Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Ne se losi pirelito barem ne great, nekoi pak se zalat od tomsonot mnogu greele.

Мојот томсон е cool like a nigga, а power on му е:
987_tomson.png

Не знам од каде такви муабети :toe:

Rekov nekoi, so koj imam razgovarano mi se imat pozaleno od tomsonot, pirelito bese problem na pocetokot ama sega so noviot softver e ok.

Ја го имам Thomson-от веќе 3 недели и еднаш ми се нема исклучено :toe:
Е сега , си грее ама не повеќе од D-Link-от што го имав кога имав АДСЛ 10 !

Има некој друг проблеми со проверка на сообраќајот? Ја отвара страната ама кога ќе пишам јузер и пасс понатаму не отвара.

Сега проверив, и кај мене е исто. Т-хоум проблеми.

пробај неколку пати и ке отвори, и кај мене е така

Јас мигрирав на Call & Surf Comfort пред 2 дена, и одма потпишав договор, е сега изгледа ќе чекам до први април за да ми монтираат :)))
Иначе и јас проблеми имав со модемот D-Link, АДСЛ светилката не светеше, ама дознав дека е до напонот. EVN SUCKS!

Јас мигрирав на Call & Surf Comfort пред 2 дена, и одма потпишав договор, е сега изгледа ќе чекам до први април за да ми монтираат :)))
Иначе и јас проблеми имав со модемот D-Link, АДСЛ светилката не светеше, ама дознав дека е до напонот. EVN SUCKS!

Ме интересира како дозна ?

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:765 / 9.231
Уште ми седат овие бројки. Да се бунам во техничка да ми дадат уште 1000кбпс? Или уште им треба време да префрлат:/

Ти наплатија еднократен надоместок? Провери во договорот те молам.

Толку држи линијата Јане.
Ако го ре-синхронизираш рутерот во различен период од денот (пример пробај 2 по полноќ, 10 наутро, 15 попладне..) верувам ќе добиеш 10. Ама не секогаш.
Кај мене периодот 5 попладне до 1 по полноќ се синхронизира на помеѓу 8 и 9, а во останатото време е 10 фул.
Башка, ако се пожалиш ќе ти ја симнат брзината бидејќи според новите правила на игра
Брзината на пристап на ADSL услугата може да зависи од повеќе фактори како што се: брзината на веб сајтот на кој се пристапува, оптовареноста на глобалната интернет мрежа, конфигурацијата на компјутерот на корисникот, растојанието од ADSL приклучокот до мрежната инфраструктура, и други фактори. Ако не може да се постигне максималната брзина дефинирана со пакетот, Македонски Телeком АД - Скопје ќе ја испорача највисоката можна брзина.
значи не се обврзани фул 10 да ти дадат. Ако ти се допаѓа така добро, ако не... знаеш. На таа карта играат.

kazete so da praam so ova internetov? nervi iskinav u pm! samo se javuvam vo t-home i mi kazvaat deka e do naponot i da sredam so evn ili da sio kupam stabilizator. mu kazvam deka ovaa sto e ADSL sijalickata se gasi na nekoe vreme i posle po 10 tina sekundi pocnuva da trepka. mi velat deka bilo do naponot, pagal i se resetiral modemot. ako se resetira modemot treba site dve ili tri sijalicki da se gasat?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom