Тетоважи

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам и се расправав со мајки ми не ми дозволува сега засега.Кога ќе сум наполнила 18 тогаш може.Инаку имам правено со кна тетоважа на рамо и тоа во Охрид пред некоја година.Здравје летово ако одам пак би направила.
Пред да направам тетоважа добро би размислила што би било тоа затоа што сакам да биде нешто што ми е вредно во животот нешто за што нема да се каам :)
Арно ти вика жената оти до 18 може и ќе се предомислиш, и јас како 16 годишен обожавам тетоважи, ама до 18 ми стои дека ќе нема правење, а и после 18 незнам, и да би правел тоа би било на некое помалку видливо место бидејќи учам Угостителство-Келнер а за жал знаеме какви се нашите работодавци, а за поголемите хотели што се тука Фламинго, Принцес дозволено е од лактот па нагоре што е океј според мене.

За ваша среќа во Македонија е забрането со закон да се тетовираат лица под 18 год возраст и за уште поголема среќа е што и така тетоважите на децата кои се истетовирале а биле под 18 год во 90% се деформираат, зависи нормално на кое место од телото се тетовирале

Sent from my iPhone using Tapatalk

За ваша среќа во Македонија е забрането со закон да се тетовираат лица под 18 год возраст и за уште поголема среќа е што и така тетоважите на децата кои се истетовирале а биле под 18 год во 90% се деформираат, зависи нормално на кое место од телото се тетовирале

ja imam tetovaza na taa vozrast stavena okolu 17 pa dosega 3god ne sum imal nikakov problem :) na sto mislis pod deformiraat ?

Последно уредено:
Ete eden ubav momak so sarenko telo:pipi::D
546267_287960827979505_1179606694_n.jpg

312a12effe17476fc6ed3eb2afd30e15.jpg

thumb.jpg

cb5de2c89d7f7b7f266cec25890c9ef8.jpg

67300537f1a0a71cfb8131f2009a80bb.jpg

Последно уредено:
ja imam tetovaza na taa vozrast stavena okolu 17 pa dosega 3god ne sum imal nikakov problem :) na sto mislis pod deformiraat ?
И јас имам на 16 сум тетовиран на рамото. Кога се тетовирав сликата беше у центарот на рамото а сега после 20 год сликата е избегана на левата страна. Затоа и пишав зависи каде е ставена тетоважата но обично луѓето се развиваат до 18 год и кожата расне никако не се смалува и со раснењето на кожата тетоважата може да преживее било какви деформитети.
Многу знам еј :)

Sent from my iPad using Tapatalk

Арно ти вика жената оти до 18 може и ќе се предомислиш, и јас како 16 годишен обожавам тетоважи, ама до 18 ми стои дека ќе нема правење, а и после 18 незнам, и да би правел тоа би било на некое помалку видливо место бидејќи учам Угостителство-Келнер а за жал знаеме какви се нашите работодавци, а за поголемите хотели што се тука Фламинго, Принцес дозволено е од лактот па нагоре што е океј според мене.

Богами и во администрација сега тешко со тетоважи пуштаат :cautious:
Инаку пред да ја направам трајна сакам да видам со кна како ке ми стои па ако ми се допаѓа
ќе ја правам трајна.А за место ќе се мислам уште ;)

Можда е забрането ама прашање е кој го почитува тоа закон, бидејќи гледаме многу деца испод 18 години тетовирани.

Ха ха - абе што вработувања се тоа кога треба да се соблакаш за проверка или тоа само за жени важи?
:)

Можда е забрането ама прашање е кој го почитува тоа закон, бидејќи гледаме многу деца испод 18 години тетовирани.

Децата си бараат а тоа што некои "артисти"немаат доблест да почитуваат правила и закони кажува за нив се

И јас имам на 16 сум тетовиран на рамото. Кога се тетовирав сликата беше у центарот на рамото а сега после 20 год сликата е избегана на левата страна. Затоа и пишав зависи каде е ставена тетоважата но обично луѓето се развиваат до 18 год и кожата расне никако не се смалува и со раснењето на кожата тетоважата може да преживее било какви деформитети.
Многу знам еј :)

Sent from my iPad using Tapatalk
mene mi e na gradi stavena, iskreno koga pocnav da vezbam i oslabev desetina kila mi bese strav da ne se rastegne nesto so kozata ili deformira ama za sreka si ostana se ok :)

Децата си бараат а тоа што некои "артисти"немаат доблест да почитуваат правила и закони кажува за нив се

Мене ме имаш на 15 години тетовирано со дозвола од родител. :)

Мене ме имаш на 15 години тетовирано со дозвола од родител. :)

Законот е излезен 2011 и денес кај мене у студио нема тетовирање на деца под 18 год дури и со дозвола од родител. Нема и пирсање за деца под 16 год и тоа е регулирано со закон. Порано беше друго, денес тетовирањето и пирсањето не е како пред 20 год :)

Можеш колку сакаш да си пишуваш по форуми, но за пари и ти правел тетовaжи на 15 годишни.

Последно уредено:
Можеш колку сакаш да си пишуваш по форуми, но за пари и ти правел тетовaжи на 15 годишни.
Сериозен тату мајстор нема да прај, логично. Поќе му значи работата отколку тие 4-5 000 шо ќе ги земи. Еве Boogie ти кажва дека тој не тетовира. И тој јас кај шо се цртав, не тетовира малолетници.

значи и јас кога се тетовирав на 17 пред 3-4 год незнам дали бил тогаш законот или не, ми бараше нормално потврда од родителот, нема зашто да ризикува да го бараат нервозни родители :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom