- Член од
- 9 ноември 2007
- Мислења
- 395
- Поени од реакции
- 6
За првата причина можеби ќе ти поверувам, пред 10 минути станав и не сум баш со сите за да ти контрирам до толку.
Втората ти е огромен промашај.
Телеком Србија нема апсолутно ништо со MAXTV-то. Тоа оди низ внатрешната мрежа на МТ (може да се нарече LAN) така да ни бајт од интернет мрежата не се троши за пренос на телевизија. Ни трошка не се користи линкот со Телеком Србија за било што со MAXTV.
Е сега, и првата точка не ти е точна бидејќи многу добро ја пратам таа мрежа, скоро 24 часа на ден, 7 дена во неделата од лични интереси. Ова не е прв пат да се случи проблем со линкот на Телеком Србија према светот кој ни е даден нас (на МТ поточно). Се случуваше истово и неколку пати порано ама за 2-3 дена го средуваа. Сега фати 2 недели веќе.
Колку за информација само.
Ok ako e taka togas zosto so samoto startuvanje na MAXTV se pojavia site problemi, znaci ne vikam deka pred toa nemalo problemi ama ne do ovoj stepen.
Znaci problemot ne e do telekom srbija tuku mrezata na t-home vo makedonija ne e kako sto trebe.
Ne baram da mi se kontriras, a ti vikas deka mrezata na t-home ja pratis 24x7, a jas ti davam informacii od izvorot.