Температура

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
значи стварно некои доктори појма од животот си немаат :nesvest: матичниот беше на одмор и некој друг го заменуваше, ме прегледа и ми даде 5-6 врсти на антибиотици. јас пиев дома како не саглам и баш вчера се врати од одмор матичниов, му кажав јас се што пијам како пијам и овој в глава се мана. што ќе ти се бе толку антибиотици? ми вика фрлај ги сите и земи да пиеш по 3 до 3,5 литри течности на ден. па верувале или не денеска и вчера, да чукнам во дрво, ми падна. а јас како будала по 5 антибиотици на ден пиев и башка некои чаеви и сирупи и никако не спаѓаше температурава :nesvest:

Па до тебе е проблемот ако пиеш антибиотици без никаква контрола, не до лекарот.

Немам испробано, но имам слушнато од доста луѓе и искрено слабо ми е верно ама разбрав дека температура се симнувала со парчиња памук натопени во млеко.. се ставаат под пазуви. :raz:
Знам дека звучи глупо, ама тетка ми имаше свински грип и невидена температура која на тој начин и се симна релативно брзо.

Можно е ако не јадеш по цел ден да те боли глава?:toe:

Можно е ако не јадеш по цел ден да те боли глава?:toe:

Ne be ич не боли глава од нејадење. Не јади и денес, а ни цела недела, а и вода немој да пиеш!
Тамам ко магарено што го научиле да не јаде па умрело!
Има ли крај на глупави прашања???

Нема глупави прашања, има глупави одговори.:toe:

Па до тебе е проблемот ако пиеш антибиотици без никаква контрола, не до лекарот.

море како без контрола тој ми ги препиша што му беше замена. јас сум будала ама не до толку да пијам без да ми препише доктор антибиотици :nesum:

Немам испробано, но имам слушнато од доста луѓе и искрено слабо ми е верно ама разбрав дека температура се симнувала со парчиња памук натопени во млеко.. се ставаат под пазуви. :raz:
Знам дека звучи глупо, ама тетка ми имаше свински грип и невидена температура која на тој начин и се симна релативно брзо.

Па не мора во млеко, ќе се лепи само после, може и во ладна вода или медицински алкохол, само да е ладно. Ефикасно е и да се натопат на пример чорапи со раствор од ладна вода и медицински алкохол и да се облечат, а во рацете и на точките кај што се чувствува пулс да се држат натопени памукчиња додека не се исушат (ако е висока температурата брзо се сушат). Тоа доста помага за спуштање на покачената температура.

Па не мора во млеко, ќе се лепи само после, може и во ладна вода или медицински алкохол, само да е ладно. Ефикасно е и да се натопат на пример чорапи со раствор од ладна вода и медицински алкохол и да се облечат, а во рацете и на точките кај што се чувствува пулс да се држат натопени памукчиња додека не се исушат (ако е висока температурата брзо се сушат). Тоа доста помага за спуштање на покачената температура.

Па искрено не сум пробала, ама знам дека ефектот е со млеко.
Сигурно не за џабе им рекле млеко, а не вода или незнамтишто. :toe:

и со вински оцет исто така се намалува температурата, се разбира со облоги или пак намокрени чорапчиња.

Ако имаш температура измачкај се целиот со раќија нозете,рацете,грб, итн после стајте си оцет на чорапите и пробајте да заспиете барем 5-10 мин и после откако ке се разбудите ке биде се во ред .. !

исто и парацетамол, ибупрофен и аспирин ја симнуваат температурата
:tapp:

ама финтата е што немам висока температура :toe: ама ај ќе пробам некои од советиве што ги кажавте. фала :smir:

исто и парацетамол, ибупрофен и аспирин ја симнуваат температурата
:tapp:

Right, ама кога не може парацетамол, ибупрофен и аспирин да ја симнат се користат "народски" лекови, а и кога може се користат за побрзо да се симне температурата. Јас на пример имам примано и урбазон и парацетамол и пак не ми се симнувала температурата, па ми мокреа чорапи и држев облоги :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom