunarodnata sega ne e za taa opcija (a moze da deluva jako vo obratna nasoka).

Dejstvuvaat lugjeto lave. Eve EU ni otriva denovive deka Fazli Veliu inal kontinuiran staz so borbeno iskustvo vo Bosna. Ne ocekuvam nesto Hag da se zainteresira, iako poznavajkji gi metodite na Fazli, odreden period od zivotot bi trebalo da go pomine tamu. Problemot e sto "nashive" SDSMovci se eden vid "olesnuvachi" vo celata prikazna. A so takvi koi gi vodat drzavnite mehanizmi, drzavata samo ke prodolzi da se razgraduva.

-Така е. Денес сме во 21-виот век, војната веке не изглаеда како некогаш. Ако не си еден од големите тројца, неопходна ти е поддршка од некој од нив, па и пошироко ако сакаш таа војна да ја добиеш. Главно, по мое мислење, анализирајки ја воената проблематика на Балканот во изминатите 10-15 години, војната главно ја добиваат оние кои ке успеат подобро медиумски и политички на меѓународен план да излобираат во своја полза.Не е пресудно веке колку си ти подготвен со трупи и оружје и колкав технички воен потенцијал имаш туку колку добра пропаганда во своја полза можеш и знаеш да направиш. Учките ја добија војната токму поради тој факт.На почетокот и U.S. велеа дека се терористи, ама до пресврт дојде кога BBC емитуваше снимки од села кои наводно ги нападнале македонските одбрамбени сили. Дали некој го потплатил репортерот или не, не навлегувам во тоа. Битен е начинот кој е употребен.

Еве го и написот :

10715.jpg

Пред стоковната куќа "Илинден" во Скопје, вчера беа прославени Денот на албанското знаме, 600-годишнината од раѓањето на Скендер-бег, роденденот на командантот на УЧК Адем Јашари и Денот на независноста на Албанија. Лидерот на ДУИ Али Ахмети рече дека е техничка грешка што го немаше државното знаме на Република Македонија. МВР се прогласи за ненадлежно да поднесе пријава, а во ресорот правда посочија дека прекршочна постапка е во надлежност на јавниот обвинител и на општината.

и после некој че речи па добро еве ЕУ, Нато ти реков ми рече...
Шо не бива, не бива...ние че ги плајчаме сметките на овие лигушиве од власта...

Реков јас - никој не ни е крив : криви се тие што можеле да кажат НЕ а не го сториле тоа :wink:

Само ја цитирав искажаната мисла на качакот аљи ахмети

Acid напиша:
Ај да кажеше „печатна” повеќе ќе имаше смисла... Ама „техничка”? :-)
Јас само пренесов она што во весникот и пишува...дека неистакнување на ОФИЦИЈАЛНОТО ЗНАМЕ на Македонија било ТЕХНИЧКА ГРЕШКА....
Ова го има јавно искажано ТОЈ кого Швајцарска државна лекарска комисија го прогласила за ШИЗОФРЕНИК и по тој основ и прима(л) пензија од Швајцарската Конфедерација.

Misirkov напиша:

Abe ne tuku filozofiraj i ne se pravi nekoj politicar!!! Izigravas tuka kako ti se znaes sto e najdobro!!! Aj kazi kako bi go resile problemot so albancite??? Bas me interesira??? Si za toa da zemaat kaurki za zeni??? Si za tie kaurki da ragaat muslimani?!?!? Si za toa vo karpos i centar da doagaat da ni ja isklucuvaat strujata za eden mesec zakasnuvanje, dodeka vo Cair ne smeat da priparat,a? I red drugi raboti ima, ama so tebe ne moze da se vodi diskusija, ti si "najpametniot" !!!

„Абе сето ти е то Техничка греска што постојат Македонци/Албанци бо МКД али наредниот пат ке се обидеме да бидеме покконкретни„,....

Вечна им слава и помен на паднатите.
Зошто,и за кого паднаа?
Некои работи едноставно ме оставаат без зборови.
Која само смешка од народ сме.

Nas ni e smesno i neprifatlivo,niv im e toa se normalno.
Pokraj site propusti i " TEHNICKI GRESKI" so drzavava nasa gi naprai ili morase da gi naprai vakov moment i bese opcekuvan,opcekuvam i pogrdi momenti.Moze navistina treba vladata da se smeni so pobrzo pa da vidime dali vakvi provokacii ke zgasnat za sekogas.
Boze moj,Hrvatite nejkat da vidat eden vojnik nas so ratuval protiv niv na nivna teritorija a nasive sogragjani-Albanci go slavat UCK na sred Skopje.
Tesko nas.

Back
На врв Bottom