ТЕЛЕКАБЕЛ [мобилен оператор]

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
Ako reklamiraat neograniceno, i nikade ne se navedeni posebni uslovi ima dobra osnova korisnicite da gi tuzat i da im go izgorat gazot. na zapad kluc na vrata odma ke im stavat za ovakva prevara.
Deckite si se vo pravo tie posebni uslovi gi ima samo na stranata i gi stavija pokasno, a na pismeniot dogovor toa go nema ....
mene se mi lici deka i Tk, ke stane kako Lyca .... >>> za zal se vo Mkd odi taka od loso na poloso ....

https://www.tele2.hr/neogranicena-sloboda-surfanja/
eve bez lazenje neograniceno za 12e mesecno na standard barem duplo pogolem od nasiot .[DOUBLEPOST=1553808379][/DOUBLEPOST]
Deckite si se vo pravo tie posebni uslovi gi ima samo na stranata i gi stavija pokasno, a na pismeniot dogovor toa go nema ....
mene se mi lici deka i Tk, ke stane kako Lyca .... >>> za zal se vo Mkd odi taka od loso na poloso ....
Jas ne gledam nikakov podatok kolku e limitot, i patem ako ima bilokakov limit znaci uste vo start lazat so ponudata i se zreli za tuzba.

Последно уредено:
Сигурно без скриени работи. Даваат секој ден по 5GB и после колку сакаш дополнителни 2GB, ама ја намалуваат брзината.
Сонувај за неограничен и голема брзина.

Screenshot_20190328-224230~2.png

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Toa kaj nas i sekade si vazi, normalno deka ako se preoptereti vo daden moment mrezata ke padne brzinata kaj site korisnici zakaceni na nekoja baza i sl. Nigde nemas konstantna max brzina. A i da padne na momenti ko so pisue na minimalni 1mbps i ne e kojznae kakov problem. Na mene na vip mi varira od 2-15mbps.

Максимална 1mbps ;)

Тоа е секаде, ама само кај Телекабел не е во ред, преваранти, измамници. Загушете ја мрежата, па нема да ви намалат на 64kbps

ОК е да потрошиш 50GB, aма дупло бе? Што правите бе, јас едвај 35GB трошам на мобилен и тоа некогаш фудбал гледам на него. Се видело неограничено и дај ќе симнам се што ќе најдам.

Би требало корсниците на тој пакет да имаат потпишано и договор за користење на тие неограничени услуги, ама под посебни услови. Ако има некој може да го сподели да видиме дали има наведено такви посебни услови за користење на ваквиот пакет со неограничен интернет. Не читаат што потпишуваат и после еј ми ја намалија брзината, ми го исклучија интернетот до крајот на месецот, ми го прекинаа договорот.

Со тие услови Телекабел се заштитени од злоупотреба на корисникот и имаат право да гледаат кој корисник каде и на што го троши интернетот. Ако видат дека корисникот за 24 часа има премногу потрошено, тогаш прво ќе му ја намалат брзината па ќе му го исклучат интернетот до крајот на месецот.

А и неограничените минути сигурно и се до 1000 минути, по што повеќе во месецот не знам кој ќе потроши.

Малку глупа реклама, ама што ќе биде ако сите трошат и по90GB и 900GB само затоа што платил 1500 ден?
Голем дел немаат покривање со кабел дома и ваков пакет користат место домашен интернет, хотспот и сл. Дури и да има од Телеком парици не се исплати во 2019та да имаш нет со 8мбс даунлоуд. Ако имаш дома добар нет не гледам зошто би имал потреба од ваков пакет.

Максимална 1mbps ;)

Тоа е секаде, ама само кај Телекабел не е во ред, преваранти, измамници. Загушете ја мрежата, па нема да ви намалат на 64kbps

A ti ocigledno ne ja znaes razlikata od mbps vo kbps. I sto tebe te interesira koj za sto go koristi neto i kolku koristi. Ti ako koristes 50gb mesecno neznaci deka site tolku treba da koristat.

Sekoj sto si platil 1500 ocekuval da dobie neograniceno spored reklamiranoto a toa dali nekoj ke potrosi 50gb ili 500gb ne e tvoja ravota nitu pak nicija rabota posto sekoj si ima svoj potrebi i svoj ocekuvanja za tie pari. 1500 denara mesecno plakanje i ne e malku tolku struja mesecno se plaka i sekoj ocekuva da dobie spored platenoto ama ocigledno ne e taka.

Neznam sto tolku go velicete telkabel kako da ja zmislil mobilnata industrija. Edinstveno pozitivno sto bese e toa deka nemat dogovor i toa e toa za se ostanato treba use mnogu leb da jadat.

Daj malce gledajte realna i objektivna diskusija a ne vaj bil najdobar taj bil najdobar.

• Ми се допаѓа
Reactions: Ne0
Епа тоа е најдоброто, неси задоволен и престануваш да го користеш. Иначе, ај земи за проба кај другите ако смееш! Ќе те врзат 24 месеца, па ти мисли му ја.
Не го бранам уопште Телекабел, ама тоа е факт.

I za nova godina plakate 2000den za docek, neograniceno pienje jadenje. Jades pies kolku sto normalno sekoj moze. Ako pocnes ti da iznesuvas nadvor pienje za doma ke te primetat i mora da te zapre kafanata. Ajde si platil 1500 i udri brigu na vesele.... :D tuku so iptvto ima nesto novo ili ne?

A ti ocigledno ne ja znaes razlikata od mbps vo kbps. I sto tebe te interesira koj za sto go koristi neto i kolku koristi. Ti ako koristes 50gb mesecno neznaci deka site tolku treba da koristat.

Sekoj sto si platil 1500 ocekuval da dobie neograniceno spored reklamiranoto a toa dali nekoj ke potrosi 50gb ili 500gb ne e tvoja ravota nitu pak nicija rabota posto sekoj si ima svoj potrebi i svoj ocekuvanja za tie pari. 1500 denara mesecno plakanje i ne e malku tolku struja mesecno se plaka i sekoj ocekuva da dobie spored platenoto ama ocigledno ne e taka.

Neznam sto tolku go velicete telkabel kako da ja zmislil mobilnata industrija. Edinstveno pozitivno sto bese e toa deka nemat dogovor i toa e toa za se ostanato treba use mnogu leb da jadat.

Daj malce gledajte realna i objektivna diskusija a ne vaj bil najdobar taj bil najdobar.
Па изгледа ти не знаеш јас знам. И не ме интересира кој колку и каде троши тоа операторот го интересира и затоа ќе си ги филтрира тие корисници кои трошат повеќе од просекот за 24 часа. Ако ви се допаѓа користете ги ако не чао. И онака сами баравте да биде фер, а сега ааа не може така.

Пред да потпишете било каков договор - ДОБРО ЧИТАЈТЕ! Не е важно што пишува во рекламата, важно е што сте потпишале!
Јас имам договор со Телекабел за кабелски интернет, а го потпишав без читање. Кога добро го проучив, имаше што да видам. Сум дозволил преку мојот двор да поставаат кабли каде сакаат (за соседите). Но најлошо е што тие се обврзале делумно да ми ги вратат уплатените средства ако немам интернет подолго од 15 дена. Значи може да нема 14 дена, 2 ќе има и повторно ќе нема. Додека не истече договорот од 2 години, постојано имав (краткотрајни) прекини. Проблем беше да симнам 300-400 МВ. Настапува прекин и морам од почеток. Кога се пожалив ми препорачаа да инсталирам торент. Но на прашањето дали тоа е легално не ми одговорија. Така беше до пред завршување на обврзувачкиот рок. Потоа состојбата се стабилизира.

Со кој е тој договор на 2 години?

Сигурно без скриени работи. Даваат секој ден по 5GB и после колку сакаш дополнителни 2GB, ама ја намалуваат брзината.
Сонувај за неограничен и голема брзина.

Прегледај го приврзокот 206697

Ova ke mu dojde slicno na Vip komboBox ako davaat po 5gb na 24h toa tise 150gb mesecno.i posle tie gb brzina 1/1 mbps ,kaj vip e 768/768 bez limit za gb.
Problemot e drug kaj 074 >> nikade ne pisuva kolku e toj "neogranicen interet" posle kolku GB ,se namaluva brzinata ili poslem kolku gb e toa "posebni uslovi za fer koristejne" ..!
tuka gi boli korisnicite sto zemale paket od 1500.!

Ova ke mu dojde slicno na Vip komboBox ako davaat po 5gb na 24h toa tise 150gb mesecno.i posle tie gb brzina 1/1 mbps ,kaj vip e 768/768 bez limit za gb.
Problemot e drug kaj 074 >> nikade ne pisuva kolku e toj "neogranicen interet" posle kolku GB ,se namaluva brzinata ili poslem kolku gb e toa "posebni uslovi za fer koristejne" ..!
tuka gi boli korisnicite sto zemale paket od 1500.!
Па нека си се јават у Телекабел нека си напраат маабет, ваљда вработените ке и да кажат како стојат работите и како да го користат интернето. Маабет со вработен у наплатен центар нема фајде. Само со оние у канцелација. А најубаво дирек у канцеларија да се оде, не телефонски. Сигурно ке се договорат како и колку треба да се троше. И Телекабел сигурно не се глупави уште од старт да си ги губат муштериите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom