Терористички напади во светот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
На Запад викаа "Refugees welcome", а овде слоганот беше "Бегалци добредојдовте".
Очигледно е дека ретардизмот се шири како вирус, а мене тоа ме загрижува.
Истиот наратив и начин на размислување сакаат да го наметнат и тука, во Македонија.
НВОата, "интелектуалците", и нивните brain-dead следбеници.
Погледни само кој ја протежира "Платформата" и кој им е наративот.

Се опаметија и Швеѓаните уште пред да им се деси ова, не се секирај, веќе протераа преку10к мигранти уште откако само им се пожалија дека им било ладно. Овие се оние што се шверцаа и останаа. Исто опаметување има и кај речиси сите ЕУ членки, освен кај најбитната, Меркел, која уште се ретардира и ваљда ќе ги загуби изборите ради тоа.

Всушност, глеаме колку Лондон и УК се спасија нели со Брегзитот.

Индијанците се веќе инфилтрирани уште пред да почне сирискиот егзодус, нема кам бек, сега решението е тие што се во гротло и племиња да се разделат и еманципираат, за да не им се пере уште мозокот со 77 девици.

Него, кога ќе сфатиш ти и останатите русофили дека Путин треба да добие ембарго од сите ЕУ држави за политиката која ја фура? Убедливо најголемиот виновник за бегалската криза. А малку се подсмири ситуацијата, ете го преку неговиот пулен Асад да направи нова мучка и да има нов бран на рушење на Европа.

Или Трамп ќе среди све?

1. Cisto ekonomski aspekt. Nivnoto naselenie samo po sebe e neodrzlivo, vo smisla staree, natalitet opaga, rabotna sila nema. Penziskiot sistem se zasnova na principot postojano da se zgolemuva brojot na novovraboteni za da ne krahira sistemot.

2. Bidejki zapadnata ekonomija veke se blizi kon propast (posle 2018) politicarite za da skrijat svojata nesposobnost I krazbi ke go nasocat domicilnoto naselenie da misli deka imigrantite se problemot za ekonomijata. Kako sto imame primeri niz istorijata.

3. Evropjanite niz India, SAD, Afrika mame mamino ebavale, pa vreme e belata rasa da plati.

4. Ti ovaa pricina ke ja sakas najmnogu: da se unistat naciite I nacionalnostite, da se izmesaat genite a so toa I oslabnat za da dojdeme do eden globalen sistem na mal broj vladeteli a se drugo poslusnici, bez sredna klasa :D[DOUBLEPOST=1491601139][/DOUBLEPOST]

Pa sto ne pravis deca, ako tolku se sekiras za makedonskata nacija. Ispadna najsilno oruzje da ti bil produktiven sex :D
Не е само проблемот во немање деца туку на што ќе ги научиш тие деца за понатаму.Дали Македонија треба да се стреми да биде мултикултурна држава или Македонија да биде на Македонците.

И уште те ебат во здрав мозок дека си нацист и фашист, ако си ги браниш националните интереси.
Цела среќа што успеа тука да ги одбраниш пошто Македонија, поточно Скопје, покрај тоа што сме лидери во се и сешто, сме и по број на џамии по жител. Треба еден ден да земам да го испосликам Сарај, на 6 - 7 километра од центарот на градот, да видиш како на километар квадратен имаш 10 џамии со по две минариња. И тоа се у времето на оваа патриотска власт, за комуњарите па што останало, x2 има да се градат џамии.

Него, кога ќе сфатиш ти и останатите русофили дека Путин треба да добие ембарго од сите ЕУ држави за политиката која ја фура? Убедливо најголемиот виновник за бегалската криза. А малку се подсмири ситуацијата, ете го преку неговиот пулен Асад да направи нова мучка и да има нов бран на рушење на Европа.

Или Трамп ќе среди све?

Не заборавај исто дека Путин е крив и за Либија, Ирак, Иран, Авганистан, Југославија.
Исто и за Виетнам.

Која е вината на Путин/Русија во врска со бегалската криза? o_O

Па целата оваа масовна имиграција започна со арапската пролет кога САД со европските сојузниците маме и еба на цела Северна Африка плус зголемената агресија врз државите од Блискиот Исток.
Либија беше еден од главните штитови што ги попречуваше имигрантите да ја преплават Европа. Откога го бутнаа Гадафи се отиде јабана.

