Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Имам слушнато дека адсл-от на торенти одел многу бавно. Точно е ова?

Еве со колку симнувам моментално, а се случува и повеќе зависи до сидерите...
и јас прашував за торентиве ( види некоја страна поназад ) значи не е се до интернетот, ако сидерот ( тој од кој што зимаш ) го ограничи аплоадот на 3 кб, џабе ти е се :helou:

Koristi Utorrent i ke zavrsis golema rabota nema podobar i pobrz program za torrent od nego veruvaj,ke ti dade maksimum brzina od seederite i leecherite.:vozbud:

Пред малце слимнував торенти и фулл брзина иде.
Може некој тебе така ти кажал, но можеби тој што ти кажал не е во право зошто торентите како што кажаа погоре зависат од сидерите и личерите. Што повеќе сидери ( seeds ) повеќе брзина, што повеќе личери ( leechers ) послаба брзина.
Ако сакаш побрзо торенти од овде земај:
www.zamunda.net
www.arenabg.com

Пред малце слимнував торенти и фулл брзина иде.
Може некој тебе така ти кажал, но можеби тој што ти кажал не е во право зошто торентите како што кажаа погоре зависат од сидерите и личерите. Што повеќе сидери ( seeds ) повеќе брзина, што повеќе личери ( leechers ) послаба брзина.
Ако сакаш побрзо торенти од овде земај:
www.zamunda.net
www.arenabg.com

Јас веќе недела време пробувам да направам акаунт на замунда не бива, не е можно сите никови кои ги пишав да се зафатени... или не примаат нови членови, или незнам што е работата :toe:
а од аренабг, имам симнувано торенти и навистина брзо се симнува :)

^ Мене ми дозволува за правење на нов јузер.
Пишими пп инфо за да ти направам, па ти ќе се логираш и ќе си смениш. :wink:

И доста е веќе офф топик. :P

Operator: последните подготовки за IPTV се во тек
Operator: за жал ништо конкретно не можам да Ви кажам
Operator: во секој случај, услугата ќе стартува набрзо, и секако во правец на овозможување најдобар можен квалитет, можно е да има и зголемување брзини и слично

:):):):):):)

Operator: во секој случај, услугата ќе стартува набрзо, и секако во правец на овозможување најдобар можен квалитет, можно е да има и зголемување брзини и слично

аха, да... мижи Митро паѓаат тулумби :vozbud: Колку треба да се зголемат брзините на адсл-от за IPTV да функционира беспрекорно. без 10 мбит нема шанси... а можеби чичковците од Т-home ќе бидат дарежливи па ќе ни ги дуплираат брзините. сполај му!

Јас од НЕОФИЦИЈАЛНИ извори разбрав дека од 1ви Ноември ќе има ИПТВ со 60 канали за 400 денари претлата.

Мене на моменти многу споро ми отвара клип4иња од јутуб, и неам поим сто е проблемот, колку за информација користам нод32 антивирус, њиндоњс упдате ми е исклучен,...
ај помош

Нешто менуваат изгледа.

Пробај вака:
Operator: 62.162.32.8 - nov dns server
Operator: probajte so ovoj kako primaren
Operator: i so 195.26.152.19
Operator: kako sekundaren

DNS сервери.

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=1706611&postcount=1878 :)

Зависи на кој сервер мериш.
Препорачливо е да мериш на серверот - Белграде. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom