ТЕЛЕКАБЕЛ [мобилен оператор]

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
Ако има пренос на број, 10000 броја не се малку. Пример јас би поминал кај нив само ако го задржам стариот број. Верувам такви има многу.
Apsolutno portirajne na broevi sose prefiks e za site operatori fiksni/mobilni ....

Jas slusnav deka osposobuvale uste nekoj vlakna od tocka do tocka i za skoro ke imame mobilna...

Ohooo deckive porabotile na slucajot pred skoro vreme ...
prefiks >> 074 60x xxx do 609 xxx za start -10 000 brojcijna
da vidime sto ke bide ...... za start so tolku malce brojcijna ne vetuva mnogu ....NO ....sekogas ima edno golemo No; na 074 prefiksot imaat kolku sakaat serii na slobodni broevi *
se zavisi kako ke zapocnat so rabota dali kako Mvno ili Mno, i koja mreza keja iznajmuvaat od start dali od Telekom ili od Vip......
Колку што слушнав ќе одат преку Телеком.[DOUBLEPOST=1533656829][/DOUBLEPOST]
Jas slusnav deka osposobuvale uste nekoj vlakna od tocka do tocka i za skoro ke imame mobilna...
Според мои сознанија мобилната за почеток ќе им биде само за постојните корисници на фиксна, али останува да видиме.

Колку што слушнав ќе одат преку Телеком.[DOUBLEPOST=1533656829][/DOUBLEPOST]
Според мои сознанија мобилната за почеток ќе им биде само за постојните корисници на фиксна, али останува да видиме.
ako odat preku telekom kako Mvno super ,bidejki mrezata e podobra vo sporedba so vip, no losa varijanta ako e samo za nivni korisnici odnosno korisnici na nivni paketi, a ako e povrzano so fiksnata uste poloso, bidejki jas nemam ni 1 br, od tk,fiksen(sto go zvonam),toa mu doajga deka nema da imam ni 074 ...

Луѓе полека малку, од преку ноќ не се станува мобилен оператор, премногу работа има и време е потребно за тоа да се реализира. Како прво со мрежата, потребно е доста работа иако изнајмуваат дополнителни корекции реконфигурации и што се не. Потоа е системскиот дел во ТК, потребно е цел систем и софтвер да биде изработен за се да може да функционира беспрекорно па да биде тестирано итн. Веќе чим им се доделени бројчиња, работава сигурно ќе биде и е во понапредна фаза, само ќе треба да помине уште некое време. И мислам дека сепак не, ќе биде можност за сите, нема да биде обврзувачки ако си корисник на нивна фиксна, не ја гледам логиката тука, кога и бројот на корисници на фиксна значително опаѓа (приватни корисници) а башка и нивни да се.

Koa sme vekje kaj cenite, znaete deka imame najeftini ponudi vo cela evropa. Odnos, telefonski razgovori, sms, interenet.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Имам бугарски постпејд. Плаќам 18 лева за 5гб интернет, бесплатни повици и смс. Па види ти дали сме толку ефтини.

Имам бугарски постпејд. Плаќам 18 лева за 5гб интернет, бесплатни повици и смс. Па види ти дали сме толку ефтини.

Е добро де јас за 150-200 денари имам 9gb 4g интернет, бесконечно повици и пораки.
Сепак сме најефтини

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Така е! Хуавеи има најдобра телекомуникациска опрема :pos: се отепа од глупости тресење на форумов

Sent from my iPhone using Tapatalk

Овој пат ти тресеш глупости...[DOUBLEPOST=1533688293][/DOUBLEPOST]
Е добро де јас за 150-200 денари имам 9gb 4g интернет, бесконечно повици и пораки.
Сепак сме најефтини

Sent from my iPhone X using Tapatalk

На сон само ќе имаш толку.

ako odat preku telekom kako Mvno super ,bidejki mrezata e podobra vo sporedba so vip, no losa varijanta ako e samo za nivni korisnici odnosno korisnici na nivni paketi, a ako e povrzano so fiksnata uste poloso, bidejki jas nemam ni 1 br, od tk,fiksen(sto go zvonam),toa mu doajga deka nema da imam ni 074 ...
Seuste si vo 2012 druze, vo 2018 VIP ima mnogu podobra mreza od Telekom so dvojno pogolemi 4G brzini. Jas gi imam dvete.

Seuste si vo 2012 druze, vo 2018 VIP ima mnogu podobra mreza od Telekom so dvojno pogolemi 4G brzini. Jas gi imam dvete.
Покриеноста на ВИП им е послаба, некаде можеби има екстра брз 4Г, ама на некои места ни 3Г не работи најдобро.

јас сум ги користел сите мобилни оператори (мобимак, оне и сега сум на вип, а имам и бројче од лајка), но само кај вип сум имал проблеми при разговорите:
те сецка, те како од бунар да ти зборува другиот, те не го/те слуша/ш...
поради тоа и телефонски апарати сменивме (иако истите апарати со друга картичка од друг оператор не покажуваа слични проблеми) но проблемот не се реши,
потоа ми сменија картица и 80% оттогаш е подобрена ситуацијата и се трпи но не е идеално, така да не се сложувам дека вип се подобри од телеком (можеби со претплатата се но со услугата јас не сум задоволен).

Директорот на АЕК истово ми го кажуваше(братучед ми е)...и на местото каде пиевме кафе во Кичево ја меревме брзината, тој со неговиот телефон на ВИП, јас на Мобимак...и извадив многу поголема брзина

А и она е точно со слабиот квалитет на преносот.....кога некого го барам а не ме слуша, или јас не го слушам или е со сецкање.....секогаш добивам одговор од луѓето-на Вип сум...тоа е нормално

Na koj operator i koj paket go ima ova ziti se
не е скрос како што кажува тој кај мене но е доста слично, со тоа што јас имам опција секој месец различен пакет да активирам/деактивирам а на претплата сум не е ова при пејд

не е скрос како што кажува тој кај мене но е доста слично, со тоа што јас имам опција секој месец различен пакет да активирам/деактивирам а на претплата сум не е ова при пејд
Znaci ne 150, ne 200, tuku 300 :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom