Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
И пак кај мене е се океј.
Изгледа ја сум единстевниот тетовчанец кој има асален и премногу стабилен интернет. :) :vozbud:

Очигледно само ние двајца сме на форумов што немаат никаков проблем со Т Хомо и дури добиваме дупло поголеми брзини : ))

Хак и Darkness, дајте мерења од градови кои јас ги одбрав во овој пост, за да бидете на чисто дека стварно имате топ интернет.
Значи, да повторам... проблемот е во еден (или повеќе, не можам точно да утврдам) линк на Телеком Србија према некои европски земји како Англија, Франција, Германија... во тој правец. Не дека 2-3 се поштедени :D

Еве од кај мене пошто и јас немам проблеми

397831711.png
397832532.png
397832809.png
397833103.png
397833365.png

Од Сабота ми е заглавен мерачот за сообраќај и слегнав 20 филма и пак си е така, иста брзина. Иначе на Макс АДСЛ 10 сум.

Aj pomos koj znae
Koga ke se obidam da proveram ostvaren sobrakaj mi otvora nesto vaka :

Secure Connection Failed

moj.telekom.mk uses an invalid security certificate.

The certificate is not trusted because the issuer certificate is unknown.

(Error code: sec_error_unknown_issuer)

* This could be a problem with the server's configuration, or it could be someone trying to impersonate the server.

* If you have connected to this server successfully in the past, the error may be temporary, and you can try again later.

Ova se slucuva poslednive dva-tri dena

HELP

Aj pomos koj znae
Koga ke se obidam da proveram ostvaren sobrakaj mi otvora nesto vaka :

Secure Connection Failed

moj.telekom.mk uses an invalid security certificate.

The certificate is not trusted because the issuer certificate is unknown.

(Error code: sec_error_unknown_issuer)

* This could be a problem with the server's configuration, or it could be someone trying to impersonate the server.

* If you have connected to this server successfully in the past, the error may be temporary, and you can try again later.

Ova se slucuva poslednive dva-tri dena

HELP

Најдолу имаш едно копле Accepct certificate ( мислам дека беше ). Клик на него, ќе ти се појави друга страна во која ќе треба да избереш Get certificate и потоа клик на OK. Следниот пат кога ќе ја отвориш страната нема да ти го покажува ова :wink:

Овие продаваат сертификати а за себе не сакаат еден да наместат :icon_lol:

Касперски-то било криво за бавната врска. Глупаци невидени...

Имам MAX Adsl 10, и сеа во декември брзината му идеше околу 3-4 Mbps, а во јануари, на почетокот на месецот ми идеше околу 150 Kbps. Што е проблемот?

На братучет ми му се јавиле од t-home му рекле дека од неговата линија се праќаат многу спам пораки, по други корисници? Некое решение?

На братучет ми му се јавиле од t-home му рекле дека од неговата линија се праќаат многу спам пораки, по други корисници? Некое решение?

Нека го исчисти компјутерот. Disable нека направи на Windows Firewall-oт, нека инсталира некој друг (ефикасен) firewall (zone alarm, или што и да е). Би требало да се среди.

398163027.png

398164504.png

398165631.png

398170988.png

398171829.png

Definitivno preog'am na OnNet. I nema vrska da li odi preko Srbija ili Ungarija, posto jas momentalno izleguvam preko Ungarija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom