Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
jas cel mesec imam problematicen t.e. nestabilen internet po nekogas odi i nad 10 ama naveccer paga i pod 3 ili pod 1 katasrofa se telekabel 100 pati im se imam javeno na tehnicka poddrska i pak dzabe
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 14:07 ---

denovive ti se podobri ili? kaj mene uste e sranje ama povremeno ne cel den nekogas e dobar ama navecer paga brzinata
Па деновиве е добро, т.е. веќе некои си десетина дена можеби и повеќе е солидно, барем не се повторува ваква катастрофа. Знае да успори малку во оние најфреквентни часови, но океј е. Ќе видиме до кога.

Јас веќе цела година откако сум на Телекабел имам над 900кб на торенти. И месечно трошам по 35GB само за торенти.
untitled.JPG

За јутјуб не можам да ви кажам воопшто не го ни пуштам, но нон стоп гледам онлајн серии и филмови на http://www.filmovin.com/ и http://www.filmovionline.org за 2 мин се полни и ни сецка ни ништо.
Се случувало интернет да немам и по 6 часа и кога дувне ветер одма снемуваше, но откако дојдеа ставија нешто на модемот и се е ок не сум имал проблеми. Сега гледам кај мене во населбата по бандерите ставаа некои нови апарати може и со тоа да им е подобрен интернетот.

Јас веќе цела година откако сум на Телекабел имам над 900кб на торенти. И месечно трошам по 35GB само за торенти.
Прегледај го приврзокот 52028

За јутјуб не можам да ви кажам воопшто не го ни пуштам, но нон стоп гледам онлајн серии и филмови на http://www.filmovin.com/ и http://www.filmovionline.org за 2 мин се полни и ни сецка ни ништо.
Се случувало интернет да немам и по 6 часа и кога дувне ветер одма снемуваше, но откако дојдеа ставија нешто на модемот и се е ок не сум имал проблеми. Сега гледам кај мене во населбата по бандерите ставаа некои нови апарати може и со тоа да им е подобрен интернетот.
koja naselba neka stavat i kaj mene u centar :) ?
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 15:18 ---
Па деновиве е добро, т.е. веќе некои си десетина дена можеби и повеќе е солидно, барем не се повторува ваква катастрофа. Знае да успори малку во оние најфреквентни часови, но океј е. Ќе видиме до кога.
kaj mene vo frekventni casovi ide 3-4 pa nekad 2-3 i pak da se vrati nakaj 8, inaku siminja so negde okolu 950 kbps ne e loso ama na primer ne mozam bez seckanje na raat da gledam liga na sampioni preku streaming (poso ne davaat na mtv) vo vtornik i sl na toa slabo puni na youtube vo frekventni casovi

--- надополнето: 7 ноември 2012 во 15:18 ---

kaj mene vo frekventni casovi ide 3-4 pa nekad 2-3 i pak da se vrati nakaj 8, inaku siminja so negde okolu 950 kbps ne e loso ama na primer ne mozam bez seckanje na raat da gledam liga na sampioni preku streaming (poso ne davaat na mtv) vo vtornik i sl na toa slabo puni na youtube vo frekventni casovi
Тоа со стримовите може до самиот стрим да е. Ако имаш океј брзина, не би требало да ти сецка...а за ЈуТјуб....и тоа зафркава, го приметувам некогаш. Некогаш стварно е до Нетот, ама некогаш самото чудо се багира.
Иначе торентите нормално е да си одат брзо докај 1000 kb/s ако е самиот торент добар (доста сидери). Пред некој ден имав 5/6 мегабити брзина па пак со 950 си симнуваше.

Населба во Штип па скоро и во цел град е сменето, а за Скопје не знам дали ја менувале опремата.
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 15:25 ---
Тоа со стримовите е од таму ни јас не можам да гледам ни пак еден другар кој има на Близу со појака брзина.

Дефинитивно најдобри се. Реагирајте во техничката служба може имате проблем со модем, линија итн
Може да има проблем поради времето кај мене беше така порано а почне да врне или ветер да дува интернетот почне да паѓа.
Сега е супер :) Вечер ќе направам уште еден тест па ќе ви ставам резултат.
2292323011.png

Штом е цела населба е дефинитивно проблем кој мора да го решат, а зашто не го решаваат незнам. Јас сум кај олимписки и навистина сум презадоволен засега.

Да да, немој некој да се заебал да стаи Телекабел, само Blizoo или T-Home.
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 02:12 ---
До кога вака бее ? Шо се случува ,не беше ваков нетот ,супер беше ,шо му стана ,се шекна од летово .... ? (n) Мора да се менува ,ова нечини .....

Од Август негде, па навака, се срање, ама апла срање.
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 02:15 ---
2299784668.png

Немојте да сте се заебале да ставате оптика од T-Home, не чини, ве лажат дека е добро, нема врска.

* Тестот е правен од лаптоп, преку Wi-Fi. :D

Да да, немој некој да се заебал да стаи Телекабел, само Blizoo или T-Home.
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 02:12 ---

Од Август негде, па навака, се срање, ама апла срање.
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 02:15 ---
2299784668.png

Немојте да сте се заебале да ставате оптика од T-Home, не чини, ве лажат дека е добро, нема врска.

* Тестот е правен од лаптоп, преку Wi-Fi. :D
Само една мала информација ти фали на прдежов со спеед тестов....колку плаќаш за ова ? 500ден или појше ?

Само една мала информација ти фали на прдежов со спеед тестов....колку плаќаш за ова ? 500ден или појше ?
1.800 телевизија + интернет + телефон... со тоа што има 600 гига интернет и после тоа брзината ја намалуваат на 2/2 мб.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom