Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Како што кажавте отидов во еден од салоните на мт.нет и вчера завршив работа т.е мигрирав на макс 100. Еве сега чекам прв ден уште не сум сменет во пакетот.
Тие што мигрираа во салон колку време чекаа да се префрлат во новиот пакет?
Рекоа до вечер, а ми го пуштија за 2.5 дена. и 1ден плус чекање јузерот да ми го активираат.

Мене тогаш та тетката таму ми рече одма ќе ме префрлат , ама уствари другиот ден ме префрлија :)

Конечно после 3 дена ми ја пуштија 100ката, аирлија нека е :):smir:

Влатко, најверојатно во понеделник ќе те префрлат. Јас кога потпишаф договор исто така беше вторник и дури во понеделник ми пуштија сигнал.

Јас поднесов барање во петок, а ми пуштија интернет во вторник.

i1197900_untitled.JPG

:drk:

Аман бре шо напрајвте, ни 100 не ви се доволно? :) Колкав хард диск имаш ти, или пак колку пари даваш за двд да режиш месечно? :):):)
Ама нешто ми е сумливо, нели после тие 100 гига брзината се намалува на 64/64 ... Така да, 59 гигабајти да ги напрајш со 64/64 брзина нема шанси... Да не не ти чини бројачот нешто? Ај дај скриншот од адсл страната кај шо е за проверка :)

Ако е со Du Метер ова тогаш поделете со 2, бидејки не е точен и покажува дупло повеќе

BWmeter, и точни се статистиките. Го користев акаунтот на другар ми покрај мојот, бидејќи не е пред компјутер веќе 3 недели, во Бугарија е до средината на октомври :)

Да прашам ја едно можеби глупо прашање ако може:
Земав вчера адсл 100-ка со модем D-link 360R, го однесов дома, го стаив на пц-то, сетирав све ко шо пишуе у упатството за инсталација на АДСЛ, (у смисла ip фиксно 192.168.1.2 субнет , dns-ите на мт итн.) и си викам ај да проверам web interface-от да не е нешто различен од 360Т моделот, ставам 192.168.1.1 у броузерот, арно ама, неќе да чуе, ни со експлорер, ни со фирефокс, ни со опера ... Е сеа прашањето е у ствари дали е ова нормално за 360R или мене нешо ми е заебано XP-то?

Да прашам ја едно можеби глупо прашање ако може:
Земав вчера адсл 100-ка со модем D-link 360R, го однесов дома, го стаив на пц-то, сетирав све ко шо пишуе у упатството за инсталација на АДСЛ, (у смисла ip фиксно 192.168.1.2 субнет , dns-ите на мт итн.) и си викам ај да проверам web interface-от да не е нешто различен од 360Т моделот, ставам 192.168.1.1 у броузерот, арно ама, неќе да чуе, ни со експлорер, ни со фирефокс, ни со опера ... Е сеа прашањето е у ствари дали е ова нормално за 360R или мене нешо ми е заебано XP-то?
D-link 360R и нормално е.... тие што се со R се сетирани и готови ти ги даваат. Ако беше со Т во тој случај ќе можеше да го конфигурираш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom