ХулахопкиСоТочки
Out of step with the world
Дали би било во ред да се стави тетоважа доколу на местото каде што сакаш да ја ставиш имаш белег од раѓање, дали влијае на кожата или може да има некакви последици?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Другарчиња да не знаете случајно некој во Скопје да прави тетоважи од кна на раце(мандала/менди) стил...позз
@bella_madchen во таков случај ако отидеш да направиш тетоважа од к'на на ова место кое ти го кажа @SaLt би те замолил ако сакаш да споделиш дали прават таму привремени тетоважи и ако прават која цена се и колку се безбедниПровери во татуу студиото шо е на самата улица од влада према фонтана парк (спроти салонот на дадар) некаде на средина од улицата
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Не сум нешто претерано упатен на тема микропигментација, но еден период и јас истражував за микропигментацијата, затоа што и јас мислев да ја направам со цел да се покрие келавоста, и дојдов до неколку заклучоци. Микропигментацијата се преви со краткотраен пигмен (читај пигмент со трајност од 1 - 3 години), а не со траен пигмент како за трајна тетоважа. Потоа микропигментацијата ја прават со микроигла со едно специјално апаратче кое многу се разликува од тетовирањето со класична машинка за тетовирање кај обичен мајстор за тетоважа. Ако ја импровизираш микропигментацијата кај мајстор за тетоважа со траен пигмент, подоцна ако сакаш да ја отстраниш единствениот начин ти е ласерско отстранување на тетоважа што не ти гарантира 100% непознавање на тетоважата. И како последно и доста важно, микропигментација кај фризери и не е нешто најсигурно, а можеби и не е најестетски добро. Подобро упати се во некои клиники за естетика, трихологија или антиагинг центри, какви што има во земјите од соседството.Има некој искуство со скалп микропигментација ? Тетовирање точки на главата, како замена за пресадување коса . Скоро имаше во весник дека Дадар во СК се бави со тоа и као е мегахит..... Јас сакам кај мојот локален тату мајстор да си го сгуснам скалпот, значи не мие е скрос опадната косата, туку ми е проретчена на скалпот. По интернет има доста добри примери, сите кој од кој позадоволен после третманот.... ШТо мислите ? Совети ? Има некој искуство ? Споделете.
Малку ме подуплаши сега.. бидејќи веќе имам закажано термин. Инаку мојов тату мајстор рече дека ќе ги прави точките со најмалата игла ... А боите рече доколку се изложувам почесто на сонце дека ќе се изгуби.. ќе избледне.. што е нормално.. Инаку зошто би сакал да ги одстранам со ласерски третман? Не е слика, стандард тату, туку се работи за имитација на коса.. само би можел да ја повтарам некогаш кога би избледнале боите.. каква е таа специјална машинка за микропигментација ? Благодарам на споделеното друже....Не сум нешто претерано упатен на тема микропигментација, но еден период и јас истражував за микропигментацијата, затоа што и јас мислев да ја направам со цел да се покрие келавоста, и дојдов до неколку заклучоци. Микропигментацијата се преви со краткотраен пигмен (читај пигмент со трајност од 1 - 3 години), а не со траен пигмент како за трајна тетоважа. Потоа микропигментацијата ја прават со микроигла со едно специјално апаратче кое многу се разликува од тетовирањето со класична машинка за тетовирање кај обичен мајстор за тетоважа. Ако ја импровизираш микропигментацијата кај мајстор за тетоважа со траен пигмент, подоцна ако сакаш да ја отстраниш единствениот начин ти е ласерско отстранување на тетоважа што не ти гарантира 100% непознавање на тетоважата. И како последно и доста важно, микропигментација кај фризери и не е нешто најсигурно, а можеби и не е најестетски добро. Подобро упати се во некои клиники за естетика, трихологија или антиагинг центри, какви што има во земјите од соседството.
Саркастичен сиИсто ли е ова со тие веѓи што тетовираат? Ако е исто, тогаш изгледа убаво.
Не бе, озбилно, коа бев да се тетовирам последен пат една жена праеше веѓи и баш убаво изгледаа, секако поубави од цртани со молив.Саркастичен си? Мене тетовирање веѓи ми изгледа грозно... Микропигментација е тетовирање микро точки на главата... е сега убаво незнам дали изгледа, но сигурно е поубаво од предходно кога си ќелаф...
Саркастичен си? Мене тетовирање веѓи ми изгледа грозно... Микропигментација е тетовирање микро точки на главата... е сега убаво незнам дали изгледа, но сигурно е поубаво од предходно кога си ќелаф...
Не бе, озбилно, коа бев да се тетовирам последен пат една жена праеше веѓи и баш убаво изгледаа, секако поубави од цртани со молив.
Може и тоа е, со едно како пенкало и точкаше по веѓите а не со класична машинка за тетовирање.Тоа мислам дека спаѓа под трајна шминкаСе заинтересирав зошто по грешка ми се јавија еднаш на телефон дали сум правела трајна шминка
и пишав на гугл да видам што е
Доста жени го прават.
Саркастичен си? Мене тетовирање веѓи ми изгледа грозно... Микропигментација е тетовирање микро точки на главата... е сега убаво незнам дали изгледа, но сигурно е поубаво од предходно кога си ќелаф...
Мој совет ти е да си откажеш што побрзо, затоа што еден ден ќе се каеш за стореното. Еве и поопширно ќе ти објаснам во неколку точки, затоа што и јас еден период мислев да го направам тоа за да ја прекријам келавоста.Малку ме подуплаши сега.. бидејќи веќе имам закажано термин. Инаку мојов тату мајстор рече дека ќе ги прави точките со најмалата игла ... А боите рече доколку се изложувам почесто на сонце дека ќе се изгуби.. ќе избледне.. што е нормално.. Инаку зошто би сакал да ги одстранам со ласерски третман? Не е слика, стандард тату, туку се работи за имитација на коса.. само би можел да ја повтарам некогаш кога би избледнале боите.. каква е таа специјална машинка за микропигментација ? Благодарам на споделеното друже....
Драго ми е што ти помогнав. И мој совет ти е да не ја оставаш косата за понатаму. Од мое искуство ти го кажувам тоа. Подобро да спречиш на време, отколку еден ден да лечиш. Закажи си на дерматолог и добиј мислење, но не прифаќај и секаква терапија. Јас минав и низ тие стравови за келавоста, и низ одолговлекување на лекувањето на келавоста, и низ размислување за микропигментација и некои други останати алтернативни решенија, и низ терапија, и од се можам да заклучам дека нема ништо подобро од трансплантацијата на коса. Штета што немам пари за да ја направам, но ни една тетоважа, ни една терапија неможе да ја замени и да го направи она што со неа може да се направи.@Sungerot Bob Госпо здравје да ти даде брату. И јас денес пребарував повеќе околу ова, и јас дојдов до слични заклучоци. Со твојот пост уште толку ми се запечати одлуката место тетовирање коса, терминот да го искористам за тетовирање Јуве стајл тетоважа... па за ова косава понатаму ќе му ја мислиме здравје боже...
@bella_madchen во таков случај ако отидеш да направиш тетоважа од к'на на ова место кое ти го кажа @SaLt би те замолил ако сакаш да споделиш дали прават таму привремени тетоважи и ако прават која цена се и колку се безбедни
Не сум нешто претерано упатен на тема микропигментација, но еден период и јас истражував за микропигментацијата, затоа што и јас мислев да ја направам со цел да се покрие келавоста, и дојдов до неколку заклучоци. Микропигментацијата се преви со краткотраен пигмен (читај пигмент со трајност од 1 - 3 години), а не со траен пигмент како за трајна тетоважа. Потоа микропигментацијата ја прават со микроигла со едно специјално апаратче кое многу се разликува од тетовирањето со класична машинка за тетовирање кај обичен мајстор за тетоважа. Ако ја импровизираш микропигментацијата кај мајстор за тетоважа со траен пигмент, подоцна ако сакаш да ја отстраниш единствениот начин ти е ласерско отстранување на тетоважа што не ти гарантира 100% непознавање на тетоважата. И како последно и доста важно, микропигментација кај фризери и не е нешто најсигурно, а можеби и не е најестетски добро. Подобро упати се во некои клиники за естетика, трихологија или антиагинг центри, какви што има во земјите од соседството.
@SaLt да не знаеш случајно како се вика студиото кај влада?@bella_madchen во таков случај ако отидеш да направиш тетоважа од к'на на ова место кое ти го кажа @SaLt би те замолил ако сакаш да споделиш дали прават таму привремени тетоважи и ако прават која цена се и колку се безбедни
Не сум нешто претерано упатен на тема микропигментација, но еден период и јас истражував за микропигментацијата, затоа што и јас мислев да ја направам со цел да се покрие келавоста, и дојдов до неколку заклучоци. Микропигментацијата се преви со краткотраен пигмен (читај пигмент со трајност од 1 - 3 години), а не со траен пигмент како за трајна тетоважа. Потоа микропигментацијата ја прават со микроигла со едно специјално апаратче кое многу се разликува од тетовирањето со класична машинка за тетовирање кај обичен мајстор за тетоважа. Ако ја импровизираш микропигментацијата кај мајстор за тетоважа со траен пигмент, подоцна ако сакаш да ја отстраниш единствениот начин ти е ласерско отстранување на тетоважа што не ти гарантира 100% непознавање на тетоважата. И како последно и доста важно, микропигментација кај фризери и не е нешто најсигурно, а можеби и не е најестетски добро. Подобро упати се во некои клиники за естетика, трихологија или антиагинг центри, какви што има во земјите од соседството.
MG Tattoo на Горан Мичиќ.@SaLt да не знаеш случајно како се вика студиото кај влада?