Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Na sekoi 10 minuti mi pagja konekcijata nz so e rabotata imam D-Link DSL-360R pomoss!!!

1. Пробај со друг модем.
2. Пробај со друг сплитер.
3. Провери дали правилно ти се поврзани телефоните (доколку имаш повеќе од еден).
4. Доколку ниедно од горенаведените работи не помогне, јави се на 080012345 па тие нека испитаат.

Модемите од типот D-Link се катастрофа! На сите што ви паѓа конекцијата а ги имате овие модеми, побарајте да ви дадат рутер или некој модем од друга компанија. Мене ми паѓаше нонстоп додека имав D-Link, сега си имам рутер Thomson TG782, и супер ми е. Е сега ме интересира зошто кога ја мерам брзината ми покажува 6 Мб а треба да ми бидат испорачани 8 Мб? На страната на рутерот кај што го има bandwidth покажува дека се “765 / 8.188 (Up/Down) [kbps/kbps]“. До што е проблемот ако знае некој? Да не треба да ми пуштат 10 Мб за кај мене да стигнат 8?

Модемите од типот D-Link се катастрофа! На сите што ви паѓа конекцијата а ги имате овие модеми, побарајте да ви дадат рутер или некој модем од друга компанија. Мене ми паѓаше нонстоп додека имав D-Link, сега си имам рутер Thomson TG782, и супер ми е. Е сега ме интересира зошто кога ја мерам брзината ми покажува 6 Мб а треба да ми бидат испорачани 8 Мб? На страната на рутерот кај што го има bandwidth покажува дека се “765 / 8.188 (Up/Down) [kbps/kbps]“. До што е проблемот ако знае некој? Да не треба да ми пуштат 10 Мб за кај мене да стигнат 8?

Кој пакет го имаш? Исто за да ти ја зголемат брзината автоматски од последните промени кои ги направија значи без промена на договор, треба да поднесеш бараше на 171 или во продажен салон.
Инаку брзината никогаш не е константна ни кај мене и секогаш е помала од тоа што треба да биде. Јас го имам пакетот со 6мб/с но брзината никогаш не е поголема од 5.1мб/с

И јас имам од 10ГБ,пред 6-7 дена го надминав лимитот тој ден топ ми беше нетот и после се успори ;(

јас сум на 25 лимит а направив 52 гига и уште не ми е успорен

3 Макс комфорт имам. Како и да е, мислам дека нема опција за зголемување кај 3 Макс корисници.

Нешто дефинитивно не е во ред со т-хоум вчера и денес. Повремено ми паѓа конекцијата, се реконектира после некое време, пингот е ужасен (garena серверите ме избацуваат цело време). Пак некое срање прават...

Нешто дефинитивно не е во ред со т-хоум вчера и денес. Повремено ми паѓа конекцијата, се реконектира после некое време, пингот е ужасен (garena серверите ме избацуваат цело време). Пак некое срање прават...

Се плашам дека сега кога ќе почнат со крупните проекти околку поставување на оптиката, дека ќе имаме поголеми проблеми.
Инаку кај мене во последно време одлична е линијата немам никакви проблеми.

е ова е малку чудно. Мене никогаш не ми се случило. Но веројатно од кај нив е нешто закочено.

Se slucuva :D. Ako imas pusteno torenti, ke gi tera do kraj, odnosno dodeka ne se napravi presek na denot :D. Mislam deka brojacite na soobrakaj se resetiraat sekoj den vo 00:00, osven za vikend. Samo taka mozes da go pomines limitot.

Да не знаете дали има шанси пакетов од 10 ГБ нешто да се зголеми?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom