ТЕЛЕКАБЕЛ [мобилен оператор]

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
Speedtest ako ne ti e tesko da prikacis

79fc21b619595fbe14b3562aa7d83858.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

За колку дена ве префрлија од Телеком на Телекабел? Јас чекам од вторникот, уште ништо :yid:

За колку дена ве префрлија од Телеком на Телекабел? Јас чекам од вторникот, уште ништо :yid:
Интересна ситуација и кај мене, и јас чекам од Вип сеуште а исто во Вторникот поднесов.. Од Телекабел викаат во процедура дека е, од Вип ништо не знаат, велат дека е одбиено бидејќи сеуште не сум исклучен а сите долгови се подмирени и договорот е истечен. Некој некого јебава ама кој господ знае.

Интересна ситуација и кај мене, и јас чекам од Вип сеуште а исто во Вторникот поднесов.. Од Телекабел викаат во процедура дека е, од Вип ништо не знаат, велат дека е одбиено бидејќи сеуште не сум исклучен а сите долгови се подмирени и договорот е истечен. Некој некого јебава ама кој господ знае.
Исто и кај мене, без договор сум веќе пет години, сите сметки платени.

Ke pravat opstrukcii pogolemite sto e najnormalno koj saka da izgubi paricki :)

4G

Attachments

• Screenshot_20190203_095358_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20190203_095358_com.android.gallery3d.jpg
    196,1 KB · Прегледи: 58
Малце ми е проблематично шо во ставот 1 од членот 7 не пишува 0 денари туку линијата е празна...
Кој ми гарантира утре дека они нема да стават некоја сума во нивниот примерок па да ме тужат дека не сум им платил ?
Нема ништо лошо да ти направат, затоа што Телекабел заработува со продажба на интернет пакети, а не со тужење на корисници. Не им е тој бизнис моделот. Не му е ќар на Телекабел тебе да те тужи, лом да те направи и куќата да ти ја земе, ќар му е да има долгорочен огромен број на задоволи корисници кои што плаќаат за услуга.

Некој да сподели квалитет на аудио повици како е?

Некој да сподели квалитет на аудио повици како е?
Ok se nema nikakov problem
Sekako so Lycamobile seuste nema konekcija... Ke bide valjda
Edit: dzvonev sega prviot pat sakase narednite 4 ne mozese da se povrze tel br ne postoi bla bla bla

Последно уредено:
Нема ништо лошо да ти направат, затоа што Телекабел заработува со продажба на интернет пакети, а не со тужење на корисници. Не им е тој бизнис моделот. Не му е ќар на Телекабел тебе да те тужи, лом да те направи и куќата да ти ја земе, ќар му е да има долгорочен огромен број на задоволи корисници кои што плаќаат за услуга.
Абе ако после толку работи шо се случуваат во државава ти имаш доверба во некој, алал да ти е.
Друга работа, договорот им е катастрофа. Не е само ова, туку целиот договор е катастрофа.
Договорот што го потпишуваш уствари не е за мобилна телефонија туку тој договор до сеа што го имале за интернет, телевизија и фиксен телефон малце го модификувале и ти го даваат сеа да го потпишеш ако сакаш да земеш мобилно бројче.
Пример у договорот ти пишува дека плаќањето оди после издадена фактура на крајот на секој месец, а таму ти викаат плаќаш однапред, а тоа нигде не го пишува во договорот.
Со договорот ти како корисник кога ќе го раскинуваш договорот имаш обврска да вратиш некаква си опрема, што ја конкретно не сум ни земал зошто немам интернет/телевизија или фиксен телефон од нив. Имаш обврска да им дозволиш на луѓе од телекабел да ти дојдат дома да ти инсталираат некаква си мрежа. Што е тоа што на мене како корисник на мобилни услуги треба луѓе од телекабел дома да ми инсталираат ?

Пак ќе кажам, договорот им е катастрофа. Ако се сериозна фирма мора да си ангажираат добар адвокат да им направи асален договор ако више правниците шо ги имаат таму не ги бива.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom