Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ви завидувам на сите за брзините што ги имате јас се мачам од фамозниот 1 септември со проблеми и никако да се најде некој да ми ги реши. Значи секои три четири дена се јавувам и поднесуваат дечките од техничка налози за проблемот и никој не решава ништо.Па да прашам дали има уште некој со проблеми во врска со брзините и издржливоста на линијата јас плакам за 100гб и брзина од 6мб а добивам мах 4мб брзина и ме прават будал дека ми била доволна.
луда работа
А да им се заканиш дека ќе го раскинеш договорот? И запамти го името на тој што ќе ти крене од техничка поддршка, па кажи му дека во формуларот за раскинување на договорот ќе го наведеш неговото име како причина.![]()
И јас го имам потполно истиот проблем од први септември.Ви завидувам на сите за брзините што ги имате јас се мачам од фамозниот 1 септември со проблеми и никако да се најде некој да ми ги реши. Значи секои три четири дена се јавувам и поднесуваат дечките од техничка налози за проблемот и никој не решава ништо.Па да прашам дали има уште некој со проблеми во врска со брзините и издржливоста на линијата јас плакам за 100гб и брзина од 6мб а добивам мах 4мб брзина и ме прават будал дека ми била доволна.
луда работа
Ама ти Ацки ги будалиш во техничка а:pos2::pos2:Добра идеја ова
Од сега коа ќе се јавувам у техничка ќе барам име и презиме од тој со кого ќе разговарам и ако не го реши/ат проблемот, на 177 поднесувам пријава со неговото име он д фронт пејџ![]()
Ама ти Ацки ги будалиш во техничка а:pos2::pos2:
П.С
Ај пробајте напрајте спидтест на www.my-speedtest.com ,баш ме интересира како ке ви излегува....кај мене поарно кажува...
Пак не ме сваќаш. Изразот "до" во договорите почна да се користи кога премногу луѓе им го тупеа на техничка поддршка зошто не симнувале со 512Kbps кога толку плаќале. Значи поради нормалната загуба до 10-20% колку беше таму правило во технологијава, не е реално да очекуваш да симнуваш со таа брзина (договорената), затоа и ДО се додаде во договорите. Свеста на интернет провајдерите еволуираше кога ги увидоа секојдневните проблеми со незапознаени корисници.
НО, ние овде не зборевме за фалење на 2-3 килобита. Иако ти слободно можеш да се пожалиш што ти фалат, ама нереално е и јас ќе ти кажам одма дека тој килобит ти фали ради сплитерот или телефонскиот кабел. За да го исклучиш телефонскиот кабел од опција, директно уштекај го кабелот од бандера во модем/рутер и пушти да се синхронизира пак ДСЛ-от.
Збориме за фалење на 1-2-3 мегабита, за чести дисконекти (чести друже, на 5 минути)... односно, за непочитување на договорот и недавање на КВАЛИТЕТНА и ДОГОВОРЕНА услуга. И да, поради неквалитетот на услугата (чести дисконекти) и недавање на договорена брзина (синхонизација на ДСЛ со 6 Мбпс) можеме да го раскинеме договорот. Јас барам солуција и ако најдам некоја што ќе ми фати очи, ќе го раскинам.
И да, како џокери ќе ги искористам 16 (веќе) неодговорени налози и месец дена приговор неодговорен.