Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
abe se neka zgolemat nema gajle ne boli glata od to hahaha

Кај мене пиши во рутерот 1536/256, download-от не мрднува поке од 70KB/s. 70 веќе е супер... Со 30 оди :tapp:

CakNoris напиша:
Кај мене пиши во рутерот 1536/256, download-от не мрднува поке од 70KB/s. 70 веќе е супер... Со 30 оди :tapp:
Кај живееш, се јави да прашаш? Јас имам сличен проблем.

abe so e vo posledno vreme so adsl-ov letoska konekcijava mi bese duri do 411 Kb/s sea od 120 pogore ne e krenato ...dali nekoj znae sto e rabotava iam 1024/256 dl/ul...:)

[MkD]eXtreme напиша:
abe so e vo posledno vreme so adsl-ov letoska konekcijava mi bese duri do 411 Kb/s sea od 120 pogore ne e krenato ...dali nekoj znae sto e rabotava iam 1024/256 dl/ul...:)
Епа ако имаш конекција 1024/256 downloadот неможе да ти биде поголем од 128 кб/с.Тоа што викаш 411 кб/с може само на почеток да ти било тоест од самиот старт на download.

П.С. Кај мене од вчера конекцијата се смени на 1535/256 па чекам од 1-ви Април да видам дали ќе симнува со 180 кб/с :helou:

vlatko напиша:
Епа ако имаш конекција 1024/256 downloadот неможе да ти биде поголем од 128 кб/с.Тоа што викаш 411 кб/с може само на почеток да ти било тоест од самиот старт на download.

П.С. Кај мене од вчека конекцијата се смени на 1535/256 па чекам од 1-ви Април да видам дали ќе симнува со 180 кб/с :helou:

Нема шанси да симнува со 180КБ/с. Тоа е максималната брзина. Очекувај брзини од ~160 КБ/с.

The Man напиша:
Нема шанси да симнува со 180КБ/с. Тоа е максималната брзина. Очекувај брзини од ~160 КБ/с.
Maксималната брзина е 192:helou:

И што сега, ако имам Т1 линија, а лимит од 4 ГБ? По лимитот, 64/64? Нездрава работа!

vikris напиша:
И што сега, ако имам Т1 линија, а лимит од 4 ГБ? По лимитот, 64/64? Нездрава работа!
Би било глупо лимитот да го остават истиот од 4гб.

vlatko напиша:
Би било глупо лимитот да го остават истиот од 4гб.

Vlatko, не збори два пати, да се надеваме дека нема да биде така, ама сум малку повеќе песимист во однос на тоа, но надежта последна умира, нели? Инаку, на МТ ите како им одговара лимитот да си остане ист, побрзо ќе го потрошиме, ќе не спуштат на dial-up и крај, нивните линкови се ослободени од товар.

Минимум инвестиција, максимум добивка, и сега ќе почнат рекламите со најбрзиот интернет во Македонија, а ќе се попалат многумина и тоа нема крај.

Но сепак, како и погоре што кажав, се надевам дека нема да биде така.

a dali se uste moze da se koristat tugi useri na adsl jas nekako ne mozam da se konektiram na niv

spasevski напиша:
a dali se uste moze da se koristat tugi useri na adsl jas nekako ne mozam da se konektiram na niv

Епа јадете го*на по форуми за акаунтите и нивното користење и може сеуште ке работат, нели?

jas samo prasav i sakav da mi se dade odgovor DA ili NE

Tocni se glasinite deka za brzo vreme ce go nakacat limitot do 10 gb ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom