Тепачка - тивко етничко чистење

Статус
Затворена за нови мислења.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
4c9ed29e.jpg

1.се бара формирање на Албански паралелки, дури и каде тоа е невозможно. Под закрила и притисок на сеправедната вавилонска блудница, потпомогната од внатрешни кодоши(службеници, функционери, партиски договори и коалиции,безрбетници кој секогаш успеваат мајка да продадат за фотеља)албански паралелки и се отвараат.Ова овозможува групирање и едукација (во посакувана насока) на младите неоформени Албанчиња.(во време кога цел свет создава заеднички паралелки се со цел Соживот и толеранција, ние свесно и планирано со некоја крајна цел - се делиме)

2.Откако паралелките се формирани Наставникот Родителите се координираат со партијата и локалните шерифи за понатамошните активности/акции се со цел истиснување на Македонскиот елемент од населбата.

3.Поголема група на ученици Албанци се насочува да испровоцира или директно нападне помала група на ученици Македонци.Ова резултира со поголема или помала тепачка, групирања на двата табора, закани, демонстрирање на ладно оружје за време на одморите или на автобуските станици.Истиот или наредниот ден учениците Албанци добиваат засилување од десетина години постари криминални елемнти кој се логистика на целата акција.Откако случајот ескалира, на крајот се вмешува и Албанската партија која е на власт.

4.Резултат. Загрижени за безбедноста на своите деца родителите Македонци одлучуваат или комплетно да се отселат од населбата или да ги запишат своите деца во друго училиште.За само десетина години имаме Албанска експанзија во одреден реон/населба комплетно менување на етничката слика во шоклите и населбите.

5.Џамиите. Изградени како бункери на неколку нивоа, со појачани армирани ѕидови, стратегиски распредени ни Скопје имаат за цел од турско останатата аверзија на арапскиот ислам кај Македонското население да создадат сверзија, чуство на инфериорност , потсвесно да потиснат и избркаат.Се користат за координација, едукација и насочување на активностите. Во Скопје има повеке џамии од многу Албански градови. Најнови и истовремено изградени. Катланово, Идризово, Чаир, Карпош.

6.Квоти. И покрај неспособноста и неквалификуваноста со квота е загарантирано вработувањето во одредени сектори во државата.Позиции кој подоцна се користат за поткопување на државава и тивко етничко чистење на Македонците во неа.

ке замолам софорумџиите Албанци особено Кварк или Принц кој имаат желба за човечност вистинска или не не знам..да ме демантират

A da se prashash zosto ne go izglasa nivnite roditeli referendumot koga trebase?
Sega neka gi zgazat mene licno zaboli me tuki.

40 млади нападнала четворица ученици.
Во тепачката повредени биле Т.П. (18) од Вевчани и Д.С. (18) од Ресен.

3.Поголема група на ученици Албанци се насочува да испровоцира или директно нападне помала група на ученици Македонци.Ова резултира со поголема или помала тепачка, групирања на двата табора, закани, демонстрирање на ладно оружје за време на одморите или на автобуските станици

како селски буквар

A da se prashash zosto ne go izglasa nivnite roditeli referendumot koga trebase?
Sega neka gi zgazat mene licno zaboli me tuki.

Чекај малку, а што е со тие што гласале на референдумот???

Некои прашања не заслужуваат одговор, нели?

Очигледно дека ова е организирано, и секогаш е по истата шема.

Чекај малку, а што е со тие што гласале на референдумот???

Некои прашања не заслужуваат одговор, нели?

Очигледно дека ова е организирано, и секогаш е по истата шема.

Јас ко што памтам во Струга го гласаа референдумот и тогаш се деси Буч Ван Дамн....не се нормално што направија.... ама на кого ке кажеш...

A be ajde ne pravete takvi moabeti!! Taman rabota Albancite da pravat takvi raboti!!! Tie se predadeni kon demokratijata i civiliziranoto odnesuvanje koe go dokazaa vo izminative godini pa duri nasive vladi na SDSM i VMRO im se pikaa vo GZ za da im se dodvorat.
Posledniot primer e priznavanjeto na "kosove" fantmoska drzava koja sluzi samo za perenje pari i sverc na narkotici i alkohol i belo robje kon evropa, a se bese prikazano od nasava vlada kako cekor koj ke donesol mir vo rgionot i stabilnost i seto toa se razbia pod patronat na USA i EU.

E pa drugarcinja tie nasi potezi ke ne kostaat vo idnina uste poskapo bidejki si se igrame so gjavolot!!!
Zaradi Albancite i interesite na nivnite mentori i gazdi amikancite Makedonija nosese odluki koi ke ni se obijat od glava vo skoro vreme i dokolku ne se prezemat merki vo nasoka na normaliziranje na odnosite so sosedite mislam prvenstveno so Srbija so toa sto ke go povleceme "priznavanjeto" na "kosove" ke si vratime odredena doza na kredibilitet kako kaj komsiite taka i vo posiroki ramki.
Dokolku nekoj veruva deka e mozen sozivot so Albancite se laze ssto se dokazuva niz istorijata nekolku pati dosega pa zatoa imame dve resenija ili da se dade se sto ni baraat i da se izvrsi razgranicuvanje so niv na site mozni nacini, ili pak da se vleze vo otvorena vojna so niv do istrebuvanje pa koj ke pobedi ke rasprava!!!
Toa e toa treta opcija ne postoi na nasa zaednicka zalost .
Da ne me razberete po greska ne sum ni sovinist nitu nekoj zakoraven nacionalist no toa e vistinata mnogu pati e probuvan sozivotot pomegju slovenskite narodi na Balkanot so Albancite i ne e biduvalo taka da ostanuva samo ovie dve resenia kako sto rekov na nasa zaednicka zalost.
Se izvinuvam na forumdziite Albanci sto ja iznesuvam vistinata ama dokolku i tie se iskreni i tie istoto toa bi go kazale bidejki i tie ja znaat "besata" deka so slovenite nema mir i deka od bebinja im se vsaduva omrazata kon se sto ima slovenski karakter i koren!!
Neka bidat otvoreni i iskreni i neka kazat deka ne e taka!

:salut: :salut: :salut: :salut: :salut: :salut:

Мене џамиите многу ми сметаат поготово од сабајле кога ќе почнат ЕКСИК а замислете живеам во Лисиче како им е тек на оние кои живеат во нивна близина Бог знае. Тоа драги Албанци е изживување а не соживот

Јас викам да ги избркаме Албанците од Македонија?

Петиција... Ова она ?

3.Поголема група на ученици Албанци се насочува да испровоцира или директно нападне помала група на ученици Македонци.

Кога е обратно да видиш што ти е мир и тишина
Уствари како и обично ние(Македонците) сме мирни цивилизирани па макар и биле 100 Македонци на 5 Албанци ние ретко ретко кога ние провоцираат скоро никогаш

Најнови и истовремено изградени. Катланово, Идризово, Чаир, Карпош.
Да ја видиш таа новата во Синѓелиќ па таа што ја бомбардираа во 2001 од Арачиново па не и е рамна

Иначе се што кажа јас лично ти потврдувам пошто сум во директен секојдневен контакт со нив, секоја чест на исклучоците кои се многу ретки

Од лично искуство знам дека се што пишува погоре е на место.Нема таков човек на земјава што може да каже дека не е така

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom