- Член од
- 1 јануари 2010
- Мислења
- 1.949
- Поени од реакции
- 1.510
Направи тест кон Телеком, Неотел, Телекабел. Тестот прави го преку LAN кабел.Промоцијата 150 мб некако не ја осеќам. 40/60 добивам на спидтест. Да им се јавувам или да ги оставам така, м?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Направи тест кон Телеком, Неотел, Телекабел. Тестот прави го преку LAN кабел.Промоцијата 150 мб некако не ја осеќам. 40/60 добивам на спидтест. Да им се јавувам или да ги оставам така, м?
Можно е од таму да имаат некој технички проблем од кај што ти го пуштаат интернетот.Здраво дечки,
Да прашам дали е нешто до мене или пак е вообичаен проблем:
Кога спуштам поголеми фајлови (10-20-30+GB), и особено кога се повеќе такви фајлови кога се спуштаат одеднаш, интернетот мнооогу често ми паѓа. На секои 3-4 минути ќе сецне, ќе се дисконектира wi-fi-то на околу 15-30 секунди, па пак ќе се конектира.
За вообичаено користење секојдневно интернетот си е стабилен и ок, односно ова се случува само кога спуштам поголема количина податоци одеднаш.
Имам оптика од Телекабел 40/40, ама проблемов се случуваше и претходно кога имав кабелски интернет.
Рестартирања на рутерот не помагаат.
Сакав чисто да прашам дали некој од вас имал сличен проблем, дали е нешто до рутерот, или пак можеби телекабел си има некој механизам да ограничува преголемо "цицање" податоци.
Благодарам на секој совет или коментар однапред!
А да си го провериш (замениш) рутерот?Здраво дечки,
Да прашам дали е нешто до мене или пак е вообичаен проблем:
Кога спуштам поголеми фајлови (10-20-30+GB), и особено кога се повеќе такви фајлови кога се спуштаат одеднаш, интернетот мнооогу често ми паѓа. На секои 3-4 минути ќе сецне, ќе се дисконектира wi-fi-то на околу 15-30 секунди, па пак ќе се конектира.
За вообичаено користење секојдневно интернетот си е стабилен и ок, односно ова се случува само кога спуштам поголема количина податоци одеднаш.
Имам оптика од Телекабел 40/40, ама проблемов се случуваше и претходно кога имав кабелски интернет.
Рестартирања на рутерот не помагаат.
Сакав чисто да прашам дали некој од вас имал сличен проблем, дали е нешто до рутерот, или пак можеби телекабел си има некој механизам да ограничува преголемо "цицање" податоци.
Благодарам на секој совет или коментар однапред!
Kaj pazarceto vo naselba Cento na raskrsnicata za nakaj pazarceto vrtis desno a za naplatniot centar na Telekabel vrtis levoДали некој знае кај е точно Телекабел Маџари наплатниот центар?
На Јужноморавска карши Star маркетот.Дали некој знае кај е точно Телекабел Маџари наплатниот центар?
Kaj pazarceto vo naselba Cento na raskrsnicata za nakaj pazarceto vrtis desno a za naplatniot centar na Telekabel vrtis levo
Работат ли во Маџари? Им звонев не ми се јави никој?На Јужноморавска карши Star маркетот.
![]()
42°00'26.0"N 21°30'09.3"E
www.google.com
Работат ама од 08 до 20 часот. Сабота мислам дека до 17 часот а Недела не работат. Така нешто.Работат ли во Маџари? Им звонев не ми се јави никој?
Работат ли во Маџари? Им звонев не ми се јави никој?
Samo za novi ...Ваљда за нови корисници