Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Јас креирам нонстоп Dedicated server за кантер и играме 8 души без проблеми и само јас сум од maxadsl....
Проверисиго firewallot или антивирусот..

Дали некој може да ме информира, што ќе се случи доколку склучам договор за АДСЛ на еден број, а после некое време се отселам од станот и одам во друг? Дали треба да се раскине договорот или постои можност за префрлање од еден на друг број?

само префрлаш, 1500 мислам дека се плаќа

Дечки вие кои имате АДСЛ едно прашање ... дали се приметиле последниве 10тина денови да се случува после неколку минути нормално функционирање на АДСЛ (после 2, после 10, после 30 секунди, после 2 саати) врската едноставно да заглупи, останува закачен „милиот“ winXP но интернет нема ... ipconfig јавува активна АДСЛ конекција но ДНС, ИП и гетвеј е 0.0.0.0.

Проблемов ми го јавија луге кои имаат различни АДСЛ пакети, и различни и модеми и инсталации на winXP и во сите случаи нема никакви сомнителни активности на компјутерот и нема штетници ...

Идеи? Слични искуства? Да не случајно некој од МТ на 080012345 кажале нешто ... зашто неможе истиот проблем да го има и во Карпош и во Аеродром и во Радишани, а никој да не знае ништо ???

Да знам дали воопшто да навлегувам во дијагностика на проблемов или да чекам да се реши онака мистеризно како што и настанал ...

Јас имам адсл 10...ова што го кажа и мене ми се случува, и тоа ако играм на интернет едноставно нетот се реконектира и ме бутка од играта.

Јас имам адсл 10...ова што го кажа и мене ми се случува, и тоа ако играм на интернет едноставно нетот се реконектира и ме бутка од играта.
Aj провери ДАЛИ тоа се случува кога ѕвони телефонот?

Само за проверка...

Кај мене така е недела до 10 дена...

Ѕвони телефонот и рестарт интернетот...

Кај мене не.
Не сум приметил во одреден периот на денот да се случува ова, ни ако нешто направам. Едноставно сам се рестартира.
Пробав и ноќе да го остаам нетот уклучен ништо за данлоад нема, кога гледам сабајле сам се реконектирал. :toe:

Aj провери ДАЛИ тоа се случува кога ѕвони телефонот?

Само за проверка...

Кај мене така е недела до 10 дена...

Ѕвони телефонот и рестарт интернетот...

smeni si go spliterot

Така е направено од Мтнет,мене ми се реконектира по повеќе време најчесто 10 саати,али за кратко време ми се нема реконектирано.До пред некое време беше на 3 саати реконектирањето али сеа си е нормално.У секој случај јавете се и прашајте зашто,ќе ви објаснат

А може некој да ми каже зошто кога сум конектиран со ADSL-от
по некое неопределено време ми се појавува дека "Generic procces for windows 32" и мора да се исклучи. Е сега како и да кликнам debug или don't send интернетот ми паѓа и мора да се рестартира компкутерот па повторно да се конектирам. А видов и дека нешто не е во ред со
svchost.exe. Ако знае некој нека пише

P.S. Мислам дека не може да е до Windows-от затоа што компутерот ми е нов ( 1 недела го имам)
Поздрав

А може некој да ми каже зошто кога сум конектиран со ADSL-от
по некое неопределено време ми се појавува дека "Generic procces for windows 32" и мора да се исклучи. Е сега како и да кликнам debug или don't send интернетот ми паѓа и мора да се рестартира компкутерот па повторно да се конектирам. А видов и дека нешто не е во ред со
svchost.exe. Ако знае некој нека пише

P.S. Мислам дека не може да е до Windows-от затоа што компутерот ми е нов ( 1 недела го имам)
Поздрав
update на windows или ова
Код:
Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.

Некој случајно да не дозна нешто повеќе околу наводните промени кои мт.нет би требало наскоро да ги воведат? :)

Најново од МТ. Не знам дали вече немаат пари за реклама ама Македонски телекомуникации почнаа да се рекламираат преку телефон. Се јавува во невреме кога сите се одмараат околу 4 стаа и прашува дали е потребен интернет некоја женска од таму. ХАХАХА

Најново од МТ. Не знам дали вече немаат пари за реклама ама Македонски телекомуникации почнаа да се рекламираат преку телефон. Се јавува во невреме кога сите се одмараат околу 4 стаа и прашува дали е потребен интернет некоја женска од таму. ХАХАХА

Ехееее од кога прават така...

Чоек кај мене вчера на баба ми и се јавиле и ја прашале дали ви треба нет. Она рекла не. ја и викам абе кажете да јас без нет останав и ништо работата хахах. Инаку за порано не сум знаел

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom