ТЕЛЕКАБЕЛ [мобилен оператор]

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто кај Телекабел кога селектирам преферирана мрежа ми ги дава заедно 2г/3г/4г/5г, и брзината на интернетот е катастрофа, додека кај Мтел ги дава посебно и може да штиклираш 5Г. Рекламираат 170Гб 5Г интернет а брзината 10-20 мб/с.
toa me plasi kaj TK, komsijata se prefrli komplet duo ++ a doma namesto 150/150 ima 20/30 na tel, 5g nema a na 4g brzinata e padni stani lokacija PP, povicxi vika na 2g se ok,

toa me plasi kaj TK, komsijata se prefrli komplet duo ++ a doma namesto 150/150 ima 20/30 na tel, 5g nema a na 4g brzinata e padni stani lokacija PP, povicxi vika na 2g se ok,
Каква мрежа има Телеком во Прилеп, таков ќе биди интернетот и повиците на мобилен, а оптичката мрежа од Телекабел е таа, зависи каква е оптеретеноста и каков е капацитетот.

Doma internetot zavisi i od ruterot. Stariot moj ruter nw dozvoluvase pogolema brzina od 40 sega so noviot imam 150.
Ruter mercys 12g(gigabiten)
Автоматски споено мислење:

ama cekaj ovaj na Lan nema 100 tuku e zaglaven na 40/40( kolku sto e paketot) ova od sabajle a navecer 20nema.....
Каква мрежа има Телеком во Прилеп, таков ќе биди интернетот и повиците на мобилен, а оптичката мрежа од Телекабел е таа, зависи каква е оптеретеноста и каков е капацитетот.
Izgleda kapacitetot im e nakaj 0,
vcera prijavi ke provereleni istiot odgovor isklucete modem/ruter od 220v(koe e napraveno XX pati) isto e
covekot e povozrasen samo vika zastanuva YouTube, a na lan e vrzan Tv,i so laptop probav so cat6 kable konekcija 1gbps lan pisuva ama brzinata e 20max. izgleda optickoto nesto ili pak cudno e
televizijata ne secka ,po optika u taa e

Последно уредено:
Кај мене кога барам мрежа на телефонот воопшто не вади 5Г, не ми дава опција.

Кај мене кога барам мрежа на телефонот воопшто не вади 5Г, не ми дава опција.
Пиши им на messenger да ти активираат 5G, кажи му дека немаш и дека ти следува со тарифата што ја имаш и ќе ти активираат.
Ruter mercys 12g(gigabiten)
Автоматски споено мислење:

ama cekaj ovaj na Lan nema 100 tuku e zaglaven na 40/40( kolku sto e paketot) ova od sabajle a navecer 20nema.....

Izgleda kapacitetot im e nakaj 0,
vcera prijavi ke provereleni istiot odgovor isklucete modem/ruter od 220v(koe e napraveno XX pati) isto e
covekot e povozrasen samo vika zastanuva YouTube, a na lan e vrzan Tv,i so laptop probav so cat6 kable konekcija 1gbps lan pisuva ama brzinata e 20max. izgleda optickoto nesto ili pak cudno e
televizijata ne secka ,po optika u taa e
Треба да го проверат кабелот или сигналот во оптичкиот нод до корисникот, нека пуштат екипа и тие нека проверат што е работава.

Back
На врв Bottom