Terra Nova

jasisamojas

Не ми треба титула
Член од
26 ноември 2008
Мислења
762
Поени од реакции
423
Супер беше финалето. Баш имаат и материјал за втора сезона.
Спојлер: Можеби да се преориентираат со сцени во вода откако го најдоа делот од бродот (тоа статуата).

Ф

Фил Ајви

Гостин
Спојлер: Можеби да се преориентираат со сцени во вода откако го најдоа делот од бродот (тоа статуата).
ццц што мислиш ти што не гледале кога ќе прочитаат спојлер одма ќе се закочат на сред реченица и нема да прочитаат, не ми е јасно ако не знаете да ставите спојлер воопшто НИШТО не ставајте да му $%#%$#% ццц зошто вака ме напнувате

инаку досадно е па ќе ја продолжувам серијата од 5та епизода таму и застанав

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
На почетокот ми беше некако и тапа серијава. Но на финишот испадна супер.
Рејтинг има доволен, но втората сезона би можеле и повеќе на гледаност да добијат. Сигурно нема да ја остават така серијава.

http://www.imdb.com/title/tt1641349/

Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56
На почетокот ми беше некако и тапа серијава. Но на финишот испадна супер.
Рејтинг има доволен, но втората сезона би можеле и повеќе на гледаност да добијат. Сигурно нема да ја остават така серијава.

http://www.imdb.com/title/tt1641349/
На почетокот имаа 9 и нешто рејтинг.Ама после 4тата епизода некако ми се виде неинтересно.Треба да ја догледам да видам како е понатаму.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
На почетокот имаа 9 и нешто рејтинг.Ама после 4тата епизода некако ми се виде неинтересно.Треба да ја догледам да видам како е понатаму.
Според мене последната епизода т.е. 12 и 13 споени се, најдобра е.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Ја имам последната епизода кај мене. :vozbud:
Да направам пуканки и ја гледам.

Член од
23 март 2010
Мислења
199
Поени од реакции
62
Абе луѓе порано знаев да ставам спојлери, ама подлого време не бев присутна на форумов и сега дали е нешто изменато или јас заборавив, ама не можам да ставам Сполјер.
Можит да ми кажите како се ставаше? :) :pipi:

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Одлично финале!
И да ја остават без втора сезона, нема да се бунам.Иако имаат бааги материјал за втора сезона.
Синот,Мира и групата Феникс сега ќе бидат посебно изнервирани, посебно Мира, откако се исклучија од иднината.Баш ме интересира што има во Бедлендс и што е работата со статуата.
Јас ако го пишував сценариото, диносаурусите би ги изеле децата а битките со Мира и со Феникс групата ќе станат многу пожестоки и ќе има повеќе акција како што имаше во последната впрочем повеќе акција сите бараат.А статуата би дошла од некој природен портал кој денеска би бил Бермудскиот триаголник.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Абе луѓе порано знаев да ставам спојлери, ама подлого време не бев присутна на форумов и сега дали е нешто изменато или јас заборавив, ама не можам да ставам Сполјер.
Можит да ми кажите како се ставаше? :) :pipi:
Код:
[spoiler] ТЕКСТ [/spoiler]
Онтопик:

Просек серија, огромни логички дупки, семејна драма со sci fi елементи... се надевам на големи промени следнава сезона.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Код:
[spoiler] ТЕКСТ [/spoiler]
Онтопик:

Просек серија, огромни логички дупки, семејна драма со sci fi елементи... се надевам на големи промени следнава сезона.
Кажи кои се тие логички дупки?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Кажи кои се тие логички дупки?
Монетарна економија во племенска заедница од 1000 луѓе ? wtf ? Што ќе им се пари ? За коцкање кај Бојлан ?
Добиваат нова шанса, за почнување на нова цивилизација, а го копираат истиот свет кој го напуштаат ?
Доживотен диктатор на чело ? wtf ?
Или доселенициве се ментално заостанати. Или сценариото е пишувано од такви.
Бидејки знаеме дека пратените луѓе се бирани како најдобрите од повеќе области, ќе да е вторава опција....

Да не почнувам па за децава, се понашаат ко да се дојдени од некоја идила, некое ненормално прекрасно место за живеење, а не од свет кој се распаѓа...
Во првите епизоди, синчево татино, такво, напиздено, бега од тие првите часови за запознавање на околината и иде да се пијанчи со другарите од некое вино од растение или нешто слично беше... Во свет во кој да кај и да плукнеш ќе погодиш диносаурус ?! *познат_цитат_од_Кили*

Шо мислеле тие шо ги пишувале скриптите, телетабиси ли ќе ја гледаат серијава ?
Боље име на серијата би било " Округот Оринџ со Динoсауруси"
Една епизода повеќе луѓе пукаат 5 минути во диносаурус, ништо не му е.... Друга епизода, диното умира од еден куршум со снајпер ?!
И милион други ствари, као изретчениот воздух, неколку пати појакото сонце, обични прости човекови болести кои за диносаурусите можат да абидат смртоносни и обратно.....

Ако не се замара човек со вакви ствари, серијава ќе му биде топ. Ја се замарам и не ми е топ. :)
А и според рејтинзиве на повеќето не им е сеедно... Ако можеше фокс да прекине една култна серија ко Firefly после една(т.е. не ни заврши) сезона, ќе бидам изненаден ако успее да истера Тера Нова уште една цела сезона без поголеми промени....

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028

кој BADASS е човеков а а а??
јас моментално ја гледам серијава и ми се свиѓа, не е ништо посебна но мене лично ми е интересна и сакам да има втора сезона!

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
кој BADASS е човеков а а а??
јас моментално ја гледам серијава и ми се свиѓа, не е ништо посебна но мене лично ми е интересна и сакам да има втора сезона!
Остај го бе, диктатор е. :tapp:

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
А и според рејтинзиве на повеќето не им е сеедно... Ако можеше фокс да прекине една култна серија ко Firefly после една(т.е. не ни заврши) сезона, ќе бидам изненаден ако успее да истера Тера Нова уште една цела сезона без поголеми промени....
Речиси и нема шанси да биде обновена за втора сезона, ама сепак ќе зависи и од тоа како ќе поминат новите серии што на FOX стартуваат од почетокот на 2012-та, кои се доста очекувани во САД: Alcatraz, Touch, The Finder...

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Речиси и нема шанси да биде обновена за втора сезона, ама сепак ќе зависи и од тоа како ќе поминат новите серии што на FOX стартуваат од почетокот на 2012-та, кои се доста очекувани во САД: Alcatraz, Touch, The Finder...
Судбината на Тера Нова нема да зависи од тие серии бидејќи овие денови треба да кажат дали ќе се обнови a тие серии почнуваат скооро на крајот на Јануари.

Kajgana Shop

На врв Bottom