Сиријциве ако се повеќе од 30-40% од вкупниот број на имигранти јас раката ќе си ја исечам.

Сиријциве ако се повеќе од 30-40% од вкупниот број на имигранти јас раката ќе си ја исечам.
Немој рака да сечеш, 3М бегалци од Сирија има во Турција, 2.2М во Либан и 1.5М во Јордан и околу 1.5М во Египет, КСА, Кувајт, Ирак, Емирати .... Тоа е голема бројка која доколку продолжи досегашноиот развој на настаните, ништо чудно да ни направи сериозен проблем летово, да политичката криза ни изгледа како бајка....Имајќи ги во предвид џихадистите уфрлени меѓу бегалците за нивна радикализација.
Под развој на настаните подразбирам, ако продолжат нападите на САД врз Сирија, тогаш бегалците во соседните држави ќе останат таму. Ако Турција е негативна према Ердоан, овој нема да има проблем да ги потпушти бегалците, а притоа сите останати кои се во блискоисточните земји ќе ја таргетираат Турција ... и така натаму :)

Тогаш дефинитивно ќе имаме поголем процент на Сиријци ...

Се опаметија и Швеѓаните уште пред да им се деси ова, не се секирај, веќе протераа преку10к мигранти уште откако само им се пожалија дека им било ладно

Швеѓаните се опаметиле...? Дај не ме заебавај, ќе исфрлат 10000 ќе примат нови 20000 бегалци. Според мене најопаметени се германците, тие директно почуствуваа на своја кожа како е кога ќе ти се доселат 1 милион луѓе од Африка и Азија во рок од неколку месеци, и имаш право дека само на онаа ќуркана Меркел не и е дојден паметот. Цела партија и се противи на примањето бегалци, а таа си свири и ќути.

Швеѓаните се опаметиле бре, едни од најретардираните нации во Европа кога станува збор за миграцијата и примањето на бегалци од другите земји. До толку им е испиен тоа мозокот од мултикултурализмот, што луѓето таму едноставно имаат страв нешто да кажат против дојденците, одма ќе бидат окарактеризирани како расисти, фашисти, исламофоби и штотијасзнам. Значи настрана тоа животот таму, платите, организираноста, се е цакум-пакум во Шведска како држава, али тоа со миграцијата ги убива во поим швеѓаните, и верувај нема да се промени таму ништо во брзо време.... можеби и ич нема да се промени, ќе си останат богати ладнокрвни дудуци без грам памет во тоа мозокот. Ете ти ја Агда чист пример што живее таму, и самата таа кажува дека ако приречеш нешто против бегалците, одма ти фрлаат етикети на заостанат човек.

Ова нападов во Шведска нема да биде ни прв, а ни последен... очекувајте уште долго, долго време да читате вакви вести за кутрите бегалци што газат луѓе затоа што им е ладно таму во Шведистан

Немој рака да сечеш, 3М бегалци од Сирија има во Турција, 2.2М во Либан и 1.5М во Јордан и околу 1.5М во Египет, КСА, Кувајт, Ирак, Емирати .... Тоа е голема бројка која доколку продолжи досегашноиот развој на настаните, ништо чудно да ни направи сериозен проблем летово, да политичката криза ни изгледа како бајка....Имајќи ги во предвид џихадистите уфрлени меѓу бегалците за нивна радикализација.
Под развој на настаните подразбирам, ако продолжат нападите на САД врз Сирија, тогаш бегалците во соседните држави ќе останат таму. Ако Турција е негативна према Ердоан, овој нема да има проблем да ги потпушти бегалците, а притоа сите останати кои се во блискоисточните земји ќе ја таргетираат Турција ... и така натаму :)

Тогаш дефинитивно ќе имаме поголем процент на Сиријци ...
Требаше да се изјаснам поубаво. Мислев на имигранти од Сирија во Европа колку има дојдено. Знам дека се поголемиот дел останати во земјите блиску до Сирија.
Овие што се напикаа по Европа се повеќето економски имигранти од цела Африка и Азија што ја искористија наивноста на "филантропскиве" држави.

По медиуми се фура наратив "Save the Syrians", а од имигрантите се има само Сиријци нема.

Требаше да се изјаснам поубаво. Мислев на имигранти од Сирија во Европа колку има дојдено. Знам дека се поголемиот дел останати во земјите блиску до Сирија.
Овие што се напикаа по Европа се повеќето економски имигранти од цела Африка и Азија што ја искористија наивноста на "филантропскиве" држави.

По медиуми се фура наратив "Save the Syrians", а од имигрантите се има само Сиријци нема.
Те сватив добро, само зборам за блиската иднина, со малце шега. Вистина е дека до сега бегалците кои доаѓаа преку Турскиот тек беа све, а најмалку Сиријци. А тоа има тенденција да се смени бидејќи главно оружје со кое мафта пиштолџијата Ердоан се токму тие Сиријски бегалци, акумулирани на Блискиот исток. И да не збориме какви структури се инфилтрирани меѓу нив. А иначе тогаш и напливот на мигрантите од останатите земји ќе се зголеми... Тие само ќе го искористат тој Ердоановиот бран. Ситуацијата се заканува да излезе од контрола.

Узбекистанец во Стокхолм,Узбекистанец во Турција.Дали е некоја нова муслиманска терористичка група или?

Узбекистанец во Стокхолм,Узбекистанец во Турција.Дали е некоја нова муслиманска терористичка група или?

Не ќе да е. Узбекистанецот во Стокхолм претходно покажувал симпатии према ИСИС на фб. Зошто бе кога ја имаат информацијава се толерирал човеков и слободно шетал? Зарем не е тоа не би требало да биде еднакво казниво со наци пропагандата?

Еве го.
bild-1-2.jpg
17796188_10154316330911218_4494814178913725035_n.jpg

Се движел многу брзо и киднал со кола. Моментално читам за детали.

Те сватив добро, само зборам за блиската иднина, со малце шега. Вистина е дека до сега бегалците кои доаѓаа преку Турскиот тек беа све, а најмалку Сиријци. А тоа има тенденција да се смени бидејќи главно оружје со кое мафта пиштолџијата Ердоан се токму тие Сиријски бегалци, акумулирани на Блискиот исток. И да не збориме какви структури се инфилтрирани меѓу нив. А иначе тогаш и напливот на мигрантите од останатите земји ќе се зголеми... Тие само ќе го искористат тој Ердоановиот бран. Ситуацијата се заканува да излезе од контрола.
..ич не е за шега, мора под итно да се почне народ да се обучува во ракување со оружје.., и функционирање во услови на инвазија....после ќе биде доцна.. А државата да разработи стратегии, договори сојузи со соседи и други кои ја имаат истата мака и процедури од логистички до финансиски . Кога ќе почне игранката нема време за мислење : ама сеа како.. ;) ;)

Не ќе да е. Узбекистанецот во Стокхолм претходно покажувал симпатии према ИСИС на фб. Зошто бе кога ја имаат информацијава се толерирал човеков и слободно шетал? Зарем не е тоа не би требало да биде еднакво казниво со наци пропагандата?

Еве го.
bild-1-2.jpg
17796188_10154316330911218_4494814178913725035_n.jpg

Се движел многу брзо и киднал со кола. Моментално читам за детали.
Узбекистанец е 100 посто.
Нешто е сумљиво тука кој помагал во ова гнасно дело.Украден камион од сериозна фирма Спендрупс.Сигурно имат некој земјак камионџија во Спендрупс шо го информирал,плус најден е експлозив во камионот.

Нешто е сумљиво тука кој помагал во ова гнасно дело.Украден камион од сериозна фирма Спендрупс.Сигурно имат некој земјак камионџија во Спендрупс шо го информирал,плус најден е експлозив во камионот.

Мене ми смрди и ова со фејсбуков, ако го нашле на фејсбук ваљда му знаат идентитет. Кога му знаеш име и презиме можеш одма да го најдеш.

шведската влада е замешана

Мене ми смрди и ова со фејсбуков, ако го нашле на фејсбук ваљда му знаат идентитет. Кога му знаеш име и презиме можеш одма да го најдеш.
Многу брзо го фатиле ,снимките од центарот шо ги пуштија на тв и интернет многу помогнале како и вработените на јблг кај шо влегол да купвит нешто и чудно се понашал....како и да е фатено е едно терористичко копиле и нека го опнат в затвор кај шо се затворени од Хелс Анџелс ,Бандидос и другите крими групи мајчиното млеко ќе го плукат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom