Телекабел Аналогна и дигитална кaбелска телевизија (РОБИ) -генерална дискусија (новости, прашања.)

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
И како што е ред на последниот ден од месец јули, Телекабел воведува нови канали, или овојпат :гомце: канали:
1. На местото на Rai Uno ќе го гледаме Азис и компанија на FEN TV
2. На местото на RTL ќе гледаме Deutsche Welle
3. На местото на TRT Turk ќе гледаме SK Golf (пренесен од дигитална)
4. На местото на SLO 1 ќе гледаме Orlando на српски
Тапа се. :facepalm:

Дали се планира да ги пуштат Спорт Клуб HD каналите да гледаме барем како луѓе ? Сликата на сите SK на дигиталнате канали е очобол моментално.

Koga moze da pustaat drugi kanali treba i PINK paketot da go pustat vip go ima pink i telekom go ima pink zosto da go nema na Telekabel ne mi e jasno

Мене пак не ми е јасно зошто го има на Вип и на Телеком!
И мене не ми е јасно кој гледа такви канали, али ете за вкусови не се разговара :)
А ова за Спорт Клуб муабетот е на место, редно време и Вип да пушти HD не само телекабел.

HRT3 е заменета со Discovery Science. Или е префрлена? Ги објавуваат ли некаде претумбацииве?

Mislam deka nikade ne gi objavuvaat zamenetite kanali taka da najuvavo prasaj si vo kontak centarot na Telekabel

Mislam deka nikade ne gi objavuvaat zamenetite kanali taka da najuvavo prasaj si vo kontak centarot na Telekabel
Онака мислев, за да не пребарувам по цела листа што е променето. Многу непрофесионално им е тоа.
А во контакт центар ако почнеш да се јавуваш, крај нема.

Овие гледам последно ги замениле на дигиталните:
FEN tv (бугарска шабанарија) на местото на ТRT turk
Sport Klub GOLF на местото на TRT1
3sat германска на местото на TvSlo1
Docubox HD место Раи2
Filmbox Extra HD место RTL2

На аналогната, ХРТ 3 е заменета со Travel channel. Немаат ред никаков.

Дали се планира да ги пуштат Спорт Клуб HD каналите да гледаме барем како луѓе ? Сликата на сите SK на дигиталнате канали е очобол моментално.
Ги прашав тие умрените од Телекабел кога ке ги пуштаат Спорт Клуб каналите у HD ми рекоа оти ке бидеме навремено известени преку нивниот инфо канал..Сега засега нема ништо околу тоа..Ни IPTV ни покачување на брзините на основниот пакет ни ништо,тотално разочарување ..

Mислам дека викендов идеше Премиер лига со знакчиња доле десно HD, ама самиот квалитет на сликата не беше таков.

Дали МТВ ХД кај сите е со онаков ефект како да се замрзнува кога има пренос во живо? На Лига на шампиони ептен се приметува.

Mислам дека викендов идеше Премиер лига со знакчиња доле десно HD, ама самиот квалитет на сликата не беше таков.

Дали МТВ ХД кај сите е со онаков ефект како да се замрзнува кога има пренос во живо? На Лига на шампиони ептен се приметува.
Спорт Клубовите им се матни ептен,џабе пишува HD кога нема ништо од тоа.И да и кај мене на МТВ се случува истото,мислам оти секаде е така а нетреба да е.Заборавив да ги прашам за МТВ.пиши им,баш да видиме што ке ти вратат.

Спорт Клубовите им се матни ептен,џабе пишува HD кога нема ништо од тоа.И да и кај мене на МТВ се случува истото,мислам оти секаде е така а нетреба да е.Заборавив да ги прашам за МТВ.пиши им,баш да видиме што ке ти вратат.
Да им се јавувам? Еднаш за сајтот им свртев и имав чувство со умрен чоек дека зборам.
Програмата на сајтот се ажурира еднаш месечно и ако има некој фудбал (повратна утакмица, нешо непланирано) - недај боже да им текне да ја вметнат во програмата за да видиш дали ќе има, туку сакаат телефон да им свртиш, да се чуете, као пред 30 години.

Сигурно треба тендер да распишат за некој да утврди дека е таква сликата...

Да им се јавувам? Еднаш за сајтот им свртев и имав чувство со умрен чоек дека зборам.
Програмата на сајтот се ажурира еднаш месечно и ако има некој фудбал (повратна утакмица, нешо непланирано) - недај боже да им текне да ја вметнат во програмата за да видиш дали ќе има, туку сакаат телефон да им свртиш, да се чуете, као пред 30 години.

Сигурно треба тендер да распишат за некој да утврди дека е таква сликата...
Пиши им на Фејсбук,и за МТВ и за Спорт Клубовите.

HRT3 е заменета со Discovery Science. Или е префрлена? Ги објавуваат ли некаде претумбацииве?

Претумбациите не ги објавуваат НИКАДЕ. Фејсбук страна немаат од многу јасни причини, веб страната им е фиксирана со едни исти податоци, а инфо каналот исто како и веб страна им е безврска.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom