Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Промоцијата 150 мб некако не ја осеќам. 40/60 добивам на спидтест. Да им се јавувам или да ги оставам така, м?
Направи тест кон Телеком, Неотел, Телекабел. Тестот прави го преку LAN кабел.

Денеска Прилеп како е со Телекабел некако брзинава драстично намалена макс до 40 мб

Здраво дечки,
Да прашам дали е нешто до мене или пак е вообичаен проблем:
Кога спуштам поголеми фајлови (10-20-30+GB), и особено кога се повеќе такви фајлови кога се спуштаат одеднаш, интернетот мнооогу често ми паѓа. На секои 3-4 минути ќе сецне, ќе се дисконектира wi-fi-то на околу 15-30 секунди, па пак ќе се конектира.
За вообичаено користење секојдневно интернетот си е стабилен и ок, односно ова се случува само кога спуштам поголема количина податоци одеднаш.
Имам оптика од Телекабел 40/40, ама проблемов се случуваше и претходно кога имав кабелски интернет.
Рестартирања на рутерот не помагаат.
Сакав чисто да прашам дали некој од вас имал сличен проблем, дали е нешто до рутерот, или пак можеби телекабел си има некој механизам да ограничува преголемо "цицање" податоци.
Благодарам на секој совет или коментар однапред!

Последно уредено:
Здраво дечки,
Кога спуштам поголеми фајлови (10-20-30+GB), и особено кога се повеќе такви фајлови кога се спуштаат одеднаш, интернетот мнооогу често ми паѓа. На секои 3-4 минути ќе сецне, ќе се дисконектира wi-fi-то на околу 15-30 секунди, па пак ќе се конектира.
За вообичаено користење секојдневно интернетот си е стабилен и ок, односно ова се случува само кога спуштам поголема количина податоци одеднаш.
Имам оптика од Телекабел 40/40, ама проблемов се случуваше и претходно кога имав кабелски интернет.
Сакав чисто да прашам дали некој од вас имал сличен проблем, дали е нешто до рутерот, или пак можеби телекабел си има некој механизам да ограничува преголемо "цицање" податоци.
Можно е од таму да имаат некој технички проблем од кај што ти го пуштаат интернетот.

Здраво дечки,
А да си го провериш (замениш) рутерот?
Затоа што и самиот пиша дека проблемот си го имал и со кабелскиот интернет....

Дали некој знае кај е точно Телекабел Маџари наплатниот центар?

Работат ли во Маџари? Им звонев не ми се јави никој?
Работат ама од 08 до 20 часот. Сабота мислам дека до 17 часот а Недела не работат. Така нешто.
Појди на лице место.

А за техничка поддршка имаш 24/7 телефон 02-609-0-609.
Ако е зафатено или не одговараат нормално е тоа за Телекабел, треба само да бидеш поупорен од бик на пи*** и ќе ги добиеш, работат.
(За мобилната поддршка имаш 08 до 20ч 074-74-74-74.)

Последно уредено:
минатата година телекабел имаа некоја акција за халовин со 100мбпс за оптика која за жал не ја искористив, да не знае некој годинава дали ќе има нешто од тој тип?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom