Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Значи едно е постојано да имаш лош интернет а друго е ако има периоди кога е подобро и/или полошо ... сепак очекување дека 100% од времето ќе биде баш 8 мбита е илузија ... причината е во самата технологија за која сум расправал на темава едно 12324 пати ...

Сега што е причината за лошиот интернет ? Лош сигнал? Нешто друго ???

Ај во текот на наредната недела ќе натерам некој да види што е проблемот ... не е нонстоп 0.01 мбит брзината или е ???
ne e non stop no vo frekventni periodi posle 4-5 popladne do 1-2 navecer brizinata ako e 3-4 mbps jas sum preskreken ama i toa rekto se slucuva najcesto e pod 2 a so toa seckaat i youtube klipovi i isto kako da nemam internet, zatoa sto sto ke mi e brz internet u 4 ili 5 saat sabajle? Sekoj den e istiot problem veke 2 meseci e taka signalot e dobar i toa prilicno jak bez splitier za namaluvanje na jacina e nekgde megu 6 i 7 a so spliter -2dBmV
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 19:48 ---
Значи едно е постојано да имаш лош интернет а друго е ако има периоди кога е подобро и/или полошо ... сепак очекување дека 100% од времето ќе биде баш 8 мбита е илузија ... причината е во самата технологија за која сум расправал на темава едно 12324 пати ...

Сега што е причината за лошиот интернет ? Лош сигнал? Нешто друго ???

Ај во текот на наредната недела ќе натерам некој да види што е проблемот ... не е нонстоп 0.01 мбит брзината или е ???
ova za tebe kakov internet e http://www.speedtest.net/result/2316327275.png testot e vo nedela 10 min do 20 h

Барем пингот е добар кај мене ... иначе на денови се шекнува ,снемува нет на 2/3сааати ,висок пинг и прави разни срања кој се непожелни

jas bev prezadovolen 2 godini nemav defekt na telekabel (nekogas na 5-10 minuti samo) konstatna brzina celo vreme nad 8 mbps siminjanje konstatno so okolu 950, sto mu stana poslednive dva meseca neznam sranje tesko nemozam nisto normalno da pravam tehnicka poddrska ili nemozes da dobies zafateno ili ne krevaat ili ti vikaat pa tolku e variralo do 8, kako sto pisuvav pogore, kaj nekoi drugari ne e taka sto se na telekabel ama znam luge sto go imaat istiot problem i od drugi mesta na sk, ne gi otkazuvam samo zaradi digitalnata zatoa sto realno za tie pari bolje nema 90% od programite se na sd dzam kvalitet. Ali vaka ako prodolzi ke moram da baram care nemam namera samo da se javuvam sekoj den vo tehnicka poddrska edno isto da mi kazuvaat. Im pisav i prigovor nisto ne mi vratija. Toa e koga nema vistinska konkurencija 2-3 kompanii se a najcesto 2 posto nekade nema blizoo a nekade nema telekabel i nema sto da izberes. poglednete gi paketite vo bugarija ili srbija za kolku pari sto se dobivaat, imam cuvstvo kako da ziveam vo afrika vo pustina nekade
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 23:00 ---
23h http://www.speedtest.net/result/2316644781.png

Ова е нешто ново?
Чул те господ ама не е.
2319464724.png

Кај мене не е уште покачен. Ваљда ќе биде уште едно изненадување + за кое нема да има потреба да бегаме по други провајдери.

http://www.speedtest.net/result/2319630761.png
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 10:10 ---
Можеби од 1-ви официјално за сите ќе има.

Ова е специјална пред Новогодишна понуда на Телекабел. За сите корисници, во Новата година ПЛУС 0,5 мегабита аплоуд!
Ви благодариме! :facepalm:

Уплоадот многу значи, така ќе се подобри и даунлоадот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom