Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
За првата причина можеби ќе ти поверувам, пред 10 минути станав и не сум баш со сите за да ти контрирам до толку.
Втората ти е огромен промашај.
Телеком Србија нема апсолутно ништо со MAXTV-то. Тоа оди низ внатрешната мрежа на МТ (може да се нарече LAN) така да ни бајт од интернет мрежата не се троши за пренос на телевизија. Ни трошка не се користи линкот со Телеком Србија за било што со MAXTV.
Е сега, и првата точка не ти е точна бидејќи многу добро ја пратам таа мрежа, скоро 24 часа на ден, 7 дена во неделата од лични интереси. Ова не е прв пат да се случи проблем со линкот на Телеком Србија према светот кој ни е даден нас (на МТ поточно). Се случуваше истово и неколку пати порано ама за 2-3 дена го средуваа. Сега фати 2 недели веќе.
Колку за информација само.

Ok ako e taka togas zosto so samoto startuvanje na MAXTV se pojavia site problemi, znaci ne vikam deka pred toa nemalo problemi ama ne do ovoj stepen.

Znaci problemot ne e do telekom srbija tuku mrezata na t-home vo makedonija ne e kako sto trebe.

Ne baram da mi se kontriras, a ti vikas deka mrezata na t-home ja pratis 24x7, a jas ti davam informacii od izvorot.

а ако на 31 сте симнувале како луди а бројачот еве на 2 да се апдејтува ниму да ви ги додадат во овој месец тие ГБ.
ќе има смеа после

тоа не е можно, оти на 1 ви веќе стигнуват нови 25 гб, се почнува од нула, не си ти крив оти на нив им застанале мерачите

Ok ako e taka togas zosto so samoto startuvanje na MAXTV se pojavia site problemi, znaci ne vikam deka pred toa nemalo problemi ama ne do ovoj stepen.
Чекај малку, ти рече дека така ти кажале луѓе што ги имаш во МТ. Малку шабански испадна ова, очекував поголема кавга, поинтересно да биде.
Znaci problemot ne e do telekom srbija tuku mrezata na t-home vo makedonija ne e kako sto trebe.
C:\Documents and Settings\Adil>tracert t-home.de

Tracing route to t-home.de [217.6.10.12]
over a maximum of 30 hops:

1 18 ms 18 ms 18 ms 77.29.0.1 - T-Home MK
2 17 ms 17 ms 17 ms 62.162.202.113 - T-Home MK
3 21 ms 21 ms 21 ms 62.162.201.81 - T-Home MK
4 25 ms 25 ms 25 ms mk-ws-2-Po2.mt.net.mk [195.26.150.45] - T-Home MK
5 24 ms 24 ms 25 ms MKWR02-Po2.mt.net.mk [195.26.150.62] - T-Home MK
6 30 ms 31 ms 30 ms 79.101.96.49 - Telekom Srbija
7 245 ms 250 ms 246 ms 193.159.227.109
8 242 ms 242 ms 243 ms f-eb1-i.F.DE.NET.DTAG.DE [62.154.16.234]
9 246 ms 245 ms 246 ms 0121138-1-1-gw.F.DE.NET.DTAG.DE [80.148.103.100]
До Телеком Србија линкот е одличен, латенцијата нормално се движи. Од Телеком Србија према Германија се крева нагло латенцијата.
На ти whois од 79.101.96.49 http://www.db.ripe.net/whois?form_t...01.96.49&submit.x=19&submit.y=7&submit=Search
Ne baram da mi se kontriras
Морам да ти контрирам ако гледам дека си го ебал ежот со лажниве информации, не мораш ич да го побараш тоа од мене, секогаш под автоматизам го правам тоа.
a jas ti davam informacii od izvorot.
Не ми требаат информации од изворот. Ми треба логика. И ми треба знаење да користам алатки како трејсрут, whois сервери... и не им се ни јавувам на т-хоум за да дознаам кај е проблемот. Ниту пак чекам од вакви како ти, со свои "извори" во т-хоум за да ми кажат кај е "проблемот".

Po se izgleda ne si rasonet dobro.

Procitaj go 1 post poveke pati i togas napisi uste eden post ama da lici na nesto.

ne e do srpskiot telekom tuku do t-home, prasaj ako imas nekoj blizok tamu vraboten neka ti kaze kako e tocno rabotata.

Greska procenki imaat napraveno menadzerite i expertite od t-home.

Zosto?

1. Greska procenka za internetot. Potocno od nivnite procenki za toa kolku pretplatnici trebalo da imaat vo tekot na 2008 brojot im se zgolemil za neverojatni 100%, i seto toa blagodarenie na profesionalnata rabota i odnos kabelskite operatori koi so nudat internet i samite anketi napraveni od t-home za interesot za ADSL.

2. Premnogu golema greska vo procenkata za internes na MaxTV. Samite se iznenadeni od pregolemiot interes i baranjata za sklucuvanje na dogovor za 3MAX paketite koj samo vo 1-ta nedela po oficijalnoto pustanje vo upotreba na MAXTV dostignal brojka od rekordni 6.000 baranja znaci samo za edna nedela se potpisani 6.000 dogovori za 3MAX.

Znaci dzabe e i zvonenje i pcuenje i se drugo, se sto trebe e da pomine vreme posto intenzivno rabotat vo rasteretuvanje na liniite.

Kolku za informacija samo potprasajte kako funkcionira internetot na kablovskite i se ke vi bide jasno.
:toe:

Toa ti e mojot 1 post

И јас ти дадов многу многу факти кои се против твоето мислење. Што го тупиш не знам...
Еве во кратки црти
  • Латенцијата се качува САМО помеѓу Телеком Србија и rest of the world (не гледам какво влијание има тука нашиот Т-Home.
  • MaxTV е сервис кој се нуди во наша локална мрежа, на Т-Home... нема апсолутно никакво влијание, со бројки 0, врз линкот на Телеком Србија.

Чекај малку, ти рече дека така ти кажале луѓе што ги имаш во МТ. Малку шабански испадна ова, очекував поголема кавга, поинтересно да биде.

До Телеком Србија линкот е одличен, латенцијата нормално се движи. Од Телеком Србија према Германија се крева нагло латенцијата.
На ти whois од 79.101.96.49 http://www.db.ripe.net/whois?form_t...01.96.49&submit.x=19&submit.y=7&submit=Search

Морам да ти контрирам ако гледам дека си го ебал ежот со лажниве информации, не мораш ич да го побараш тоа од мене, секогаш под автоматизам го правам тоа.

Не ми требаат информации од изворот. Ми треба логика. И ми треба знаење да користам алатки како трејсрут, whois сервери... и не им се ни јавувам на т-хоум за да дознаам кај е проблемот. Ниту пак чекам од вакви како ти, со свои "извори" во т-хоум за да ми кажат кај е "проблемот".

Sepak toa ti e nesto besplatno i dostapno za site na koe ne bi trebalo da veruvas nogu, a logikata i informaciite sporedi gi so edna obicna reklama na TV so ke ja vidis a koga ke otides od izvorot na samoto mesto da pobaras informacii izleguva sosema drugo

Сватете го MaxTV како локална мрежа:smir:

Mnogu e prosto i toa sso samo malku poznavanje od ovaa oblast za de seto toa se svati kako so trebe.

Neka ne zima ni bajt maxtv ama sepak e mreza i sepak taa mreza ima odreden protok znaci zatoa postojat ovakvi onakvi kablovi, ruteri i druga hardverska oprema, koga ke zemis vo predvid deka se odi preku taa kakva takva mreza koja ne e obnovena 50 godini i ne postoi nikakvo odrzuvanje na taa mreza tuka ti lezi odgovorot na prasanjeto.

Se dodeka vi se kontrite problemot nema da bide resen:).Daj da mu se kontrime na T-houm:))I site sto sme tuka da mu zvonime non stop :)) i da mu se zakanime so odkazvanje na dogovorot:)))Ali svarno da mu zvonime a ne babi i zabi da si igrajme:)

Погледни дека ти ни покажа резултат од 00:00 :) Па заглавен е мерачот, за тоа и дискутираме. Провери утревечер па види дали си ги зафркнал или тие тебе :wink:

Никој не те напаѓа бе :)
сум ги зафркнал имам само 40 мб download моментално, а го надминав 2 гб и ја имав истата брзина.Само мака ми е што ги надминав само 2 гб:wink:

сум ги зафркнал имам само 40 мб download моментално, а го надминав 2 гб и ја имав истата брзина.Само мака ми е што ги надминав само 2 гб:wink:

Јас предмалку проверив, кај мене отскокнало на 1.5 гига :) Тибам лудата работа

луѓе брзината на интернетот е намалена фатално слегнувам со 20 кб/с, се има ли некој јавено на техничка подршка и што му имат кажано???Ова не се трае !!!!:salut:

луѓе брзината на интернетот е намалена фатално слегнувам со 20 кб/с, се има ли некој јавено на техничка подршка и што му имат кажано???Ова не се трае !!!!:salut:

Листај 2 страни поназад и барај го мојот пост :salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom