Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
413084125.png

Dedo eve go kaj mene

413085044.png

Eve i tuka

Белград ме зачуди како наеднаш рипна стрелката уште првата секунда се најде над 5Mbps ама како да имаше граничник на 5277mbps се удри и се одби од него како од ѕид :pos2: шала на страна озбилно како да сум ограничен на толку и ниту еден бит несака да пројде над таа брзина безразлика преку торент или преку спидтест симнувам, башка сега сликовито го видов тоа, се улета стрелката, стигна до 5277 и се врати (буквално како топче кога се одбива од ѕид:D) и до крај на мерењето на околи 5200 си седеше.
Прашањето ми е, можно ли е линијата да не ми подржува повеќе? Или кај да го барам решението?

Sepak mislam deka ne tolku mnogu precizno toa merenje na speedtest, probaj na budapest i amsterdam tamu sigurno ke ti kaze najmnogu.

Vo sekoj slucaj donekade moze da se orentirame na speedtest merenjata.

За сите погоре што кењате за дисконектирања на одреден интервал/многу често. Модемот е осетлив на промена на напон и веднаш ја бутка конекцијата. Земете мултиметар или волтметар и мерете, па ќе видите за што зборам.
Јавете се одма во ЕВН и побарајте да дојде нивен тим, видете тука на кој број треба да се јавите http://www.evn.com.mk/mk/kontakt/index.asp Кај мене дојде екипа наредниот ден и средија работа одма. Од тогаш па наваму решен е проблемот. Знаете и вие какви сјебанции на мрежата им се случија оваа зима. Не ме обвинувајте за џабе, само се трудам да ви помогнам.

Без вклучен МаксТВ
413487453.png

со вклучен 1 МаксТВ
413486347.png

со вклучени 2 МаксТВ-а
413485734.png

Инаку на рутерот стои 766 / 10.236

Имам MAX Adsl 10, и сега на почеток брзината иде околу 150 kbps. Што може да е порблемот? Firewall, програми некои...? Модемот..? :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom