Температура

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Локација
Дома
Веб-сајт
www.trn.blog.mk
Ја имам Speedfan инсталирано, но за GPU и CPU температура ми дава оган, демек иде нагоре...

2wdmsqu.jpg

Се работи за AMD Athlon 64 x2 4200+ и Nvidia GeForce 8100 onboard...

Знае некој која им е максималната температура, или како да ја контролирам температурата, со некоја програма или сл?

Ја имам Speedfan инсталирано, но за GPU и CPU температура ми дава оган, демек иде нагоре...

2wdmsqu.jpg

Знае некој која им е максималната температура, или како да ја контролирам температурата, со некоја програма или сл?
колку време не ти е исклучен компјутерот?Земи исчисти ја прашината на кулерите и ке се нормализира температурата:vozbud:

На цд-то со драјвери треба да имаш некое програмче каде што треба да ја контролираш брзината на ладење.

Види у Биосот колку ти е точната температура...оваа програмче баш и не ми е познато или инстлирај Еверест според искуста најточен ми е. Максималните температури мислам дека се околу 90 а и овие ти се многу високи. Битребало да ти се двиижат околу 50-60. Пробај да ја прочистиш прашината.

2wdmsqu.jpg

:helou:

Температурава е многу висока, премногу.

Мислам speedfan, дава погрешни вредности.
Симни ова и стави screenshot, да видиме.

Види у Биосот колку ти е точната температура...оваа програмче баш и не ми е познато или инстлирај Еверест според искуста најточен ми е. Максималните температури мислам дека се околу 90 а и овие ти се многу високи. Битребало да ти се двиижат околу 50-60. Пробај да ја прочистиш прашината.

Нечини everest, треба мануелно да го калибрира.

Или со програмот нешто не е во ред или пак со сензорите не е арна работата......премногу драстични разлики има.....

Ако машината си работи без да заглавува и исклучува терај.....
...п.с. имам дома една канта (собира прашина) кај која сензорот за CPU е заглавен на 126 степени целзусови.....

Вредноста за процесор не ти е точна. Вредноста за графичката ти е нормална, особено за летни услови.

хаха и јас имав проблеми вака со температура... само шо си провервев преку биос... и процесорот многу ми грееше па посебно закачив одзгора уште еден кулер и го поврзав директно на напојната плоча и ја држев едната страна од куќиштето отворена... а ако и тогаш беше голема температурата се дешаваше и вентилатор да му стам директно во куќиште да дува:vozbud:

Дали ги исчисти кулерите и кукиштето од прашина???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom