Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

  • Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114






Белград ме зачуди како наеднаш рипна стрелката уште првата секунда се најде над 5Mbps ама како да имаше граничник на 5277mbps се удри и се одби од него како од ѕид :pos2: шала на страна озбилно како да сум ограничен на толку и ниту еден бит несака да пројде над таа брзина безразлика преку торент или преку спидтест симнувам, башка сега сликовито го видов тоа, се улета стрелката, стигна до 5277 и се врати (буквално како топче кога се одбива од ѕид:D) и до крај на мерењето на околи 5200 си седеше.
Прашањето ми е, можно ли е линијата да не ми подржува повеќе? Или кај да го барам решението?

 
Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Sepak mislam deka ne tolku mnogu precizno toa merenje na speedtest, probaj na budapest i amsterdam tamu sigurno ke ti kaze najmnogu.

Vo sekoj slucaj donekade moze da se orentirame na speedtest merenjata.
 
Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
За сите погоре што кењате за дисконектирања на одреден интервал/многу често. Модемот е осетлив на промена на напон и веднаш ја бутка конекцијата. Земете мултиметар или волтметар и мерете, па ќе видите за што зборам.
Јавете се одма во ЕВН и побарајте да дојде нивен тим, видете тука на кој број треба да се јавите http://www.evn.com.mk/mk/kontakt/index.asp Кај мене дојде екипа наредниот ден и средија работа одма. Од тогаш па наваму решен е проблемот. Знаете и вие какви сјебанции на мрежата им се случија оваа зима. Не ме обвинувајте за џабе, само се трудам да ви помогнам.
 
Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Без вклучен МаксТВ


со вклучен 1 МаксТВ


со вклучени 2 МаксТВ-а


Инаку на рутерот стои 766 / 10.236
 

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Имам MAX Adsl 10, и сега на почеток брзината иде околу 150 kbps. Што може да е порблемот? Firewall, програми некои...? Модемот..? :toe:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom